Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

MEVZUAT DERİN SAYIN VALİM SERİN

Sinan Gökdemir

    1 Mayıs 2006

    Şimdi yazınca yazdı diyorsunuz. Lafı uzatmayacağım. Doğruysa doğru, yanlışsa yanlış... 23-Nisan kutlamaları. Yer Mengen. Şirin ilçemiz. Biz öyle bilirdik bugünlere kadar. Şirinlik falan kalmadı. Elinde kurtlar vadisi gibi tespihle gezmeye başladılar artık. Olacağı buydu zaten. Mengen?i idare etmeye gelen Mengene ukala diyecek. Falan filanlarla kaldık maazallah. Durum kritik Sayın Valim. Bizi sevmeyen kimseyi sevemez. Amaçları belli. Yardımcı olun lütfen. En azından bir Mengenimize gelin halkı dinleyin isteriz. Ve de bekliyoruz?

    Şimdi bakın olaya. MEB Mevzuat bankasından almış olduğumuz yönetmelik ne der."23 Nisan kutlamalarında kurulan komite açılış konuşmasını yapacak bir öğretmen tayin eder "Madde madde elimde ama kafanızı yormayayım, diye kısa geçiyorum. Konuşacak öğretmen belirlenmiş. Ama sanki cumhurbaşkanlığından veto yemiş gibi oluyor. İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın İbrahim Aydın olmaz ben konuşacağım diyor ve komiteyi ve yasayı, yönetmelikleri hiçe sayıyor. Kimsenin gıkı çıkmıyor. Susma devri ya. Konuşanın dili şeriat kanunları gereğince kesiliyor. Sussss aman kimseler duymasın şarkısını dinliyoruz. Ve bizim müdürümüz açılış konuşmasını yapıyor.

    Mevzuat deliniyor. Yasa ve yönetmelikler hiçe sayılıyor. Ve bakın buralarda herkes at oynatmaya başladı. Ve kimsenin yine sesi çıkmıyor. Amaçları belli. Burası kurtlar vadisi yaa! Valla uzun lafın kısası Sayın Valim Ali Serindağ. Aşçılık Okulu öğrencilerimiz beş otobüsle staja gittiler.Yakın zamanda kaybettiğimiz Fatih hocamızın resmini otobüslere asmak istediler.İzin verilmemiş.Ama onlar yinede astılar.Ne oluyoruz nereye gidiyoruz belli değil.Birileri eğer Aşçılık Okuluna müdür falan olmayı hayal ediyorsa ki duyumlar öyle..
    Ne yapalım başa gelen çekilir mi diyelim. Yakışanı yapalım derim. Bu okulun yaklaşık on sene müdür yardımcılığını yapmış, şu anda karaman kazım Karabekir ilçesinde görev yapan İbrahim Kaya?yı buraya geri getirin bu iş hallolsun. Yoksa Bir efsaneyi bitireceksiniz. Bundanda haberiniz olsun.

    Yüreğinizden sevgiler, yüzünüzden gülücükler, kafanızdan soru işaretleri eksik olmasın. SEVGİYLE KALIN.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak