Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

ÖperimSA

Cumhur Bandakçıoğlu

    14 Nisan 2009

        Güzel ülkemin insanının kaderidir her daim öpülmek. Sözde gelişirken özde öpülmesi hiç bitmez. Çünkü sahipsizdir. Sahip pozisyonuna gelenler ya bilgisizdir, ya da ilgisizdir.

       Gelişen dünyamıza paralel ülkemizdeki hızlı değişimlerden bir tanesi de teknoloji marketlerin ardı ardına açılmasıdır. Elektronik eşya satan bu kurumlar, sermayelerine bağlı ucuz tedarik ve satışa yönelik avantajlar sayesinde, tüketicileri etkileyerek kendine çekebilmektedirler. Avrupa ve Amerika'yla görsel olarak birebir benzerlikleriyle ruhumuzu okşayan bu marketler, maalesef ürün iadesi ve değişimi konusunda Avrupalı ve Amerikalı benzerlerinin çok uzağında kalmaktadır. İsmi lazım değil Sevgili Yener abim kadar çok sevdiğim değerli bir büyüğüm bundan 18- 19 gün önce Bolu'daki Teknosa mağazasına gitmiş. İhtiyacı olduğu yazıcıyı alırken, gözü piyasada yenice çoğalan küçük dizüstü bilgisayarlara takılmış. Bakmış fiyatı da uygun, 10 ay taksit cazibesi de var. Ben bundan bir tane alayım demiş. Almış ama o da bilgisayarın aslında görüntüsüne takılmış. Geçen hafta sonu sevgili abim bilgisayarını bana gösterdi. Paketini açmamış bile. Abi dedim sen bunu zor kullanırsın. Bak ekranı çok küçük, gözlerini ağrıtır. Bu dedim, pek sana göre değil. Gel bunu götürelim, almışken daha kullanışlı bir şey alalım. İkna oldu götürdük... Efendim almış olduğunuz ürün satılalı 15 günü geçmiş siz 18. gün geldiniz değiştiremeyiz!! İşte Sözde gelişen, ama özde yerinde sayan ülkemin aldanışıdır bu. Ürünsel ve dekoratif anlamda ilerleyen ama tüketici haklarında yerinde sayan bir sistemin göstergesidir. ABD'nin dünya devi Wal*Mart'tan aldığınız elektronik bir ürünü 45 gün zarfında geri getirip iade edebilirsiniz. Hem de paketini açıp aldığınız ürünü kullandıktan sonra. İsveç'in mobilya devi İKEA'sı da size bu avantajı sağlar. Hem de bizim ülkemizde. Ama yerli sermaye yapmaz, yapamaz.. Efendim döviz kurları kem küm bahanelerine benzer bahanelerle sizi bir güzel öper. Bugün İnternet de Teknosa mağdurları diye bir araştırma yaparsanız. Durumun vahametini anlarsınız. Bence siz siz olun teknolojik taleplerinizde ve sonrasında eğer karşınızda ciddi bir muhatap ararsanız, ailenizin teknoloji esnafından vazgeçmeyin. Kim mi olur? Belki Çağdaş Bilgisayar olur, belki Ercoşkun Bilgisayar, belki de diğerleri olur. Belki üç kuruş fazlaya alırsınız ama sizi asla geri çevirmezler.

     

        FutBOLU beğenmedim.

       Uzun bir aradan sonra geçtiğimiz hafta açık tribünde yerimizi aldık. Kayseri Erciyes maçını izledik. Açıkçası oynanan futbol play off iddiasına uyacak kalitede değildi. Her ne kadar 3 puan bizimde olsa, 90 dakikanın tat verdiğini söyleyemem. Umarım futbolumuzun mevcut rengi kısa sürede değişir ve tekrar güzel bir heyecana merhaba deriz. Bolu'daki maçın ardından koştur koştur İstanbul'a Galatasaray- Fenerbahçe derbisine yetiştik. Türkiye'nin en pahalı 2 takımının durumu içler acısıydı. Her 2 takımda disiplin denen olgunun çok uzağındaydı. Milyonlarca lirayı cebe indiren futbolcular, 30 bin kişiyi ve anlı şanlı başkanlarıyla, yöneticilerini hiçe sayarak sokak çocukları gibi birbirlerine girdiler. Koskoca başkanlar adeta futbolcuların oyuncağı olmuştu. Türk futbolunun haracını yiyen bu 2 büyük kulübe hiç ama hiç yakışmadı.

     

        Kon kon kon Ergenekon kime kon!

        12. Dalga'ya açıkçası sevindim. Kişisel fikrim son dalga artık bu işin gerçek yüzünü, yani benim inandığım şeklini iyiden iyiye ortaya çıkartmıştır. Olanları alt alta koyduğumuzda, adres öyle ya da böyle belli olmaktadır. Mesela,  Kanaltürk, ART, Kanal B.. Her üç kanalında muhalif çizgideki yayın politikaları ortadır. Çağdaş Yaşamı Destekleme ve 'Baba Beni Okula Gönder' açılımının yöneticileri! Ergenekon davası gözüken bu şekliyle ya makas değiştirmiştir, ya da asıl makasına geçmiştir. Bu şekil, kraldan çok kralcı bir seyirdir. Bu haliyle dava öyle gözüküyor ki, Türkiye'de ciddi bir boyutta olan kamplaşmayı daha da belirgin bir hale getirecek ve insanlarımızı birbirlerine karşı daha acımasız şekillere sokacaktır. Şu basamakta artık herkesin, A dan Z ye ama herkesin durup kendi kendine sorgulaması gerekmektedir. Unutulmaması gereken bu ülkenin sahipleri hiçbir dönem ülke üzerindeki hayali projelere izin vermemiştir ve de vermeyecektir.

           

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Boş zaman yoktur boşa geçen zaman vardır.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak