Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Ne desem, bilmem ki; Başımız sağ olsun?

Sinan Gökdemir

    18 Aralık 2006

    Dalgalar kumsallarda.

    Mutluluk masalarda.

    Derken... Ömürden giden yedi gün.

    Sıkıntılı, ezalı, cefalı bir hafta.

    Ve sonuçta geride kaldı işte.

    Bizden aldıkları var.

    Yaşamın anayasasının hükmü...

    Takdiri ilahi.

    Kopardı aldı annemizi bizden.

    Büyük amcamın eşi.

    Benzeri yok çünkü.

    Sareanne der tüm mahalle..

    Başka adı yoktu kalplerde.

    Sıcacık bir anne.

    Tarifine lügatlar yetmez.

    Eşinin arkasından ağlayan bir amca.

    O kaldı zaten baba yarısı.

    Evlatlar, kuzenler, kardeşler, yeyenler?

    Onlara layık olmanın yarışı olmalı.

    İdare lambasında büyüttüler bizleri.

    Ve hayat verdiler.

    Isırganla hindi,

    Fitille kaz beslediler.

    Yağından kıymalı yumurta

    Ciğerinden kedi batmaz ürettiler

    Yemediler yedirdiler.

    Ve sonunda bu anıları emekleri bırakıpta gittiler.

    Bizi sonsuz acılara gark ettiler.

    En son öptüğüm elinin tadı damaklarımda.

    Gökhan?ım evlatlarım yeyenlerimin niyetineydi.

    Cennetine al tanrım sana bir melek gönderdik.

    Hikmetinden suaal olunmaz.

    Mekanın cennet olsun annemmmm?

    ***

    Yeyenim Kayacan; Fatihin fedaisi, amcasının bir tanesi. Ne diyeyim, unutulmamak, hele acılarda güzel bir duygu. Sağol yeyenim. Canlar bir, kalpler aynı atar.

    Milliyet gazetesinin Mengen Türkbeyli Mahallesinden ünü sınırları aşmış hala Gaklıkları unutmamaış, pestile özlem çeken her daim bizleri seven, geçmişini unutmayan, Tatar deresinde beraber sığır güttüğümüz, fındık bahçelerini, çilek tarlalarını, ekşi elmaları, beraber talan ettiğimiz usta kalem cesur yürek NEDİM ŞENER...

    Nezaket timsali mesajın moral olmuştur. Anadan ayrı babadan ayrı şarkısını en güzel bilen yaşayan sennn. Bizi de hasretlerine ortak ettin zamanında. Katlandık beraber. Kaleminin mürekkebi kurumasın.

    bolununsesinde yazmaya başladığımızda, sancağı bize devreden mahallemizin devrimci Guecerası? Sepetle beraber balık tuttuğumuz acıları beraber yuttuğumuz. Sıla hasretinden gitmezse görme şerefine nail olacağımız abimmm. MAD kod adlı.eski yazarımız. Adilane köşesi. Bayrağı bize sancağı bize devreden abim. Ne demeli bilmem ki. Ustanın karşısında susulur. Sağol abim. Çektiklerin kitap olur. Sancak bizde, biz yazıyoruz ama sen bii gell vallaaa...

    Bir dost soyadı Mala. Necati abi derimm.. Mesajın kalbimize kazınmıştır. Olmayan sağlık ocağımız için yorum yapma abiii. Olmayan şeye yorum yapılmaz. Mengenli seyreyler alemi cihanı. Soruyorum senin adına tüm Mengene ve Mengelilere ve de burada yaşayanlara... Ve hatta... Sayın Valim ALİ SERİNDAĞ?A... ?MENGENDE BIRAKIN HASTAHANEYİ,.SAĞLIK OCAĞI VAR MI?? Bence yok. Olmayan yerin hizmeti sorulmaz. Neymiş efendim doktor yok muş? Saatlerinizi ve haddinizi iyi bilin. Burada hastalanmayın. Yeni ilimiz Gerede var, gidin orada hastalanın. Mengen ne ki? Aşçısı falan filan. Bunlar demogoji. Aşçılıkta gitti elden. Ağlayan aranır. Burnunuzu silmeyin. Etelerinizdekini dökün.

    Sağol Necati abi. Acı günlerin emeklinin, insanın sağ kolu olmayı bir emniyet görevlisi olarak şeflere müdürlere ders verdin, almışlardır inşallah. Yokluklar ülkesinde perens olmak zordur. Yükü ağırdır. Bu yükü sen çekiyonda, sağol diyenin azz! Olsun..Verir allah ...

    Tenekeci Seyfi amca diye yazdım. Niyazi, Mehmet oğulları... Mutlu omuşlar. Biz daha da mutlu olduk. İyi olun bize yeter. Ama hiç görmediğim torunları.Yasemin ve Betül. Çok naziksiniz çocuklar. Size mutluluk vermek, çiçeğe su vermek kadar güzell.

    Mengenimizin iyilik meleği. Turhan Bulut ağabeyim. Kendi acımızdan acınızı duyamadık zamanında. Bi haber yaşadığımız dünyada. Hayat savurdu, arpalar kaldı, samanı rüzgarla alıp gittiler. Pek muhterem ablanızın çocuğunun akınbetini geç öğrendim. Şifa olma şansımız yoktu. Erken gelen ayrılıklar hep iz bırakır, sevgi dolu yüreklerde. Acınız, acımızdır. Cennetine kabul etsin Allah?ım. Yinede kusurumuza bakma. Sizler bizlerin hamisi, abisisiniz. Burhanettin abime, ablanıza, Zeynep ablama, sen kadirşinas dost bildiğim abime yakınlarınıza sabırlar diliyorummm. Sizlerin gönül bahçemizdeki yeriniz ayrıdır.

    Birde bizim sanal arkadaşımız Sado can var. Alemci.fm.nin dj.si. Dost olduk. Dertleri hamur yapıp yoğurduğumuz kardeş. Şarkılar seçer gönderir bize. Gecelerimizde bizi yalnız bırakmaz renk katar. Bizi buralardan alıp ummanlara taşıyan okyanus yürekli ırmağımız. Sağol Sadooo. Yalnız akşamların cesur yüreği... Acılar paylaşıldıkça azalıyor. Acımızdan bir parça alıp gittiğin için teşekkürler.. Amcam gözleri nemli. Yılların dostunu uğurlarken gözler nemli.baba yarısı.Candır bi tanemm.

    O kaldı zaten. Varsa söleyinn. O başka eşinin arkasından ağlayan ender insan. Biz varız amca.yeyenlerin oğulların, torunların.Ne demeli bilmem ki. Deli oğlan burada. ŞİMDİLİK.....

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Sizler, yani yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz... Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak