Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Hoşçakal Stockholm, Merhaba Frankfurt!

Cumhur Bandakçıoğlu

    5 Ocak 2011

        18 yıl olmuş İsveç'e ilk ayak bastığımızdan bu yana Cemil Doyran'la beraber. Allah izin verirde nasip olursa 2 yıl sonra 20. yılımızı kutlayacağız, 2012'yi 2013'e bağlayan senede.  Yaklaşık 8 yıldır da bu köşede anlatırım Stockholm'ü.  Stockholm hiç eskimeyen bir şehirdir. Bir şehir nasıl olurda kendini bu kadar koruyabilir, değerlerini bu kadar saklayabilir, inanılır gibi değildir.
        18 yıl önce Hötorget semtindeki kapalı halde içtiğiniz bir tas balık çorbası, yine aynı yerde, aynı mekânda ve aynı lezzetle sizi bekler. Bolu'da acaba 18 yıldır hangi lezzeti aynı mekânda, aynı kıvamda tadabiliriz. Benim aklıma gelenler, bir elin parmaklarını geçmez. Roma Dondurması ve İmren lezzetleri dışında pek bir şey kaldığını söyleyemeyiz. Çorbacıları da unutmayalım. Darısı Bolçi, Kardeşim Mantı ve diğerlerinin başına.
         Eğer, doğa, tarih, kültür, medeniyet ve de sarışın güzeller (Ancak bunları kuzeyimizde bulunan ülkelerin sarışınlarıyla karıştırmayalım, karıştırsanız hayal kırıklığına uğrarsınız) ilginizi çekiyorsa, 14 ada üzerinde kurulu bu muhteşem şehri görmenizi tavsiye ederim. Mayıs ve Haziran ayları sizlere doyamayacağınız güzellikleri sunar.
        Bu sene son 2 yıla göre çok daha ağır bir kış yaşıyor İsveç. Öyleki hava -5 C olduğunda Mustafa bugün bahar gelmiş Cumhur Abi diyerek dalgasını geçti bütün seyahatimiz boyunca.
        Bu soğuk şakamı acaba diye söylenen Işıl, soğuk havaya rağmen kendini buz pateni pistinden alamadı. Hani yıllardır bizim memleketin parkalarında yapılması planlanan buz pateni pistinden. Ben zaten 18 yıl önce vurulmuşum bu şehre. Deşarj olmuş bir şekilde döndük memlekete THY ile.
        Özlemiştim Bolu'yu. Haberi okumuştuk ya Kızılcık Tarhanası THY'de diye. Sordum hemen hostese Kızılcık Tarhanası yok mu mönü de? Hayır, efendim, maalesef cevabı aldım. E siz satıyormuşsunuz öyle yazıyor. Yok, efendim, THY'nin böyle bir satış organizasyonu yok. Alandaki Duty Freeler'e bir bakın!
       Memlekete hoş geldin Cumhur Efendi...
       Belediye Haber merkezimiz kendi sözlüğü ve algısıyla yaptığı haberi, Bolu kamuoyuna servis ediyor ve yanlış bilgilendiriyordu. Eh olsun kötü bir niyet yok; ha THY, ha havalanandaki satış mağazası.
        Hafta sonu sektörümüzün dünya üzerindeki en büyük organizasyonu olan Frankfurt Heimtekstil Fuarı için Almanya'ya gideceğiz. Almanya ve Frankfurt deyince, bizim için ilk akla gelen isimler Seyfi Alp ve Uğur Tekinalp. Uğur yaklaşık 1 yıldır Bolu'da kafe işletmeciliği yapmakta. Seyfi Alp de sizlerin bildiği gibi Avrupa'da en çok tanınan Türk gazetecilerden bir tanesi. Önümüzdeki haftalarda Almanya gözlemlerimizle buluşmak üzere bir kez daha 2011 yılınızı kutluyor güzellikler getirmesini diliyorum.

       Resimler; Stockholm de kış ve Stockholm merkezde Kungsstradgarden'deki buz pateni pisti

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Yüksel Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak