Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Bolu süt liman, dışarıda fırtına var

Cumhur Bandakçıoğlu

    27 Ekim 2009

      Son 2 haftadır uzaklardan, geçtiğimiz hafta sonu ise yakından takip ettiğimiz benim Kutsal Topraklarım (Bolu) muhtemelen yılın en sakin günlerini geçiriyor. Dolaysıyla bu ortamdan bir şeyler çıkarıp sizlerle paylaşmak oldukça zor. Uzaklardan, bütün yerel gazetelerimiz ve köşe yazarlarımızı takip ediyorum. Büyük bir bölümü ulusal konulara çengel atmış durumda.

    Son dönemde gözüme çarpan en önemli konu ise Belediye Başkanımız ile köşe yazarları arasında adeta sevda şarkıları söylenmesi. Belediye Başkanımız bizim gazete dışında, kuvveti muhtemel yeni dönemde yerel basına karşı daha pozitif ve daha bir sevecen pozisyon almış gözüküyor. Hele hele Detay'dan Nil Erdem'le olan diyalogları beni bile kıskandıracak nitelikte. Telefon görüşmeleri karşılıklı iltifatlar!  Başkanımızın şimdiden Bolu basınındaki prensesi olmuş durumda.

    Bakmayın latife yaptığımıza tabii ki temennimiz bu güzel diyalogların sürekli olması ve Bolu'ya artılar yazmasıdır.

    Ama bizim gazeteye karşı ters tutumunu da halen anlayabilmiş değilim.  

     

      Bolu'daki bu sakinliğe rağmen ulusal gündemimizde fırtınalar kopuyor. PKK'lı hainler sınırlarımızda kahramanlar gibi karşılanıyor. Siyasi iradenin muhtemelen batıda kaybettiği oy hesabıyla ve dış güçlerin planlı stratejileri dâhilinde gerçekleşen ve asla kabul edilemez bir tiyatroyla karşı karşıyayız.

      Diğer taraftan ekonomik rakamların olumsuzluğu tüm hızıyla devam ederken gelen zam yağmurları altında ezilen kitleler. Ekonomi de kara bulutlar ülkemiz üzerindeki yerini koruyor.

      Bir başka tarafta TSK ile yapılan siyasi iç savaş. TSK içinde AKP'yi bitirme planı adı altında dolaşan bir kâğıt parçasının gerçek olma ihtimalinin tekrar ortaya çıkması. Diğer tarafta güvenirliği tartışılır Adli Tıp Kurumu ve Laiklilik karşıtı eylemlerin odağı olduğu Anayasa Mahkemesi tarafından karara bağlanmış bir siyasi parti ve de Laikliğin teminatı TSK.

    Buyurun buradan yakın.!

    Sağılıkta başka bir fırtına Domuz gribi salgını!

    Yüce Allah hepimizin yardımcısı olsun. Bu fırtınalardan ülkemizi tek vücut olarak güçlü bir şekilde çıkarsın.

     

    Cumhuriyet Bayramı

    Cumhuriyetimizin 86. Yılı Kutlu Olsun!

     

    Eşsiz Kahraman Atatürk,

    Vatan Sana Minnettardır.

    İsmet İnönü

     

      Bolu da eğlence hayatı!

     

       Nüfusun artması ve üniversiteyle gelen genç nesil doğal olarak şehrin eğlence hayatını da kendi iç dinamikleriyle yapılandırdı. Yüksek öğretimin gelişmesinden önce Nesgül Kafeterya, Çam Pastaneleri, Çelen Pastaneleri, dönemsel olarak Panayır ve İtfaiye Çay Bahçesi Bolu'nun sosyal hayatında ki eğlence ve dinlence mekânlarıydı. Bugün ise çok farklı bir noktadayız Cumhuriyet Caddesi'nin durumu ortadadır. Her zaman dediğim gibi bu facia durum, kötü etkileşimin bir eserdir. Sevindirici olan gelişme eğlence mekanlarının 1-2 yıl içinde şehir dışına çıkartılacağı yönündedir. Umarız bu proje oto galerileri projesine benzemez. Bakınız Antalya  Konyaaltı projelerine. Kesinlikle örnek alınabilecek nitelikte. Güzel bir projelendirme mekânları da terbiye eder.

    Yeni mekânlar Bolu ya renk katıyor! Av. Yener Bandakçıoğlu Eğitim ve Hizmet Merkezi içinde bulunan Baro Evi Resturant'ı yeni işletmecisiyle Bolu halkına kapılarını açmış durumda. Restoran Bolu'nun tanınmış simalarından Tahir Beceren tarafından işletiyor. Tahir bizim dönemimizde çalışkanlığı ve sempatik sevecen kişiliği ile tanınırdı. Bolu'da mekân Restoran işletmeciliğinin zorluluklarına karşı, Tahir Beceren'in bu işin üstünden geleceğine inancım sonsuz. Diğer tarafta Atatürk Bulvarı üzerinde açılan Bolu Balıkçı Resturant şık binasıyla şimdiden Bolu'ya yakışır bir mekân olmuş ve önemli bir eksiği kapamış durumda. Hoş balıkla son derece uyumlu olan bir tat dan eksik ama! Biz her iki işletmeye de uzun soluklu bir yaşam diliyoruz.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Milli mücadelelere şahsî hırs değil, milli ideal, milli onur sebep olmuştur.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak