Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

EMITT 2014 Fuarı ve NARVEN!

Cumhur Bandakçıoğlu

    5 Şubat 2014

           Köşemi devamlı okuma nezaketini gösteren dostlar benim EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na Bolu katılımına ciddi eleştiriler getirdiğimi geçmiş yıllarda hatırlarlar. Bu eleştirilerin temelini genelde Bolu standının fuarın amaç ve işlevinin çok dışında olması, özensizliği oluştururdu. Fuara Bolu katılımını ve organizasyonun sağlayan büyüklerimizle de ciddi polemikler yaşamıştık. Son yıllarda Bolu fuara Doğu Marmara Kalkınma Ajansı organizasyonuyla katılıyor ve o eski panayır görüntüsünün uzağında bir duruşla Bolu ve Çevresi'nin tanıtımı yapılıyor.
           Kalkınma Ajansları biraz politize edilmiş kurumlar, personellerde genel olarak siyaset rüzgârıyla atanmış kişilerden oluşuyor. Kimseyi kırmak üzmek niyetinde değilim. Hal böyle olunca, işe göre adam yerine, adama göre iş gerçeği ortaya çıkıyor. Bolu standı yerel kıyafetler giydirilmiş cansız mankenler ve canlı ama donuk personellerle ziyaretçileri karşılamaktaydı. Bolu gerçeği yani; 'Burası Bolu, olsa da olu olmasa da olu' sloganı kendini o kadar net gösteriyordu ki, stant da BOLU yazısında B harfinin yuvarlakları ters konumlandırılmıştı. Hoş bakış açısına göre değişir bu da bir orijinalite sağlayabilir! Bolu'nun tam karşısında komşu il Zonguldak vardı ve Bolu'ya göre çok daha canlı bir performans sergiliyorlardı. Gülen yüzlerle ve pozitif enerjiyle ziyaretçilerini karşılıyorlardı.
           Başta Kdz. Ereğli Belediyesi'nden Canan Yaldız Hanım olmak üzere yetkililer standa daha yaklaşır yaklaşmaz bizleri standa davet ediyor ve bilgilendirme yapmaya başlıyorlardı. Maalesef aynı tepki Bolu standında yoktu. Var mıyız varız! Poşetler, dağıtıyor muyuz dağıtıyoruz durumu hâkimdi. EMITT 2014'de Bolu'dan başka bir katılımcı daha konuklarına merhaba diyordu. NARVEN! Muhtemelen son yılların Bolu'da ki en büyük yatırımlarından biri olan NARVEN, Termal Kasaba, (Devre Mülk ve ya Rezidans) konseptiyle pazarlama faaliyetlerinde bulunuyordu. Genel Müdür Yardımcısı Tolga Cinaloğlu ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım Sorumlusu arkadaşım Meltem Tuğba Holat bizleri Narven standında ağırladı. Tolga Bey'in konusuna ciddi anlamda hâkim olduğunu gözlemledik. Projenin büyüklüğü, mimari detayları oldukça etkiliciydi. TDK sözlüğünde NARVEN farsça kökenli bir kelime olarak gözüküyor ve Karaağaç anlamına geliyor. 450.000 m2 arazi üzerine inşa edilen tesis, Kızılcahamam Asya Termal tesislerinin tahtını eline geçirmeyi planlıyor diye düşünmekteyim. Tesisin tam ortasında hatırı sayılır büyüklükte bir cami de planlanmış. Bu da bize tesisin hedef kitlesi hakkında şifreler veriyor. Son yıllarda ülkemizde İslami yaşam anlayışına göre dizayn edilmiş turistik tesisler ciddi anlamda ilgi görmeye başladı. Bu tür tesislerin az olması sebebiyle yatırım ve ticari getiri açısından akıllıca planlanmış projeler olduğu kuşkusuz. Fakat NARVEN ciddi anlamda büyük bir proje ve bu büyüklükteki bir proje'nin tek bir tarafa odaklı olmasının bana pek de mantıklı geldiğini söyleyemem.
            Her ne olursa olsun proje bittiğinde Bolu için ciddi bir istihdam sağlayacaktır. Bu istihdamların sağlanmasında Bolu kökenli firmaların, Bolulu hemşerilerimizin öncelikli olarak tercih edilmesi kuşkusuz ki maneviyat yönünden de önem taşımaktadır. Yani Bolu ve Bolu halkının kalplerine de hitap edilmelidir. Onlarında, 'Allah' razı olsun demesi bu tesisin önün açacaktır.
           NARVEN'in taahhüdünde doğayı koruma var. Yatırımcılarının büyük bir bölümü Bolulu olduğu için (Erpiliç, Çarıkçı, Nalçacılar, Rehber (Halit Yıldız) NARVEN, inşaat süresince ve tesisi işletmeye açıldıktan sonra da Bolu'nun doğasına saygılı olacaktır ve koruyacaktır diye de düşünmekteyim. Yine projenin büyüklüğü karşılığında gerek ulusal gerekse uluslararası alanda pazarlama ve tanıtım faaliyetlerinin biraz daha önem verilmesi iyi olur. Tabi bu benim kişisel düşüncem belki de hali hazırda boş devre kalmamıştır. Şahsım adına NARVEN'e başarılar diliyorum. Bu arada NARVEN, EMITT 2014'de Sağlık Turizmi en iyi ekip çalışması yapan katılımcı ödülünü de almış bulunuyor bunu da belirtmekte yarar var. 
            

           Başsağlığı

          Gazeteci kardeşimiz Rojhat Avşar'ı geçtiğimiz hafta kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Mekânı Cennet Olsun. Ailesine ve sevenlerine 'Allah' sabırlar versin. 
         

     Fotoğrafalar:
    1- EMITT ve BOLU
    2-Zonguldak Standı ve Canan Yaldız
    3-Narven. Ben, Tolga Cinaloğlu M. Tuğba Holat, İsmail Ağaoğlu (Patronum)

    4- Narven Proje

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak