Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Süper lig heyecanı !

Cumhur Bandakçıoğlu

    7 Haziran 2017

          Süper lig heyecanı !
          Geçtiğimiz pazar akşamı oynanan Play Off final müsabakasıyla süper lige çıkan 3. takım Göztepe oldu. PTT 1. ligini ve Bolusporumuz'u mevcut şartlarım elverdiği şekilde takip ettim. Naklen yayınlanan hemen hemen bütün maçlarını seyrettim.. 2016- 2017, PTT Birinci Ligi için diyebileceğim tek şey; Bütün takımların istikrasız bir futbol döngüsünde mücadele etmiş olmasıdır. İlk ikiyle düşme hattında geçen çoklu bir mücadeleye tanık olduk. Boluspor olarak da son haftaya kadar Play Off'a kalıp kalmam heyecanını yaşadık ve son hafta süper ligin kapısını çaldık. Bu heyecan, Bolu'da yaşayan Bolusporlular için ne kadar önemli olsa da, Bolu dışında yaşayan Bolusporlular ve onların çocukları için kat ve kat daha önemliydi.
          Mesela, sınıf arkadaşları, Fener, Cimbom, Kara Kartal derken, herkesin şaşkın ve anlamsız bakışları arasında Boluspor diyen 5 yaşındaki Aygün Lara için çok önemliydi. Onun için artık gerçekten bir Boluspor vardı. Kırmızı Beyazlılar tıpkı diğerleri gibi sürekli televizyondaydı. Boluspor'u gördü Boluspor'u hissetti, Boluspor sevgisi bir kez daha damarlarına işlendi. Sınıf arkadaşları ne derse desin o yine Boluspor demeye devam edecek. Boluspor sevgisiyle büyüyecek. Play Off heyecanı biz ve bizim çocuklarımız için çok önemliydi!
          Rakibimiz Göztepe, Türk Futbol tarihinin önemli takımlarından biri olmakla beraber son on beş yılda yaşadıklarına baktığımızda karşımıza büyük bir dram çıkar. Pişmiş tavuğun başına gelmeyenler, Göztepe'nin başına gelmiştir. Tüm bu zorluklara rağmen, tarihsel geçmişin ve asla ölmeyen futbol sevgisinin doğal getirisi olan gerçek taraftarlık ruhu, Göztepe'ye hiç bir zaman diz çökertememiştir. Oynadığımız her iki maçta da bizden üstün oynadılar. Bireysel yetenekleri, Halil, Tayfur, Umut ve Jahovic'i durduramadık. Daha istekliydiler ve her iki maçı da bileklerinin haklarıyla kopardılar. Finaldeki rakipleri Eskişehirspor'du. Bir dönemin süper lig yıldızlarını kadrosunda toplamış, ilk iki hedeflerini Eskişehirspor'a yakışmayacak son derece amatörce, duygularına hakim olamayan bir teknik adam hamlesiyle kaybetmişlerdi. Final maçında, Göztepe'nin yıldızları beklenen oyunlarını sergileyemese de, Eskişehir 'in golünden sonra maçın üzerine yatması ve Mustafa Denizli'nin, ununu elemiş, eleğini asmış oyunculara yönelik stratejisi Göztepe'yi süper lige taşıdı. Maçın hakkı da zaten Göztepe'nindi. Türkiye'nin güzel şehri İzmir temsilcisi şüphesiz ki, süper lige renk katacaktır.
          Bolusporumuz'a dönersek, Boluspor tarihinde iz bırakmış milli kalecilerimizden Fatih Uraz abimiz; Boluspor eski felsefesine geri dönerse kalıcı başarıların geleceğini, bunun içinde uzun vadeli plan ve sabır gerektiğini, Futbolu ve Futbol yöneticiliğini bilen yöneticilerle başarıyı yakalayacağını söylemekte. Ben Boluspor yönetiminde başta başkan olmak üzere birçok yöneticinin yeterli tecrübeye sahip olduğunu düşünüyorum. Türkiye'de Futbolun kitabı yazılırsa, hiç kuşku yok ki bu kitapta Boluspor'da ciddi anlamda yer tutar.. Dolaysıyla Boluspor'un tarihi ve Bolu'daki futbol ruhu kendi öz kaynaklarıyla başarıyı yakalayacak netliktedir. Modern futbol dolandırıcılarının fikir ve tavsiyelerine ihtiyacı yoktur. Yeni sezonda Süper Lig heyecanını bir kez daha yaşamak ve sonuca ulaşmak dileğiyle.
                                                            Cumhur Bandakçıoğlu 
     

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak