Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Sen niye hapis yattın Kamuran Abi!

Cumhur Bandakçıoğlu

Sen niye hapis yattın Kamuran Abi!
    2 Şubat 2023

        Sen niye hapis yattın Kamuran Abi!

          Bu hafta ki yazını okuyunca bir kez daha ülkem adına üzüldüm. Son zamanlarda sıklıkça söylediğim gibi bu ülkede ‘Zihinsel ve Yapısal Bir Değişim’ şart olduğunu düşünüyorum aksi taktirde ülkemizin içinde bulunduğu sarmaldan kurtulabileceğine pek umut vermiyorum.

          Yazına mevzu bahis üzücü olayın haberini yaptığında sana aşağıdaki mesajı atmıştım.

          İyi Bayramlar Kamuran Abi! 18 Ağustos 2018

           Gazetecilik mesleğinde 35 yılın ödülü bu olmamalıydı. Lakin burası Türkiye. Daha çok yolu var, çok yolumuz var. Ne ilksin ne de son olacaksın. Sen bu mesleği hep iyi yapanlardan oldun. Övecek yerde övdün, eleştirecek yerde eleştirdin. Her gazeteci gibi senin de takıntıların oldu! Bir anlık dalgınlığın meslek hayatının üzücü bir tecrübesi olarak karşına çıktı. Zannetmesinler ki sadece seni cezalandırdılar. Aslında kendi ülkelerini, kendi bayraklarını, kendi demokrasilerini cezalandırdılar. Türkiye'de 326 gazeteci tutukluydu seninle 327 oldu!

          Bu ülkede en kolay şey, kişilerin kimlik bilgilerine ulaşmak. Dolayısıyla seni bugün o demir parmaklıkların ardına götüren 11'li rakamlar, memleketteki bütün dolandırıcıların ellerinde mevcut. Bir hukukçu çocuğu olarak da üzülerek ifade etmeliyim ki, Avukatlık mesleği ülkemizde maalesef olması gereken etiğin çok gerisinde icra ediliyor. Bir Avukatın ilk görevi müvekkiliyle karşı taraf arasında yaşanan sıkıntıyı adliye koridorlarına düşmeden çözmek olmalıdır. Ne yazık ki her yede olduğu gibi hukuk aleminde de bir popülizm rüzgârı esip gidiyor.

          Her türlü olumsuzluğa rağmen ülke insanımızın vicdani duygularının ölmediğini inanıyorum. 3. şahsı bilmem ama, senden şikayetçi olan 2 önemli ismin gerek konumları gerek geçmişteki muhabbetleri gerekse hemşerilikleri adına üzgün olduklarını düşünüyorum. Ama oldu bir kere! Bolu'ya da yakışmadı. Sen de onlarda, bizler de bu yaşananlardan ders çıkartmalıyız.

         Moralini, yüksek tut. Seni seven çok güzel bir ailen var.         

         Okuyucuların, arkadaşların, dostların var. Bugünler elbette geçecektir.
          İyi Bayramlar Kamuran Abi! 


         Cumhur  Bandakçıoğlu

          Sene 2023, ben o gün tanımadığımı söylediğim 3. şahsı da tanıyorum. Benim tanıdığım kadarıyla onunda olanlardan dolayı üzgün olduğunu düşünüyorum. Kanunların yorumlanmasında bir çelişki olduğu kesin. Alanım olmadığı için bir yorum yapmam doğru olmaz. Ama bir yerlerde bir hata var Kıyas mı? Evleviyet mi? Aksi ile kanıt mı? Hâkimin hukuk yaratması mı? yoksa takdiri mi? bilemiyorum.

          Bildiğim tek şey hayatından çok daha fazla yıllara malolan bir 6 ayın alındığı. Ben yine aynı yerdeyim. 11'li TC kimlik rakamlarının son derece kolay ulaşılabildiği bir ülkede, böyle bir suçtan ceza almak gerçekten tirajı komik bir durum.

           İçindeki bu öfkeyi noktalındır ve bu işi Mahkeme -i Kübra ya havale et! Bir de işe iyimser gözle bakalım; belki de senin davandan sonra hukuk sistemimizde bir iyileşme olmuş ve benzer mağduriyetlere son verilmiş olabilir! Ben geleceğin Türkiye’sinde insanların hayatından bu kadar kolay çalınmayacağına inanıyorum, inanmak istiyorum.

           Cumhur Bandakçıoğlu 

     

     

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Bir milleti hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatan da, köleliğe, yoksulluğa düşüren de eğitimdir.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak