Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Demokrasi Şöleni

Cumhur Bandakçıoğlu

    31 Mart 2015
          Demokrasi Şöleni
           Adı her ne kadar 'Demokrasi Şöleni' olarak adlandırılsa da, aslında demokrasinin gereğidir Ön Seçim! Ön seçimin kapsamı ise demokrasinin derecesini belirler. Ülkemiz gerçeklerinde, bir tek Cumhuriyet Halk Partisi tarafından gerçekleştirilen ön seçim uygulamasını ise 'Bundan İyisi Şam'da Kayısı' niteliğindedir.
            Parlamentomuzdaki 3 Bolu koltuğu için CHP'den 7 aday adayı önseçime girmiştir. Hepinizin bildiği gibi mevcut vekilimiz Tanju Özcan,  Örgütün içindeki isimler Elfaz Temiz, Yusuf Renkli, Gülşah Şanlı, Özaydın Çetin, Şehrimizin tanınmış simalarından Oktay Türesin ve de gerek örgütümüzün gerekse Bolu'nun pek de tanımadığı bir isim Mehmet Burak Cop!
           Kuşkusuz ki bu yarışın en güçlü adayı Tanju Özcan ismiydi. Kendisine addedilen olumsuzluklar, örgüt içindeki gücü, gerekse milletvekilliği süresince mecliste ve Bolu'da yaptığı çalışmalar karşısında mevcut pozisyonunu değiştirecek güçte değildi. Bu seçimin mutlak galibi olduğu herkes tarafından kabul ediliyordu. Hal böyleyken, önseçim öncesi ve de özellikle son bir iki gün öncesi yaşananlara baktığımızda sevgili vekilimizin sahip olduğu gücün farkında olmadığı izlenimi edindik. 'DEMOKRASİ ŞÖLENİ' diye adlandırılan önseçim öncesi özellikle Burak Cop, Özaydın Çetin ve Oktay Türesin'e karşı bel altı vuruşları başlamıştı. Ismarlama köşe yazıları, ön seçimin bir gece öncesi telefonlarımıza gelen mesajlar  'Demokrasi Şöleni' başlığına yakışır nitelikte değildi. (Özellikle 'EMEĞE SAYGI' başlığıyla gelen toplu mesaj ve bu mesaj da yazılanalar vekilimizin Facebook sayfasından yaptığı çağrı ile birebir ötüşüyordu)
          Seçim öncesi, Bolu yerel basınında çıkan köşe yazarlarındaki tahminlerde, ilk 3 Tanju Özcan, Elfaz Temiz ve Yusuf Renkli olarak şekilleniyordu. Bu şekillenme aslında örgütlü bir çalışmanın dışa yansıması gibi gözüküordu. Seçim günü her 3 adayımızın da kırmızı kravat takması da tesadüf bile olsa, bu birlikteliğin bir kodu gibiydi.
           Ve Burak Cop! Burak Cop ismi Bolu'da ilk defa 23.02.2015 tarihli Bolu Gündem Gazetesi haberi ve benim 26.02.2015 tarihli 'Farklı bir isim Burak COP' başlıklı köşe yazımla kamuoyuna duyuruldu. Birçok kişi bu da nereden çıktı diye düşünürken, O adeta Bolu'daki siyasetin bir Ferrarisi gibi 0'dan 200 Km'ye, 8 saniyede ulaşırcasına kalitesini ortaya koydu. Donanımı ve duruşuyla kendisini sevdirdi ve çok kısa zamanda büyük bir başarıya imza attı. Ahmakça yakıştırmalara muhatap oldu. Güneş balçıkla sıvanmadı. Önseçimde Merkez İlçe'de 2., İl genelinde 3. oldu.  Ben Bolu'nun iyi bir siyasetçi kazandığına inanıyorum.
          
            Ve seçimle ilgili notlar
           Toplam Üye sayısı 4585, Kullanılan Oy 2599.  2000 üye ortada yok! Merkez ilçe Toplam Üye: 3426, Kullanılan Oy 1930.  1496 Üye ortada yok.  Türkiye genelinde de benzer durum söz konusu nerdeyse partinin % 50'si ortada yok!  Bu % 50'lik kesim sandığa gelirse parti içindeki bütün taşları yerinden oynatabilir. Genel Merkez, Demokrasi Şöleni'ne gelmeyen üyelerini ve sebeplerini irdelemeli! Tanju Özcan'ın aldığı oy 2157, kendisine muhalif veya kızgın olanlardan da oy aldığı net. Kırmızı kravat hareketinde 2. en yüksek oy 827. Dolayısıyla birlikte hareket tezimiz, ya yanlış, ya da hareketle ilgili hayal kırıklığı var. Mevcut seçim sistemiyle, CHP'nin Bolu coğrafyasında 2. milletvekilini çıkartması bilimsel olarak imkânsız.  Ancak AKP'nin seçime katılmamasıyla böyle bir şansı olur. O yüzden 1. adayımız dışındaki adaylarımızın, ilk üçe giremeyen adaylarımızın sırlamada bulundukları yerlerin pek bir önemi yok. Üzülmelerine de gerek yok.
           Her ne kadar AKP'ye karşı bir hareketlenme gözükse de, Ankara'daki koltuğumuz garanti değil. Adayımız Tanju Özcan'ın ve örgütün çok çalışması gerekiyor. Adayımızın kendine addedilen olumsuzlukları üzerinden atması gerekiyor. Genel Merkezin çok çalışması ve ülke üzerinde etkin olacak politikalar üretmesi gerekiyor. Başta Tanju Özcan olmak üzere il ve ilçe örgütlerine başarılar diliyorum. Kucaklarınızı açın!
           Not: gelecek sefere Bolu'ya bir yıldız daha lanse edeceğim. O bir bayan! Onunda çok etkili olacağına inancım sonsuz.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Düşman isterseniz dostlarınızı geçmeye çalışınız. Dost isterseniz , bırakın , dostlarınız sizi geçsin.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak