Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Kadın Girişimciler Kurulu çalışıyor

Cumhur Bandakçıoğlu

    7 Ocak 2010

      BTSO bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Girişimciler Kurulu adını son dönemde sıklıkla duymaya başladık.

      Bireylerin günümüz dünyasında başarı sahibi olabilmeleri için kendilerini dörtdörtlük yetiştirmesi gerekiyor. Hayatın her evresinde özellikleri fazla olan insanlar daha yukarıda yer alabiliyor. Genç nüfusun işi her geçen gün daha da zorlaşıyor çünkü karşılarında benzer özellik sahibi birçok rakipleri bulunmakta. Bu noktada çıkış noktası kendimize yaptığımız ve bize artılar kazandıran maddi ve manevi yatırımlar oluyor.

      Bolu Kadın Girişimciler Kurulu bu gerçeği özümsemiş olmalı ki, Bolu'da bireysel gelişime katkı sağlayacak birçok faaliyeti Bolu halkına karşılıksız olarak sunduğunu ilgiyle izliyoruz.

      İlk olarak, KOSGEB desteği ile Ticaret Odası'nda genel girişimcilik kursu açan kurul, 97 kişiye genel girişimcilik sertifikası vermişti. 5 Kasım 2009'da düzenledikleri "Başarı ve Zorluklarıyla Siyaset ve Ekonomide Kadın" konulu konferansa Türk iş dünyasında söz sahibi girişimci ve akademisyen kadınları Bolu halkıyla bir araya getirdiler.

      Son olarak da Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) ve Bağışçılar Vakfı ile birlikte Amatör ve Yerel Turist Rehberliği Turizm Tanıtma kursu düzenleyerek, bitiren kursiyerlere sertifika vermiş bulunuyorlar.
    Kadın Girişimciler Kurulu'nun başkanlığını Emine Davarcıoğlu ablamız yapmakta ve yönetim kurulunda birbirinden değerli Bolulu bayan girişimciler Lebibe Özçağlar, Nuray Namdar, Emine Ergül, Nurhan Yılmaz, Derya Kotlan, Orkide İka, Dilek Işık, Elif Kayar hanımefendiler bulunmakta. Özellikle genç arkadaşların ve de çağı yakalamak isteyen daha ileri yaşta olan insanlarımızın, kurulun ileride düzenleyeceği ve tamamen ücretsiz olan bu faaliyetlere katılmasını tavsiye ediyorum.

     

      Günümüz dünyasında artık çok moda olan bir kavram var 'Büyük Balık Değil, Hızlı Balık Olmak'  önemli deniyor. Hızlı Balık olabilmenin temel kurallarından bir tanesi de bu tip faaliyetlerden ve eğitimlerden maksimum faydayı sağlayabilmektir.

      Rotamız Frankfurt

      Bir kez daha, biz ev tekstili üretici ve ihracatçılar için yaşamsal önem taşıyan Almanya Frankfurt'a önümüzdeki Pazar günü yola çıkacağız. Frankfurt ve civarında yaşayan tüm hemşerilerimizi 13 - 16 Ocak tarihlerinde MESSE FRANKFURT'a bekleriz. 8 Hall  B- 10 

    Telefon numaram 0179 8632055

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak