Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Evteks ve Fatih Metin 

Cumhur Bandakçıoğlu

    24 Mayıs 2016

           Evteks ve Fatih Metin 
           Ülkemizin gözbebeği iktisat fuarlarından olan 22. EVTEKS Uluslararası Ev Tekstili Fuarı'nı geçtiğimiz hafta geride bıraktık. Fuar, ev tekstili üreticileri için oldukça önem arz etmektedir. Konusunda bölgemizin bir numaralı fuarıdır. Dünya çapında da 2. büyük fuar desek fazla abartmamış oluruz ki, bu unvanını son yıllarda Çin'e kaptırmak üzere olduğumuz da diğer bir gerçektir. Büyük umutların bağlandığı fuar öncesi, morallerin pek de iyi olmadığını ve beklentilere cevap vermeyeceğini müşterilerimizden gelen mesajlardan anlamıştık. Birçok müşterimiz İstanbul'u tehlikeli buluyoruz, bundan dolayı da bu yıl gelmeyi düşünmüyoruz diyordu. Bu sıkıntılı duruma rağmen, başta Yunanistan, Ukrayna, İran, Bulgaristan, İsrail gibi ülkelerden gelen çoklu gurupların fuarı ziyaret ettiğini de unutmamız gerekir ve zor gün dostları olarak adlandırmamız yanlış olmaz. Ev Tekstili sektörünün bu yıl ciddi bir daralma içinde olduğunu net bir şekilde söyleyebiliriz. Bu durumun en önemli nedeni Rusya ile yaşadığımız kriz. Rusya pazarına çalışan firmalar çok kötü günler geçirmekte. Zarar oldukça büyük. Bu pazarda çalışan firmalar yönlerini mecburen Avrupa pazarına çevirdiler. Bu durum da Avrupa pazarına çalışan firmaların işlerine sekte uğratmakta. Sonuç her şekliyle Türk sanayicisini zora sokmakta. Bu sıkıntılı durumdan kurtulmanın en önemli yolu Rusya ile olan ilişkilerin ivedilikle çözülmesinden geçmektedir. Bugün açıklanan 65. hükümetin en önemli görevlerinden olmalıdır. Aksi takdirde başta Turizm, Tekstil, Kimyasal, İnşaat gibi ülkemizin lokomotif sektörlerin karşı karşıya kaldığı ağır durum daha da ağırlaşacak, bu da ülkemiz için ekonomik olarak daha büyük sıkıntılara yol açacaktır.
           22. Evteks fuarının resmi açılışı bu yıl hemşerimiz, Ekonomi Bakan Yrd. Fatih Metin tarafından yapıldı. Son Genel Seçimler akabinde yazdığım köşe yazımda, AK Parti 3. sıra Milletvekili adayı Sn. Fatih Metin seçimi kaybetmesi ve ardından Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan yardımcılığı görevinden Ekonomi Bakan yardımcılığına getirilmesini sevinçle karşılamış, bakan yardımcılıklarının, Bolumuz için milletvekilliğinden çok daha önem arz ettiğini düşündüğümü sizlerle paylaşmıştım. Sevgili Bakan Yardımcımız, açılış töreninin hemen öncesinde yaklaşarak kendimi tanıtıp hoş geldiniz dedim. Kendisiyle en son yaklaşık 9-10 yıl önce Kasımpaşa- Boluspor maçı sonrası yüz yüze gelmiştik. Bir anlık duraksamanın ardından, tüm içtenliği ve samimiyetiyle protokol ün önünde ayağa kalkarak bana sarıldı ve ayak üstü sohbet etti. Kadirşinas ve cana yakın tavırlarıyla hemşerilik örneğinin en güzelini tekstil ve ihracat camiasının önünde verdi. Kendisine buradan saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Bütün dileğim bu görevini 65. Hükümet de devam ettirmesidir. Sıcak kanlı ve beyefendi tavırlarıyla sektörümüzün de takdirini ve sempatisini kazanmış durumdadır. Açılış esnasında kendisine verilen bilgilendirmelere ve isteklere bakanlık bünyesinde çözüm arayışı içinde olacağından kuşku duymuyorum. Olası bir görev değişikliğinin sektörümüz için bir zaman kaybı olacağını düşünüyorum. Ayrıca Bolumuz içinde 2 bakan yardımcılığı görevinin devam ettirilmesi de en büyük dileğimdir. Umarım bu koltukları kaybetmeyiz.
                                                      

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak