Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Selamlaşma...?

Dumlu Demircioğlu

Selamlaşma...?
    18 Şubat 2020

         SELAMLAŞMA....?

         Japonlar çok kültürlü, çalışkan ve çok ciddi bir toplum. Özel ve devlet işlerinde de çok çok disiplinli. Asla yanlış bir iş yapmazlar, zamanı boşa geçirmezler, bizim deyimimizle kaytarmazlar.

         Sağlık konusundada çok titizler. Çünkü, asıl olan KORUYUCU HEKİMLİĞE inanmış olmalarıdır. Türkiyemizde ise maalesef asla koruyucu hekimlik ön plana alınmamıştır ve alınmıyor. Para kazanma ve ilaç tröstleri küratif tedaviden yanadırlar. Yani,daha çok hasta ve daha çok ilaç sarfından yanadırlar. Ne hazindirki son yıllarda çocuk hastalıklarına karşı yapılacak olan AŞILARA bile karşı çıkıyorlar.

        Veteriner Hekimlikde milyonlarca küçükbaş ve büyükbaş,kanatlı hayvanlar önceden yapılan aşılar sayesinde hasta olmazlar. Türk Veteriner laboratuvarlarında yapılan Şarbon-Sığır vebası-At vebası-Çiçek-Tavuk gribi vesaire aşılar dünya çapında, yüzde yüz garantili aşılardır ve eski yıllardaki,kendi kendine yeten 7 ülkeden biri olmamızın ana sebebi 73 milyon koyun-keçi ve 45 milyon büyükbaş hayvanların Anadoluda bir baştan bir başa önceden aşılanmalarıdır.Şimdiki durum ise; hayvan kalmadı ki aşıları yapılsın ve etler dışardan getirilsin.

          Konumuz selamlaşma idi...biz nerelere gittik...

         Japonlar tokalaşmazlar-kafa kafaya vurmazlar-sarılmazlar.Sadece karşılıklı birbirlerine başları ile selam verirler. Öpüşmezler.

          Bizde nasıl: Görüyorsun umumi tuvaletten çıktı,asla ellerini yıkamadı-zaten umumi tuvaletlerde sabun bulundurulmaz,yetkililerde bu durumu kavrayamaz ve sana rastladı ellerini uzattı tokalaşıyor...?

        Gelin, sayın okuyucularım,bu tokalaşmayı ve sarılmayı terk edelim. Hele kafa kafaya vurmayı bırakalım, hastalık yapıcı virüs ve bakteriler insanların hemen her yerinde vardır. Dinimiz temizliği ön plana almış olsada nerdeee.... El yıkamak, sabun kullanmak hak getire.....

        Bir halk sağlığından sorumlu, yıllarını bu konuda harcamış birisi olarak derimki, TOKALAŞMAYIN-ÖPÜŞMEYİN-KAFALARI VURUŞTURMAYIN.

        Japonlar gibi olalım. ÇİN'DEKİ CORONA VİRÜSTEN ancak böyle korunuruz. Market alışverişlerinde evimize mutlaka kuru sabun alalım. Renkli bayat meşrubatlara para veren anne-babalara şaşarım.

         Dinimizde temizlik ön planda-lakin toplum asla uygulamaz,bilmez. Diğer dini emirler gibi....???

                                                    Dumlu Demircioğlu 

    • şenda aksungur27 Şubat 2020 . 14:07

      çok güzel bir açıklama evet sabun alalım yani kalıplı beyaz sabun sıvı sabun biraz daha düşündürücü oluyor .ELLERIMIZI MUTLAKA SABUNLA YIKAYALIM VE ELLERIMIZI YÜZÜMÜZE SÜRMEDEN DURMAYI BECERELİM .Sn Canan KARATAY ın dediği gibi virüs BEKLİ ÇOKTAN bıze GELDİ . ASIL KORKACAĞIMIZ TEMİZ OLMAMAK YANİ PİSLIK YANI HİJYEN E ÇOK DIKKAT

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Bilgi insanı şüpheden, iyilik acı çekmekten, kararlı olmak korkudan kurtarır.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak