Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

 Ayşe Atalan 

Cumhur Bandakçıoğlu

 Ayşe Atalan 
    12 Mart 2021

         Ayşe Atalan 

         Ali Rıza Binboğa’nın o gönülleri fethetmiş, ‘İlk Öğretmen’ adlı şarkısının unutulmayan dizeleri; İlk öğretmenin kim senin… Kim  öğretti alfabeyi… der. İşte sorularının cevabıdır Ayşe Atalan.

            Benim gibi, Fuat Karatekin, Esra Yıldız, Tarkan Tombak, Aygün(Ogün) Deniz, Edibe Sezgin, İsmail Eratalar, Emine Bayındır, İsmail Çavuşoğlu, Gülay Güler,  İsmail Karagöz, Necati Aydın, Huriye Baykal, İlhan Caba, Meltem Akkuş, Fatih Aydın, Hülya Becikoğlu, Seyfi Aydemir, Recep Aydemir, Serpil Açıkgöz, Abbas Eren, Ayfer Çınar, Ünsal Kuşçuoğlu, Aysel Sarı, Ersan Hayali, Necati Şahin, Ayhan Gürbüz, Zeliha Ertuğrul, Ali Osman Uğur, Uğur Özelçim’in, Sinan ve Yasemin’in ilk öğretmenidir, alfabeyi bizlere öğreten mübarek insandır O. 

          Bahçelievler ve Borazanlar mahallelerinin ilkokulu, Atatürk İlkokulu'nun, sevecen, naif, anaç, iyi kalpli, tecrübeli öğretmeniydi Ayşe Hoca. Bizler, onun son defa 5 yıl boyunca okuttuğu öğrencilereydik. Bizden sonra bir üç yıl daha öğretmenlik yaptı ve emekli oldu. Bolu’da yüzlerce öğrenci yetişirdi. Bütün öğrencilerinin kalbinde taht kurmuştur. Sosyal ve Kültürel olarak birbirinden oldukça farklı iki mahallenin çocuklarına eğitim vermiş onları birbirlerine kaynaştırmış, hiçbir ayrım yapmadan onları kardeş olarak hayata hazırlamıştır. O farklı dünyaların çocukları birbirlerinden hiçbir zaman kopmamıştır. O günün çocukları, bugünün orta yaş insanları halen 40 yıl öncesinin kardeşliği ile birbirlerini gördükleri yerde  birbirlerine sarılırlar. 

           Tek katlı, ahşap zeminli, sobalı okulumuzda, siyah önlüklerimizle hepimiz eşit bir eğitim aldık. Bir topun peşinde birlikte koştuk. Okul kantinimizde simit, yerli gazoz ve kavut dışında hiçbir şey yoktu. Hiçbir ekstra para ödemeden resim yapmayı, melodika, flüt, mandolin çalmayı, basketbol topunu tutmayı, voleybol topuna vurmayı, öyle ya da böyle bir sporla uğraşmayı öğrendik. Mutlu öğrencilerdik. Tabi ki bu mutluluğun en büyük mimarı bizler için Ayşe Atalan öğretmenimizdi. O'nun hakkında en ufak bir serzenişte bulunabileceği öğrencisi yoktur diye düşünüyorum. 

           Yüzlerce öğrenci yetişirdi dedim ya, o yüzlerce öğrencisi içinde bir öğrencisi vardı ki, onu hiç bırakmayan, hep O'nun yanında olan. Zor günlerinde Hızır gibi yetişen, öz evladı gibi onunla ilgilenen. Evet o mübarek öğrencinin adı Fuat Karatekin’dir. Benim de en eski arkadaşımdır. Fuat’ın hakkını asla ödeyemeyiz. O yüzlerce öğrencisinin adına Ayşe Hoca’ya görevini eksiksiz yapmıştır. Bana göre O, Ayşe Hoca’nın ‘Öğrencilerinin Efendisidir’. Sağ ol, var ol Fuat, sana ne kadar teşekkür etsek azdır. 

           Geçtiğimiz hafta aramızdan ayrılan, Ayşe Hocamız'a Yüce Allah’tan Rahmet, tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı Cennet Olsun. 

          Cumhur Bandakçıoğlu 

     

     

     

    • Emel Canan (Atalan) Doğul12 Mart 2021 . 10:37

      Sevgili Cumhur...Yazın beni çok duygulandırdı. Sizlerin öğretmeni,benim annem,ilk öğretmenim”Ayşe Atalan”bu kadar güzel anlatılabilirdi.Çok teşekkür ederim.Bir teşekkür de sevgili Fuat a... Herkesin sahip olması gereken evlat,kardeş,arkadaş,dost...teşekkürler Fuat,hakkını helal et.Sevgili annem,öğretmenimiz Ayşe Atalan huzur içinde uyu.Işıklar yoldaşın olsun,yerin cennet olsun...

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Bir milleti hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatan da, köleliğe, yoksulluğa düşüren de eğitimdir.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak