Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Gelmeyen yatırımcı top olsun o zaman!

Cumhur Bandakçıoğlu

    17 Haziran 2009

      Geçtiğimiz haftayı, işlerimiz sebebiyle Fas'ın Casablanca ve Al Jadida şehirlerinde geçirdik. En son 7 yıl önce Fas da bulunmuştum. Atlantik okyanusu kıyısındaki Beyaz Ev (Casablanca) de çok fazla bir değişiklik yoktu. Sahil bandı tekrardan inşa edilmiş ve cazibe merkezleri oluşturulmuştu. En çarpıcı değişiklik yol ve kaldırımların yenilenmesiydi.

    Teknolojinin cebe kadar inmesiyle artık seyahatlerimizde eskisi gibi diz üstü bilgisayar taşımıyoruz. Cep telefonuyla her türlü haberleşme etkinliklerimizi gerçekleştirebiliyor ve Bolu yerel gazetelerini takip edebiliyoruz. Fas seyahatimizde de Bolu'yu cep telefonumuzdan çok rahat bir şekilde takip ettik.

       Bildiğiniz gibi, Bolu kamuoyu, son teşvik yasasına kilitlenmiş durumda. AKP'li temsilcilerimiz, ısrarla Bolu'nun teşviki anlamadığını, doğruyu kavrayamadığını ve haksız yere eleştirildiklerini savunmakta. Ne diyelim belki de Herkes yanlış, onlar doğru!

       Gerçekten merak ediyorum, acaba meyve fideciliğine verilen teşvikin, çam fidesi yetiştiriciliğine verilmediğini biliyorlar mı?  Bolu ile Antalya arasındaki gelişmişlik farkını neye bağlıyorlar? Sn. Vekillerimiz, ömürlerinde büyük üretim yapan bir işletmede çalıştılar mı? Çalıştılarsa, icrasında yer aldılar mı? Türkiye gibi bir ülkede üretmenin ne anlama geldiğinin analizini hiç yapmışlar mı? Bolu'nun bu noktadaki cazibesi yatırımcılar açısından ne olabilir bunu hiç irdelediler mi?

      Yoksa biz mi ön yargılıyız? Çok merak ediyorum! Ve kıymetli vekilimiz Fatih Metin'in söylediği; 'En iyi cevabı Bolu'ya gelen yatırımcılar verecektir' söyleminin gerçekleşmesini diliyorum. Hatta diyorum ki. Bolu'ya gelmeyen yatırımcı top olsun!

      Yeni Kardeşimiz Donghae !

      Yerel bilgiye göre Güney Kore'nin Dong-Hae şehri, bizim bilgimize göre Donghae şehri belediyesi ile Bolu Belediyesi arasında "Dost Belediye" protokolü imzalanmış. Yine yerel bilgiler göre Donghae Belediye Başkanı Hakki Kim bizim bilgilere göre Kim Hak-Gi Bolu'nun sıcak kardeşliğini ve misafirperverliğini hiç unutmayacağım demiş!

       Sevgili Başkanımız Alaaddin Yılmaz da; Birçok ülkeyi dolaştık, bu ülkeler arasında Güney Kore ve Donghae ilinde çok sıcak karşılandık demiş. Başkanım, Neuss kardeşimiz bunu duymasın! Kardeş ayrımcılığı yapmayalım lütfen! Alınır sonra eğitime vs. ye Almanya yerine Güney Kore'ye gidersiniz. Bu arada dip not olarak Donghae'nin ABD, Rusya ve Japonya ve Çin'de diğer kardeşleri bulunuyor. Ne diyelim hayırlı uğurlu olsun, bu birliktelik Bolumuz'a faydalar getirsin.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Bir milletin büyüklüğü, nüfusunun çokluğu ile değil, akıllı ve fazilet sahibi adamlarının sayısı ile belli olur.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak