Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Yeni yönetime güveniyorum !

Cumhur Bandakçıoğlu

Yeni yönetime güveniyorum !
    7 Haziran 2013

          Bilindiği gibi Bolu kamuoyundaki en önemli 2 başlık; Başkan Aladdin Yılmaz ve Boluspor'dur.  Başkan'ın belediyecilik icraatlarını bu hafta bir kenara koyalım ve Boluspor'u mercek altına yatıralım. Sn. Alaaddin Yılmaz'ın Belediye Başkanlığı ile birlikte Boluspor Kulübü siyasetin ve politikanın arka bahçesi konumuna dönüşmüş, ilk 3 yıl başarılı bir çıkış yakalanmasına ve ivme kazanılmasına rağmen, daha sonraları bu sistem iflas etmiş, sonuç olarak istenen başarı bir türlü yakalanamamıştır. Bolu Belediye Başkanları içinde, mevcut  iktidar gücünün de etkisiyle  Boluspor a en büyük desteği veren  Alaaddin Başkan maalesef Boluspor'dan bugüne kadar istediği karşılığı ve başarıyı alamamıştır.
          31 Mayıs 2013 tarihinde Boluspor Kongresi toplanmış ve Mehmet İnceayan abimiz uzun yıllardan sonra tekrar Boluspor başkanlığına seçilmiştir. Aynı gün yaklaşık beş yıl önce verilmiş bir sözü yerin getirmek üzere bende, Boluspor formasıyla ilk süper lig kariyerini yapıp, daha sonra Türkiye'de kaleciliğin zirvesine çıkmış olan, eski milli kalecimiz Fatih Uraz'la Bolu'da bulunuyordum. Fatih Abiyle uzun yıllara dayanan bir dostluğumuz ve iletişimimiz var. Türkiye'nin muhtemelen en entelektüel futbol adamlarından bir tanesi olduğunu çok net bir şekilde söyleyebilirim. Futbol dışında da son derece bilgili ve donanımlı olup, benim için kendisiyle paylaştığım her an, yeni bir şeyler öğrenmek ve dolu dolu zaman geçirmek anlamına gelmektedir.
          Fatih abiyle, Yener Abimizin (Babam) davetlisi olarak, yeni açılan ve klasik lezzetlerle birlikte alternatif lezzetleri de menüsünde bulunduran, sevgili kardeşim Ayhan Kırlıoğlu'nun sahibi olduğu GURMEET Resturant da  öğle yemeği yedik. Yemeğe Boluspor tarihinin unutulmaz isimlerinden ve kilometre taşlarından İbrahim Çelik ve Selahattin Konrad ağabeylerimizde katıldı. Aynı gün tekrar İstanbul'da olmamız gerektiği için Fatih Abiyle Boluspor Kongresi'ne katılmadık. Kongrede beklenildiği gibi Mehmet abimiz Başkanlık koltuğuna oturmuş bulunuyor. Ben kendisinin başarılı olacağına canı gönülden inanıyorum. Boluspor'un başarılı yıllarında uzun süre yöneticilik yapmış, futbolu ve Boluspor'u yakından takip etmiş bir kişi olarak doğru yolları izleyeceği konusunda hiç şüphem yok. Maalesef Boluspor'da uzun yıllar önce başlayan 40 -50 kişlik yönetim kurulu oluşturma alışkanlıkları bu dönmede yine devam etmiş bulunuyor. Benim kişisel fikrim Boluspor'un yumuşak karnı bu çok kişili yönetimlerdir. Çünkü bu tür yönetimlerde gruplaşmaların önüne geçmek imkânsızdır. Mehmet Abimizin de bu gerçeği rahatlıkla görebileceğini ve de buna göre yönetim stratejilerini oluşturması gerektiğini düşünüyorum. Taraftar derneklerinin birleştirlmesi ve basınla olan ilişkilerin belli bir formata oturtulması da Boluspor'a pozitif anlamda katkı sağlayacaktır. Başta Mehmet Abimiz olmak üzere, Boluspor'un ulu çınarı, Boluspor için gerekirse gözünü kırpmadan, kalbini bile yenileyip gençleşecek Yunus Çufa Amcamız'ı, Bolu'nun Almanya'daki en önemli isimlerinden Seyfi Alp'i, çok isabetli bir kararla teknik direktörümüz olan Boluspor'un has çocuğu Ali Beykoz ve ekibini ve de tüm Boluspor ekibini kutluyor, başarılar diliyorum. Bugüne kadar yanlış anlaşılmalara neden olabileceğinden dolayı pek dokunmadığım Bolusporumuz'u da artık köşemde eğrisiyle ve doğrusuyla daha çok göreceğinizi de sizlerle paylaşıyorum.
         

          Fahri Uzun (İsveçli)
          Yakın dostlarım ve devamlı okuyucularım İsveç'le olan bağımı bilirler. Bu bağın oluşmasının en büyük kaynağı sevgili arkadaşlarım Seçil ve Mustafa Yaman'dır. İsveç'e 1965 yılında ayak basan ve Bolu Cemiyeti'nin en kıdemli isimlerinden Fahri Uzun Amcamız (Fahri Ağa) dün memleketi Bolu'da hakkın rahmetine kovuştu. En son yılbaşında Stockholm'de kendisi ile görüşmüştük. Tonton ve sevecen bir kişilikti Fahri amca. İsveç'te, büyük bir aile ye sahipti. Başta kıymetli eşi Fatma teyzemiz olmak üzere, evlatları Seçil'e, Serpil'e ve Sevgi Ablamız'a ve tüm aile fertlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı Cennet Olsun.
         

          Uğur Ertem
          Bir tarafta sevinçler ve bir tarafta üzüntüler, hayat devam ediyor. Geçtiğimiz hafta cumartesi günü dünya evine giren sevgili arkadaşım Nilüfer Ertem'in kardeşi, Uğur ERTEM ile Selda ŞAŞMAZ'ı tebrik ediyor, mutluklarının daim olmasını diliyorum.

                                                                              Cumhur Bandakçıoğlu

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak