Halkın vicdanının SESİ olmak SUÇ değildir

Bolu’da Turizm için neler yapabiliriz

Cumhur Bandakçıoğlu

Bolu’da Turizm için neler yapabiliriz
    2 Eylül 2019

           Bolu’da Turizm için neler yapabiliriz

           Geçtiğimiz hafta Bolu Belediyesi Turizm Komisyonu ilk defa sahaya indi ve Turizm profesyonelleriyle geniş katılımlı bir istişare toplantısı yaptı. Turizm komisyonumuz, Başkanımız Sn. Tanju Özcan’ın talimatları doğrultusunda meclisimizin ilk oturumunda kurulmuştur. Dolayısıyla komisyonumuzun manevi başkanı, Tanju Özcan’dır.

            Bu ayrıcalığın hem komisyonumuz için, hem de şehrimizde Turizm alanında faaliyet gösteren özel ve tüzel kişiler için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Komisyonumuzun amacı; Kentimizdeki turizm potansiyelini ortaya çıkarıcı çalışmalar yapmak, turizm faaliyetlerini iyileştirmek, güzelleştirmek ve de sürdürülebilir hale getirerek bu faaliyetlerin il geneline yaygınlaştırılmasını sağlamak, turizm alanında bütüncül bir planlama anlayışının oluşturmak. Bu çalışmaları da ilgili kurum ve kuruluşlarla dayanışma içinde bir sinerji ortamında yapmak olarak özetleyebiliriz. Tabi biliyoruz ki; Şehrin nerdeyse Cumhuriyetle yaşıt bir turizm hareketliliği geçmişi var. Hiç kuşkusuz ki ülkenin önemli turizm destinasyonlarından bir tanesi. Abant, Gölcük, Yedigöller her zaman turizmcilerin portföyünde. Ülke çapında konaklama tesislerimiz var. Doğa, Spor ve Sağlık Turizminde ciddi sayıda ziyaretçi ağırlıyoruz. Madalyonun iyi tarafı bu, fakat bir de madalyonun diğer tarafı var. O da şehir merkezi! Şehir Merkezimiz de sıkıntı var. Turizm adına hiçbir cazibe oluşturmuyor. Şehrin bir hikayesi yok. İşte bu noktada konuklarımızdan. Muharrem Demirel Hocamız, Şenda Aksungur Ablamız ve Mustafa Cop abimiz imdadımıza yetişiyor ve güzel fikirlerini bizlerle paylaşıyor. Şehrin birçok hikayesi var aslında. Tarihe ve geçmişimize karşı suçluyuz. Otel ve tesis yetkililerinin işlerinden memnun olduklarını söyleyebiliriz. Onlar için en büyük önceliğin kendilerine olan erişimin sürekliliği. Her ne kadar dile getirmeseler de biliyorum ki yol ve çevre düzenlemeleri konusunda sıkıntıları mevcut. Özellikle Abant Yolu Vadisi, kesinlikle iyileştirilmeli. Keza Yedigöller için de önlemler alınmalı. Abant, Gölcük, Yedigöller ziyaretçilerinin dışında da alternatif turizm arayışında olanlara hitap edebilmek bir başka hedefimiz. İşte tam burada AİBÜ de Doç. Dr Rahmi Yücel’e kulak veriyoruz ve hislerimize tercüman oluyor. Eğer çeşitlendirme yapamazsak, Abant, Gölcük ve Yedigöller’in bir süre sonra çok büyük sıkıntılar yaşayacağını üstüne basarak söylüyor. Kendimizce de uzun, orta ve kısa vadede bazı çözümlerimiz var. Öncelikle şehir merkezimizin girişinden çıkışına kadar ciddi anlamda iyileştirilmesi ve ilgi çekici bir şekle girmesi, Tarihi yarımada, ses getirecek bir festival, Nilüfer Bahçeleri, profesyonel spor sahaları, lezzet durakları ve yaşayan turizm köyleri gibi. yine Reşat Demirel abimizin belirttiği gibi tarım da turizm çeşitlendirmelerimizde oldukça önemli. Bolu’muzun Allah vergisi bir doğa ayrıcalığı var.

            Başkan Tanju Özcan’ın söylediği gibi. Aslında her şey var, un var, şeker var, geriye kalıyor Helva yapmak! Konuştukça ve dinledikçe çok farklı konulara ve sorunların olduğunu gördük. Daha hızlı reaksiyon göstermek, hareket edebilmek adına alt başlıklar, komisyonlar oluşturmaya karar verdik. Umarız bu birliktelikle güzel şeyler yapabiliriz.

                                                                                   Cumhur Bandakçıoğlu

    • Hoca7 Eylül 2019 . 09:03

      Öncelikle Sultan Hamam ve Semerkant Camii etrafını düzenleyecek "Tarihi Bolu Adası" projesi mülk sahiplerinin de tam rızası ile hayata geçirilirse güzel olur. Buradan Akpınar'a doğru bir sinerji oluşur. Projeye tüm partiler destek verir. Bolu geçmişte yıktığımız binalara, ya da benzerlerine kavuştukça kimlik kazanır. Kimse apartman görmeye bir şehre gelmez!..
    • ibrahim3 Eylül 2019 . 12:49

      bundan 6 yıl önce valiyi ziyarette ankaradan geldik.il turizmdende ve turizm derneğindende temsilciler vardı.gelen ziyaretçiler için 5 günlük proğram var mı dedim.en fazla 2-3 günlük var dediler.15 günlük programa ulaşıldığında belki bir şeyler olur.birde esnafın ve halkın bilinçlendirilmesi gerekir.bolu aslında turizm için hazır.fakat icraat gerekir.
    • Emekli3 Eylül 2019 . 12:01

      Önce yol temizlik tuvalet ihtiyacının karşılanması daha sonra ilimize gelir getirici neler olabilir onu planlama şehir içi yol restaurantları turistik tesisleri düzenleme Abant a giriş gelirlerinin Bolu muza devir yapılmasına ihtiyaç vardır

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Dün, dünle beraber gitti cancağızım; bugün yeni şeyler söylemek ( yapmak ) lazım.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak