Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Beni Uzun Geceler VIII paklar!

Cumhur Bandakçıoğlu

    30 Aralık 2010

        Malumunuz bir yılın daha sonuna geldik. Hesaplar kitaplar yapılıyor. Bilânçolar çıkarılıyor. 365 günlük bir maraton daha son bulmak üzere. Oldukça yorucu bir yılı daha geride bırakmamıza çok kısa bir zaman kaldı. Yıl sonuna doğru yoğunluğumuz ve yorgunluğumuz geçmiş yıllara göre biraz daha fazla oldu. O yüzdende köşemize de bir hafta ara vermek zorunda kaldık. Hoş Bolu gündeminin de pek dolu olduğu söylenemez. Yerel gazetelerin sayfalarından kalem oynatacak bir konu yakalamakta da zorlandık.
        Geçen haftanın bombaları arasında Gündem Gazetesi'nde çıkan; Belediye'nin otobüs firmalarının ücretsiz servislerini kaldırması ve bu hizmeti halk otobüslerine ihale etmesine gelen tepkileri değerlendiren, halk otobüsleri yetkilisinin artık Bolu Otobüs Terminali'nde kimse sabahlamayacak değerlendirmesi bir dolu laf kalabalığı. Gerçekten bizim terminalde sabahlayan yolcu varmıydı merak ediyorum. İşin enteresan tarafı yetkilin bu hizmetin ücret karşılığı verilmesi hakkında iki kelam laf etmemesiydi.

        Valilikçe yasaklanan konvoy meselesi de oldukça yer tutan konulardan olup, birçok yazar bu konuda kalem oynattı. Çorbada benim de tuzum olsun diyorum ve bende cenaze konvoylarını merak ediyorum. Hoca, cenaze namazından sonra acaba şöyle bir açıklamamı yapacak; Ey cemaati Müslim'in, malumunuz üzere cenaze arabasının arkasından en fazla 2 araç takip yapacaktır. Sonraki 5 araç Atatürk Bulvarı, ondan sonraki araçlar Sanayi Kavşağı üzerinden Şehir Mezarlığı'na ulaşması önemle rica olunur!

        Eh 2011 seçim yılı! Yerel basından takip ettiğimiz kadarıyla AKP de çetin bir yarış olacak gibi gözükmekte. CHP'de yarış garantili olan il başkanlığında. Bir il başkanlığı cepte!! O yüzden il başkanlığının taliplisi çok gözüküyor!

        Ulusal gündeme gelecek olursak orası zaten bir facia. Bir tarafta haber kanalları, tartışma programları, internet üzerinden yapılan çığırtkanlıklar diğer tarafta ülkedeki çarpıklıklar, problemler ve koyun misali bizler. Anlayacağınız kan biraz beynimde, Hangi birinin anlatsam bilemiyorum. Her sabah başka bir abuklukla kalkıyoruz. İnsanları kapalı bir kamyonete sokup onları işyerlerine taşıyanlar ve bu olay sonucu meydana gelen gariplerin ölümüne doğal afet raporu veren bilirkişiler. Diğer tarafta kar Kırklareli'den giriş yaptı, kar saat 00.02'de İstanbul'da hangi semtte başlayacak diye haber yapan, başlık atan saat başı çığırtkanlık yapan gazeteciler. Beylikdüzü`nde gökyüzüne saatlerce bakıp İstanbul'a ilk karın düştüğünü haber geçecek, sanki Everest'e tırmanacak kadar donanımlı televizyon muhabirleri. Dünyanın en pahallı benzinine zam üstüne zam yapan bir devlet ve yarabbi şükür diyen bir halk! Daha yüzlerce çarpıklık içinde yuvarlaniyoruz.

        Varsın -16 C olsun. Varsın 1metre kar olsun. Biraz nefes almak, biraz zırvadan uzak kalmak için kadim dostum Mustafa Yaman`ın yanına Stockholm`e kaçmakta fayda var. 2011'e daha zinde ve de daha huzur içinde girmek memleketin başıbozukluklarından bir nebze uzaklaşmak için müsaadenizle.

        Bu vesileyle Bolununsesi'ndeki köşemde benimle gönül bağı kuran, yazılarımı okuma ve takip etme nezaketiyle beni onurlandıran tüm okurlarımızın Yeni Yılını Kutluyorum. 2011'in tüm Bolulular'a, Bolu'yla gönül bağı olan ve yolu Bolu`dan geçen herkese sağlık, mutluluk, başarı ve güzel baht getirmesini diliyorum.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Şüphe etmek, bilmeye atılan ilk adımdır.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak