Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

'Aytaç' imdada yetişti!

Cumhur Bandakçıoğlu

'Aytaç' imdada yetişti!
    13 Mart 2013
         Sizlerinde bildiği üzere son yıllarda bu köşedeki yazılarımızın büyük bölümünde, Bolu Belediyesi ciddi bir yer tutmaktadır. Bu durumdan pek hoşnut olmasam da, Bolu gibi küçük bir coğrafyada mahalli konu yaratmanın sıkıntısı hepinizin malumudur. Magazin foto muhabirlerinin sıklıkla kullandığı bir deyim vardır. En iyi pozu, en iyi kareyi falanca manken verir diye. İşte o misal Bolu'da da köşe yazarlarına en çok ve en iyi konuyu Bolu Belediyesi veriyor.
         Aslında bu hafta Taşlıyayla Göleti kıyılarında oluşan hortum felaketi ve göl çevresindeki yayla evlerine köşemi ayırmak istiyordum ki, Bolu Olay Gazetesi'nde gördüğüm bir röportaj, içimdeki gıcık muhalif köşe yazarını uyandırdı ve maalesef istemeyerek de olsa köşe yine belediyemize gitti. Yani 'Aytaç' imdada yetişti.
         Bolu Belediyesi Meclis Üyesi (AKP), Bolu Sportif Havacılık ve Doğa Sporları Derneği Başkanı (Bu arada derneğin resmi web sitesi 2011'de durmuş) Bolu'nun en başarılı mimarlarından sevgili kardeşim, hatta arkadaşım Aytaç Eskicioğlu'nun Bolu Olay Gazetesi'ndeki röportajını önce sevinerek ve ilgiyle, okudukça; "yapma be Aytaç" dedim.
          Aytaç da mahalli bazlı bir Egemen Bağış yaklaşımı veya moda tabirle açılımı gördüm. Bildiğiniz üzere Avrupa Birliği Bakanımız Sn. Bağış son dönemde, Sn. Başbakanımız'a iltifat ötesi iltifatlarda bulunmaya başlamış, Başbakanımız için Atatürk'ten sonra en büyük devlet adamımız gibi sözlere imza atmıştı.
          Sevgili kardeşim Aytaç da röportajın başlığında Belediye Başkanımız Sn. Aladdin Yılmaz için 'Bolu Yılmaz'a minnet duyuyor' kelimelerini kullanmış. Bildiğiniz gibi Anıtpark'ta bulunan Atatürk Anıtı'nın kaidesinde İsmet Paşa'nın Atatürk'ün vefatının arkasından söylemiş olduğu 'Eşsiz Kahraman Atatürk, Vatan Sana Minnettardır' sözleri yazar!
          Sevgili kardeşim, sen Sn. Başkanımız'a minnettar olabilirsin, minnet duyabilirsin ama Bolu halkı adına minnettar olma şansın yok. Mesela ben minnettar değilim. Belediye Başkan'ın görevi hizmet etmektir. Bunun için seçilmiştir ve bunun için para almaktadır. Yani minnet duygusu farklı bir şeydir.
         Aytaç, Başkanımız'ın, Bolu'da yaşadığını değil, Bolu'yu yaşadığını düşünüyormuş'
          Açıkçası ben dâhil birçok kişi Başkanın ruhen Bolu'da yaşamadığı konusunda hem fikiriz! Bolu'yu yaşamak eylemi, daha çok Bolu dışında olup, hayatının her evresinde Bolu ile ilgili olmak demektir. Yani İstanbul'da yaşayıp Boluspor'u tutmak gibi. Antalya'da yaşayıp 14 plakalı araba kullanmak gibi bir şeydir.  Mesela çokça vardır, 365 günün 300 günü Bolu'da yaşar, ama 34 plakalı arabaya binerler. Onlarda Bolu'da yaşayıp İstanbul'da yaşadıklarını düşünürler.
          Yine, Belediye Başkanımız'ın hizmet çıtasını çok yükselttiğine dikkat çekip CHP'nin soluğunun AKP'ye yetmeyeceğini iddia etmiş Aytaç. Aytaçcığım, Bolu 15 yıl soysal demokrat belediye başkanları tarafından yönetildi. Son belediye seçimlerinde de baya bir terlediğinizi düşünüyorum. Bir abin ve arkadaşın olarak bugün AKP Antalya Milletvekili, Sn. Menderes Türel'e gidip, Antalya'da onca yatırımına karşılık seçimi neden kaybettiğini sormanızı size tavsiye ediyorum.
         Aytaç, Başkanının daha önce sarf ettiği; "Sn. Muzaffer Işın'dan bu yana Bolu'nun alt yapısı aynıydı", yani hiç bir şey yapılmamıştı, şimdi yapılıyor türünden benzer sözleri de sarf etmiş. Benim bildiğim kadarıyla Aytaç 1974 doğumlu belki 1-2 yıl oynar.  Yani 38-39 yaşında şu anda! Aladdin Yılmaz, başkan seçildiğinde Aytaç 28-29 yaşındaydı, Yüksel Ceylan başkan seçildiğinde 23 – 24 yaşındaydı, Necdet Gören başkan seçildiğinde 13- 14 yaşındaydı, Muzaffer Işın'ın son başkanlığında en iyimser 10 - 11 yaşlarındaydı. Aytaç, acaba bu yıllarda nerelerdeydi? Geçmiş dönem belediye başkanlarımızın yanında staj mı yapıyordu da bu kadar kesin konuşuyor, açıkçası merak ediyorum?
          Yani bu klişeleşmiş, başkasının ağzından sarf edilen siyaset lafları, senin gibi gelecek vaat eden bir iş adamı, ya da politikacıya bence pek uymuyor. Hizmet sektöründe geçmişle kıyas, sadece züğürt tesellisidir. Bu ülkeye cep telefonu 1994 yılında geldi o zamandan bu zamana cep telefonu ne hale geldi?  I- Phone veya Samsung'un çıkıp da, Ericsson ve Motorolla'nın hiçbir şey yapmadığını söylediğini hiç duydun mu? Hizmet sektörü geçmişle değil, gelecekle yarışır.
         Bir de Bolu şehir merkezi eskiden köy gibiymiş dersen, bende size, Bolu'ya sonradan gelenlere, Bolu'nun o eski şehir merkezine siz kurban olun derim.    
          Keşke öyle 2 tane süs havuzuyla Bolu şehir merkezi sizlerin salladığı gibi Şanzelize olabilseydi!
          Not: Bu satırların yazarı; yıllar önce, kendisi henüz Belediye Başkanımız ve AKP tarafından keşfedilmeden önce, Aytaç Eskicioğlu'nu yine bu satırlarda Bolu'nun umut vaat eden mimarları arasında göstermiştir.
                                                                           Cumhur Bandakçıoğlu
    • adetletli15 Mart 2013 . 14:33

      Sayın İsmail ÖZŞAHİN,
      Benim art niyetli olduğuma hangi ön sezginle ulaştın çok merak ediyorum,insan üstü biri olmalısın, ben senin ne niyeti nede yazdıklarından hiçbir şey anlamadım. Benim niyetimi öğrenmek istiyorsan sende her gün o kaldırımdan geç gerçekleri görürsün.
    • ismail ÖZSAHIN15 Mart 2013 . 11:21

      Adaletli kardes kurumlar devlete ait iken ne kadar kar ediyordu bu gün ne kadar kar edip ne kadar vergi verip istihdam ediyor kurumlar misafirhane degil misafirhane yapmaz cünkpü vatandassin vergileri de isin icine karisiyor sen tamammen art niyetli yazmissin daha fazla soru sorarlar siyasi görüsünü belirtmissin az önce baktim özellaestirme yapilan yillara HAKSIZLIK EDIYORSUNUZ o zaman sorun eskiden özellestirme yapanlarada eger calismak ise bu hükpümetin eline su dökecek hükümet gelrmi bilmem bakacagiz görücegiz yapicegiz
    • özbolulu15 Mart 2013 . 10:03

      Adaletli rumuzlu arkadaş.. on numara yorum yapmışsın umarın siz ve sizin gibi düşünen arkadaşlar seslerini daha gür çıkartabilriki bu "tür" insanlar biraz olsun ayakları yere basar!
    • Adaletli15 Mart 2013 . 09:49

      AYÇ Mimarlık Sahibi Aytaç Bey, Karaçayır mah. büronuza taşındığınızdan bu yana sürekli olarak araçlarınızı 5 metrelik kaldırımlara dikey olarak park ederek insanların kaldırımlardan geçmesini engelliyorsunuz, geçmek için hiçbir yer bırakmıyorsunuz ve yola çıkmak zorunda kalıyoruz. Siz de utanmadan kasıntılı olarak makamınızdan bunlara seyirci kalıyorsunuz. Sizin hiç mi vicdanınız yok. Her gün okula ve camiye giden insanlar sizin araçlarınız yüzünden yola çıkmak zorunda kalıyorlar ve hayatlarını tehlikeye atıyorlar. Araçlarınız madem insanlardan üstün tutuyorsunuz o zaman kaldırıma değil büronuzun içine park edin, kaldırımdan her geçişimizde beddua ediyoruz, ya çocuklarımıza yoldan geçerken araç çapsa ne olacak, bu hesabını verebilecek misiniz, sizden başka kaldırıma park eden kimse yok, sizin diğer insanlardan farkınız sadece akp’ li meclis üyesi olmanızmış bunu dün gazeteden öğrendim, sizin daha çok gazetede belediyenin reklamını yapmalısınız, bunlar size ilerde yol,su ve elektrik olarak geri dönecektir. Baksanıza onca şikayete rağmen hala araçlarınız kaldırımlardan inmiyor ve hiçbir işlemde yapılmıyor. Bizler onlarca kez araçların plakasını dahi vererek zabıtaya şikâyet ettik, ancak bu güne kadar hiçbir işlem yapılmadı, çünkü bolu belediyesinin kuralları ancak gariban ve akp’ li olmayanlar için geçerliymiş, Aytaç bey; “ Ancak, iyi bilin ki mazlumların seher vaktindeki ahları şaşmayıp hedefine isabet eder”
    • Sarslan15 Mart 2013 . 09:09

      geçtim ben son 10 yılı veya Bolu belediyesinin 2 dönemdir malum kişinin himayesinde olduğunu filan bir kenara bıraktım ! adamlar cumhuriyetin kurluşundan başladılar "yahu ne yaptınız " diyor en başındaki adam gurup tıoplantısında, "gösterin bu ülkeye ne yaptınız diyor" sormazlar mı be kardeşim senin sattığın KİT leri kim yaptı. sen bu ülkeye kaç TELEKOM, kaç ERDEMİR, kaç TÜPRAŞ, kaç ZİRAAT, HALKBANK, kaç tane PTT, KAÇ TANE THY KAÇ TANE İSEDMİR, VE PETKİM YAPTIN, kaç tane şehri sıfırdan kurdun GÖSTERİRİMİSİN.. yahu adama sormazlar mı bu ülkede yaşıyorsan bu ülkenin yolunda yürüyorsan bu ülkenin fabrikaısnda açalışıyorsan bakacaksın yapacaksın tamir edeceksin>> gelecek SEÇİMLERİ değil gelecek NESİLLERİ düşüneceksin..
    • İsmail Hotakoğlu14 Mart 2013 . 16:53

      Bu şehrin kanalizasyonu,yağmurlama hattı 1980 li yıllardır. İçme suyu hattı yenileme ve ilave hat yapımı 1988-1989;abone hattı(bina hattı) değişimi 1995;Kökez hattı yenileme 1996 ve 1999;şehir içi kökez dağıtım hattı değişimi içme suyu hattı yenileme ile beraberdir. Alt yapı deyince bizim mühendisler ne anlıyor acaba. Nerede yaşadığınız ve Bolu'dan bir haber olduğunuz söylediklerinizden belli. Sırf demagoji yapıyorsunuz. İlk kökez hattı gölcük Bolu arası 1945 yılında döşenmiş. Belediye başkanı merhum Cemil Özbilen bey. Meydandaki örnek;dün öyle bugün böyleye gelince;dün font boru vardı,daha AÇB boru geldi, daha sonra PVC, bugün polietilen, poliüretan, elyaflı boru var. Yani teknik ve teknoloji ne gerektiriyorsa o kullanılır.
    • Cumhur Bandakçıoğlu 14 Mart 2013 . 16:41

      Belediye’nin, ya da Başkan’ın ‘Medya Takip’ ekibi gördüğümüz üzere hemen devreye girmiş. Öncelikle yazı, bir belediye meclisi üyesinin, bir röportaj da verdiği görüşlerine cevaben yazılmıştır. Onun dışında herhangi bir ima yoktur. Yaptıklarıyla çılgınca övünen ve övülen bir ekip bir köşe yazısına neden bu kadar takılır acaba? Neden bu kadar kendini ispat etmeye çalışır? Evet, Türkiye de AKP li olup ihya olmuş, gelişmiş, kendini aşmış beldeler ve şehirler vardır ama Bolu bunlara dâhil değildir. Evet, bir şeyler yapmak isteyen cesur adımlar atan bir belediye başkanı vardır ama yapılan işler yarım yamalak, plansız programsız, kalitesiz, geniş perspektif de düşünülmeden ve de baştan sağma yapılmış ve de yapılmaktadır. Bunları bu köşede defalarca resimledim. Başkan’ın ekibi zayıf ve eksiktir. Yüksel Ceylan’ın yaptığı alt geçidi eleştirmek size 3 numara büyük gelir. Sizin yaptığınız alt geçit dünya altgeçit tarihinde ders olarak gösterilir. Yaya yolları araç trafiğine çıkan yegâne bir eserdir. Abant a yapılan kanalizasyon kolektörü, oradaki otellere ve müteahhit e kıyak olmuştur. Dünyanın hiçbir yerinde 2 otel için 20-30 Km kolektör hattı yapılmaz. Yaptırtırsın arıtmalarını, kontrolünü de adam gibi yaparsan doğa da zarar görmez. O kolektör hattı sadece otellerin değil, Abant yolunda ki gereksiz yapılaşamaya da hizmet vermektedir. Necdet Gören e laf söyleyerek hiç bir şey yapmadı diyenler, Necdet Gören zamanında hazırlanan ( bizzat Başkan kendisi bunu söylüyor) imar planını uygulayan Başkana, ya da sizlere daha ne söylenebilir ki? Çok kıymetli, Bolu lu, Pervin Öz ve Orkun Bolu lu, bir kez daha söylüyorum; Hizmet sektörü gelecekle yarışır
    • biatet14 Mart 2013 . 13:34

      2.döneminde olan Alaaddin Yılmaz Bolu'ya çok şey katmış olabilir bunu kimse inkar edemez. Ama gidip eski başkanlar için onu yapmadı bunu yapmadı kimse diyemez. Ben sadece şunu demek istiyorum: Gerek hükümet gerekse belediyemiz sırf gelir gelsin diye vatandaşa olmadık vergiler ve ödemeler getirmekte. 20 yıl önce 1L ödediğimiz vergi 5L. Başka bir gelir kapısı ise kamu yani vatandaşın malları. 20 sene önce ekonominin en kötü zamanında satılmayan mallarımız çatır çatır satılıyor. Gelen para ile de birşeyler yapılıyor. Bakalım 20 sene sonra durum ne olacak. Tahmini olan varsa bizleri aydınlatsın.
    • aylinay14 Mart 2013 . 13:14

      aytac akp sayesinde bolunun en iyi mimarı olmuştur akp sayesinde buralara gelmiştir altındaki son model arabalar ve evler de yine akp sayesindedir bunu bilmeyen görmeyen yoktur aksini düşünmek zaten aptallıktır akpye sırtını dayamasaydı eski halinden bir gram öteye gidemezdi emin olun buna, cumhur bey burada muhalif yazarlık değil, bolu halkının göremediklerini yazmış dile geitrmiştir..
    • HERCAİ14 Mart 2013 . 12:57

      Sayın Cumhur Bey, düşüncelerimize tercüman olduğunuz için teşekkür ederiz. Aytaç Bey'in yazısının altına da o sinirle uygun bir yorum yazasım gelmişti açıkçası. Ama işte bu devran böyle dönüyor. Etrafta bunlardan çok!!!
    • Cumhur Bandakçıoğlu14 Mart 2013 . 10:59

      Alper  bey,  Doğru diyorsunuz illaki 50-60 yaşında olmaya gerek yok. Ama gerçek anlamda araştırma yapacak veya  eski başkanların yanına gidip başkanım döneminizde neler yaptınız yapmadınız diye soran  var mı veya onları dinleyen varmı acaba? Ericsson la Motorolla  eskiden işlerini zaten düzgün yapıyorlardı. Daha sonra konumlarını kaybettiler. Dediğim gibi  Hizmet Sektörü geçmişe değil geleceğe bakar..
    • orkun bolulu14 Mart 2013 . 10:42

      vay be:), yazar geçmişteki belediye başkanlarını savunuyor:) ama  icraatlarını ortaya koyamıyor:) aytaç beye laf atıyor, ama karşısında söylediklerini çürüten örnek diye motorola ericcson veriyor:)) komedi:), solun önlenemez düşüşü bundandır. sağın yaptığı her şey tu kaka:), icraatları gezdin mi sayın yazar? temiz su artıma tesisine pis su arıtma tesisine? sen biliyor musun sayın yazar abanttaki otelin pisliği önceden gölkeye akardı şimdi ta boludaki arıtma tesisine geliyor, biliyor musun yazar terminal de artık bir sürü otobüs şirketi var, biliyor musun sayın yazar 200 dönüm park yapıldı, biliyor musun yazar şehir içi bitince herkes çok güzel olmuş dedidiğinde siz yine kulp arayacaksınız, sayın yazar bu arada sen cidden nerede yaşıyorsun?
    • didem öz14 Mart 2013 . 10:34

      sayın yazar, sizin muhalif yazarlığınızı bilmeyen zaten yok. Ak parti belediyesinin icraatlarından hangisini yerinde gördünüz onu da bilmiyorum hatta Boluda yaşayıp yaşamadığınızı bile bilmiyorum. Sayın yazar belediye başkanları bıraktığı eserlerle yaşar ve hatırlanır. necdet görenin hatırlanan bir şeyine karşılık yüksel ceylanın hatırlanan bir şeyine karşılık, büyük su psilik içinde akarken belediye yüzölçümü ufacıkken, evet muzaffer ışın dışında ekstra bir şey yapan yoktur. varsa yazar söyleyecek ve ispatlayacak, yüksel ceylanın yaptığı taoplamı AOP NIN YARISININ YARISI BİLE etmeyen parkları söyleyebilir ve yolları cıkmaz yaparak yaptığı alt geçiti söyleyebilir, bunun dışında yok kardeşim açık ve seçik yok, yaptığınız hiç bir şey yok....
    • Mudurnu-Bolu14 Mart 2013 . 09:26

      Ben de 1974 doğumluyum. M. Işın dönemini hayal meyal hatırlarım. Aytaç hatırlayamaz. Zaten kendisi Mudurnu'daydı o dönem. N.Gören zamanını bilirim. Ama ergenlik dönemi o zamanlar. İlgi başka yönlerde o dönemde, Bolu yıkılsın umurumuzda mı? Y.Ceylan dönemi ilk defa oy verdiğimiz belediye başkanlığı seçimi. Aytaç muhtemelen Mimarlık Fakültesinde okuyor o dönem. Seçim günü Boluda bile olduğu şüpheli. Sonra yine Y.Ceylan dönemi. Bolu yeni deprem geçirmiş. Ama kısa sürede toparlanmış bir Bolu. Tertemiz sokaklar. En kısa zamanda toparlanan il durumunda. Aytaç işleri ilerletme peşinde. N.Yörük'le birlikte çalışıyor o dönem. İşleri büyütme dönemleri. Sonra A.Yılmaz dönemi. Sonra bir daha. Şimdi konuş Aytaç...Ama artık çocuk değiliz...
    • Havacılık , Aytaçla söndü14 Mart 2013 . 08:55

      Bolu havacılık da 2011 de başkan değişti,yamaç paraşütü,doğa sporları bitti.Malesef STK larda lider iyiyse dernek iyi lider böyleyse iş bitti ; fiş gitti.Yazık!
    • Sarslan14 Mart 2013 . 08:30

      seben gölünde olan hortum kasırga yaşanılanlar üzücü ancak sayın Bandakçıoğlu harika bir konuya gerçeketn on numara bakış açısıyla girmişsiniz sizi hislerimzie tercüman olduğunuz için bir kez daha kutlarım... arkadaşınız aytaç ı tanımayız ama belliki uçmuş!
    • Bolulu14 Mart 2013 . 07:12

      Kendiside olayın farkında ama işte rolü bu. Rolünü oynamak zorunda.
    • alper14 Mart 2013 . 01:00

      geçmiş dönemdeki başkanların ne yaptığını bilmek için illaki 50-60 yaşlarında olmaya gerek yok.bende 35 yaşındaydım,bu kadar çalışan bir beelediye görmedim , duymadım,söylemediler,anlatmadılar.Tarihi bilek içiin illaki yaşlı olmaya gerek yok..araştırmak yeter...telefon marka örneğide komik olmuş,ericsson ve motorolla da eskiden işini düzgün yapsalardı.mercedes o zamanlarda da vardı şimdide var....
    • bolu lu13 Mart 2013 . 18:56

      çok değerli alim bilgili yetenekli her şeyden anlayan pek muhterem cumhur bey.madem bu kadar bilgii ve bilgiçsiniz bu kadar boluyu düşünüyorsunuz gazete köşelerinde muhalefet olacağınıza bir şeyler yapında görelim vay be işte bu diyelim.yada en azında başkanlığa aday olun.olun ki sizin bu sonsuz bilgilerinizden ve entellektüelliğinizden tüm bolu yararlansın.böyle gazete köşelerinde üstün bilgileriniz sıkışıp kalmasın
    • GOCA BOLULU13 Mart 2013 . 18:52

      BU YAZININ ALTINA BENDE İMZAMI ATARIM CUMHUR BEY'İN İZNİYLE...

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak