Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

?İNSAF?

Sinan Gökdemir

    12 Haziran 2006

    ?Ben ne insanlar gördüm, üzerinde elbisesi yok. Ben ne elbiseler gördüm, içinde insan yok? denmiştir değil mi? Elbette ki, doğru sözcükler yan yana sıralanmışlar. Pekte yakışmış birbirlerine. Allah mutluluklarını daim etsin.

    Bazen atlıyoruz yazılarımızı. Geçen hafta da öyle oldu. Bazen kalem yakışmıyor insanın eline. Sizleri boş şeylerle oyalamak haddimiz değil. Ondandır, sizden ayrı günler. Acıda olsa. Bu kadar kusur kadı kızında da olur.

    Değişken havaların verdiği yılgınlık var, taaa derinlere inip bizi etkileyen meseleler. İnsanların bir dakikası, diğer dakikasına uymuyor.  Onun içindir hep iyi gün dostlarından vurulduk. Ama şükür ölmedik. Hani deriz ya hep; Mangalda sözümüz, yaşamaya sözümüz var. Devamını sanırım biliyorsunuz.

    Yaşamımız terminalde devam ediyor. Eğilmeden, bükülmeden yaşamanın inanılmaz gururunu da taşıyoruz. Allah?ın izniyle. Hani derler ya ?Tilkinin dönüp dolaşacağı yer, kürkçü dükkanıdır? diye. Bizde düşünce olarak kürkçü dükkanına döneceğiz gibi geliyor bana. Ve olacakta. Bunu görmek için yaşamak, yaşamak için de görmek gerekiyor. Biz hepsini yaşadık sayılır ve hemen hemen hepsini gördük.

    Ne yapıyorsun diye aramayan akrabaları, hatır dahi sormayan dostları, iyi gün dostlarını, hep şakşağa alışmış siyasetçileri, incir kabuğunu doldurmayan meseleleri Körfez Krizi?ne çeviren yalakaları anlamak kırkdört yılıma mal oldu. Bakalım, bundan sonra ne olacak. İnşallah iyi olur! Bu dileğim herkes için geçerli.

    Biz bir dubleye yazı yazıyorduk yaaa. Artık yok öyle. Yetmişlikten aşağısı kurtarmaz. Taktıkları kulplarla yaşamak onlara çok acı gelecek çok. Biz buradayız.

    Şimdi yazmış Mengen sitesine bir dost; ?Mengen?de üç ay falan kaldım. Mengen?in insanları kibirli. En başta da Sinan Gökdemir geliyor? demiş. Volkan rumuzu ile yazmış. Kendisine benim bilmediğim bir yanımı, hatırlattığı için teşekkür ediyorum. Biz neymişiz de farkına varamamışız. Sağol Volkan kardeş. Bazı yerlerimiz görünmesin diye kibir yapmışsak af ola. Peki sen kimsin?

    BİRAZDA İLÇEMİZ

    Yerinde duruyor vesselam. Terminal alemi aynı. Çok şık oldu. Benim diyen ilçelerde yok. Yer belediyenin ama yetkililer uğramıyor. Geldiydi başkanım ve sorduydu. Ne dediysek, yaptırdı. Ama bir işi yarım bırakmayalım. Terminal, festivale kadar boyanmalı!

    Çim tohumu getirilip, ekilmeli. Belediye görevlisini belli edecek kıyafet verilmeli, minibüsçüler buradan kalkmalı. Heykelimiz ya boyansın, yani bakımı yapılsın, ya da kalksın. Turistler fotoğrafını çekerken utanıyoruz... Üvey evlatta, evlattır. Gelin bir çayımızı için. Bizler ve de tabi ki sizler, Mengen için varız. Varlık olan yerde, bollukta olur, darlıkta. Sadece şunu bilelim yeter. Evde aşın kaynarken, komşuyu unutma. Belki tüpü bitmiştir.

    Bakın son kelimem bu hafta doğrusu lafım; kaloriferli yerde soba yakanlara soruşturma açan, Milli Eğitim, ısınıp ısınmadıklarına bakmadıkları için soruşturmalık değiller midir. İnsaf.

    Taş düşe bilü, ayı çıkabilü. Burası Mengen, herşey olabilü

    Sevgiyle kalın...

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Kuvvete dayanmayan adalet âciz, adalete dayanmayan kuvvet zalimdir.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak