Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

BUZ TUTMUŞ

Sinan Gökdemir

    5 Şubat 2007

    Ne yazılır böylesine bir kış gününde onu yazacağız. Memleketimizden kış manzaraları.Yerler buz tutmuş, ayakta durmakta zorlanıyoruz. Buz tutan yüreklerin ne kadar yüreksiz olduğunu görüyor, üzülüyoruz. Sabahın erken saatlerinde çarşıya gazete almaya gittiğimizde yüzlerce güvercinin Atatürk Caddesinde konuşlandığını görüyor, dalıp gidiyoruz. Yufka yüreğini güvercinlere yem vererek doyuran bayana hayranlık duyuyoruz vefalı davranışı karşısında. Buz tutmamış yürekleri görmek haliyle mutlu ediyor bizi. Sokak köpeklerine ekmek atarak bizde yüreğimizi ısıtarak, güne başlamanın doyumsuz mutluluğunu taşıyoruz.

    Mengen sokakları kardan perişan. Bir iki görevliyi camiye giden kaldırımlardaki karları temizlerken görüyoruz. Ama aynı titizlik, köprülerimizde yok. Mesela Zonguldak karayolunda bulunan ana köprüde buz tutmuş, yarım metre kar yaya geçişini engelliyor. Yayalar buzlu yoldan gitmek durumunda kalıyorlar. Araç trafiğinin yoğunluğu ortada. Gentaş personelinin de bu yolu kullandığını düşündüğümüzde, her an her şeyin olabileceğini düşünürken üzülüyoruz haliyle. Köprü karayollarının olabilir ama, buradan insanların geçtiğini düşünürsek ben olsam bu işi karayollarına bırakmazdım. Belediyemizin burayı temizletmesi bir amme ve daha önce insanlık görevi olmalı değil mi? Terminalinde zamanında temizlenmemesi yüzünden, buz tutan zemini milyarlarca liralık otobüslere masraf açıyor. Yazık değil mi?..

    Birde bizim hasta hane demeyi çok arzu ettiğim, sağlık merkezimizin hali düşündürür beni. Yine bir arkadaş anlatıyor. Saat 21.00 de iğne olmaya gittim, bana 20.00 dan sonra iğne vurulmadığını söylediler dedi. Şaşkındı arkadaşımız. Olacak iş mi şu yani. Bu kadarı yemin ediyorum etopya da olmaz. Bu nasıl izah edilir inanılacak şey değil. Adı da sevk hastanesi ya neyse. Biz yazmaktan usandık, yetkililer uyumaktan sıkılmadılar.

    Memleketimizde kar var. Sıkıcı bir hafta. Yerler buz tutmuş. O erir ama buz tutmuş yürekler asla erimez.

    Yüreğinizden sevgiler yüzünüzden gülücükler kafanızdan soru işaretleri eksik olmasın.sevgiyle kalın.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Geçmişten çok geleceği düşünmeliyiz, çünkü bundan sonra orada yaşayacağız.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak