Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Yaza Merhaba!

Cumhur Bandakçıoğlu

    21 Haziran 2011

         Seçimin bitmesiyle tekrar gerçek gündeme, yani 'Geçime' odaklanmış bulunuyoruz. Geçim konularının başında mevsim dolayısıyla yaz tatili programı oturmuş bulunuyor. Zaten vatandaş pek bir dertliydi; "seçimle Ramazan arasında az bir süre var bu sene ne yapacağız" diye kara kara düşünenlerin sayısı bir hayli fazlıydı. Anlayacağınız şu günlerde büyük bir çoğunluğun gündemi yaz tatiline odaklanmış durumda, kimisi mutluluktan kimisi ise kederden!

         Büyük şehirlerin kendine özgün bir hayat akışı var. Yazın girmesiyle beraber daha renkli ve hareketli bir hayat birazda çevrenizin desteğiyle sizleri içine çekiyor. Bizde bu renkli hayatın kıyısında köşesinde bazen kendimize bir yer buluyoruz.

         İlk durağımız; 9 Haziran 2011 akşamı Sait Halim Paşa Yalısı'nda, Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (Koruncuklar)  Marshall ve Altınbaş Grupları'nın sponsorluğu tarafından düzenlenen 'Muhteşem Gece' organizasyonu oldu. Geceye şu anda ülkede fenomen hale gelen Muhteşem Yüzyıl dizisi ekibi ve İstanbul'un tanınmış simaları katıldı. Vakıf yararına Muhteşem Yüzyıl dizisindeki bazı kostüm ve mücevherlerin açık artırması ile satışı yapıldı. Gerek geceye katılım ücretiyle, gerekse açık artırmalar sonucu çok ciddi bir meblağının 'Koruncuklara' toplanması gerçekten sevindiriciydi. Boğaz'da eğlence hayatının zenginliği kadar, gönül zenginliğinin de hatırı sayılır noktada olması beni oldukça etkiledi.

          2. durağımız, adına 'Cemiyet Hayatı' denilen olgunun önde gelen enstrümanlarından olan Quality Dergisi'nin 13 Haziranda yapılan 2. kuruluş yıldönümü partisi ve ödül töreni oldu.
    Eski adıyla Galatasaray adası şimdiki adıyla SU ADA da yapılan etkinlik başta sanat ve moda camiası olmak üzere, yine iş dünyası ve medya dünyasının hatırı sayılır bir kısmını bir araya getirmişti. Ben bu tip dergileri her ne kadar sürekli olarak kendi içinde kısır döngü bir hayat şeklinin yaşam alanı olarak nitelesem de, özellikle bu derginin imtiyaz sahibinin magazin mesleğine vermiş olduğu yılların emeğinin karşılığı olarak bu kadar ünlü ismi bir araya getirip toplamasını da, saygı duyulacak bir liyakat olarak görmekteyim. Tabi bu etkinliğin en sürpriz kısmı ise Bolulu bir bayan arkadaşımızın organizasyonun en ön saflarında yer almasıydı. Adı bende saklı bu güzel hemşerimiz yeşil ağırlıklı kostümüyle bir Yaprak kadar zarifti!
     
         Bir Bolulu olarak bu tip etkinliklerde bazen kendinizi çok özel hissetme şansını da yakalayabiliyorsunuz. 15 Haziran'da Sheraton Hotel Ataköy tarafından düzenlenen 'Yaza Merhaba' etkinliği de bize bu ayrıcalığı bir kez daha tattırdı. Sheraton Ataköy'ün müşterilerine ve çalıştığı firmalar için hazırladığı gece tek kelimeyle mükemmeldi. Tabi bu tip etkinliklerin bir özelliği de organizasyonu yapan kurumun bir taraftan da kendi tanıtımını yapmasaydı. Sheraton Ataköy'de türlü lezzetlerin ve son yeniliklerin sunulduğu etkinlik, mutfak ekibinin canlı performans gösterisine dönüştü. Bolumuz'da henüz bu aşamada, yani tanıtımın bu yönünü keşfeden pek bir işletme yok gibi. İşte bu gecede birbirinden güzel lezzet ve sunumları hazırlayan ekibin başrol oyuncularından bu geceye bize özel kılan Bolulu hemşerilerimizi sizlere tanıtıyorum. Şeflerimiz Sami Sönmez ve Ali Elifkaya.


         Son durağımız 17 Haziran Cuma günü İstanbul Touch Dergisi'nin Beyoğlu'nda düzenlendiği etkinlikti. Şehir ve Yaşam dergileri son dönemde oldukça revaçta! Şehir de o ay içinde yapılan etkinlikler, şehrin marka mekânları, nerde ne yenir ne içilir, nerenden ne alınır gibi bilgileri bulabiliyorsunuz. Zannediyorum Bolumuz'da da bu tip birkaç çalışma var. İstanbul Touch'ın düzenlediği etkinlikte de müziğe doyduk diyebilirim. İstanbul Arabesque Project Grubu'nun müzikleri bizi kah güldürdü, kah ağlattı. Bilindik müzikleri farklı yorumlarla dinlemeyi sevenlere tavsiye edebilirim.

          Bu hafta biraz magazine kaçtık ama oldukça sıkıcı ve zor bir dönümün ardından biraz gerekiyordu.
          İşte nazar değdi bile, Patron duydu galiba! Hayır, oraya gitmek istemiyorum. Benim hafta sonu gideceğim düğünüm var. Ayşe Ablam'ın sevgili oğlu Yasin Özer evleniyor... Patron yakma  beni!!!

     

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Yapacağın işlerde nefsine meşveret et ve o ne derse aksini yap

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak