Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler

Cumhur Bandakçıoğlu

    19 Kasım 2015

          Nedeni pek bilinmez ama Sonbaharda hep huzura dem vurulur. Doğadaki değişimle birlikte hayatın manasını daha çok sorgular insanoğlu. Belki de kendisini en çok dinlediği, kendi kendine en çok hesap verdiği zaman dilimidir. Şüphesiz ki Bolumuz ve çevresi de bir başka güzeldir Sonbaharda. Şiirlere, şarkılara, aşklara gıda olmuş hazan mevsimdir Sonbahar. Ve de hüzündür.
          Yaprak dökümüdür. Bu duygu dolu mevsimde Bolu'nun iki güzel insanını bu hafta içinde kaybettik. Sanat Okulu'nun unutulmaz hocalarından Haydar Orhuner'in sevgili eşi Enis ve Ender Ağabeylerimizin annesi, yıllarca altlı üstlü oturduğumuz Cumhuriyet kadını, Hüsniye Teyzemiz bugün Hak'kın rahmetine kavuşmuş. Gerçek bir hayvan severdi Hüsniye teyzemiz. Paşaköylü Lütfiye Hanım Teyzenin Karakaçanı, onu görünce mutluluk naraları atardı. Bahçelievler'in bütün kedi ve köpekleri onu sahip bilirdi. Bolu'nun öz be öz Bolu olduğu yıllardı. Kuşku yok ki içimizdeki hayvan sevgisini oluşturan en önemli rol modellerimizdendi Hüsniye Teyzemiz.
           Yine Bolu'muzun tanınmış ailelerinden, Bolu'nun geçmişindeki efsane markalarından, tadı damağımızda kalan 'Başak Yoğurdu'nun sahibi, rahmetli İsmail Cop büyüğümüzün oğlu, Cop ailesinin 2. kuşak temsilcisi Ruhsar Cop amcamızda bugün Hak'kın rahmetine kavuşmuş. Ruhsar Amca çok genç yaşta kaybettiği biricik oğlu Kutay'ına kavuştu. Tek tesellimiz bu.
          Bolumuz artık kabuk değiştiriyor. Bizden her geçen gün uzaklaşıyor mu ne! Hüsniye Teyzemize ve Ruhsar Amcamız'a Allah'tan rahmet, başta Orhuner ve Cop Aileleri olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı dilerim. Mekanları Cennet Olsun.
     

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak