Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

ZOR DOSTUM ZOR

Cumhur Bandakçıoğlu

    19 Nisan 2004

    Gerçekten çok zor. Bolu dışında yaşayıp da gündemi yakalayıp köşe yazısına dökmek zor ve oldukça iddialı bir iş. Hele hele haber kaynaklarınız kısıtlı olup, bir hafta boyunca size faydalı olacak bilgileri geçemiyorsa bu iş çok daha zor.

    ZOR CHP ZOR

    Bir önceki hafta sonu Bolu'da bulunduğum süre içersinde İzzet Baysal Caddesi'nde dolaşırken esnaftan olan bazı arkadaşlarımız, ağabeylerimiz Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarından ötürü bana hafif bıyık altı gülüşle takılıyordu. Seçimin analizini yapıyor, CHP'nin kaybetme nedenlerini herkes kendince ortaya döküyordu. Genel kanı CHP'nin kendi kendini yemesi üzerineydi. Sn. Yüksel Ceylan'ın personeline karşı sempatik olmaması, Meclis üyelerinin listesi hazırlanırken yapılan hatalar (Ben de buna inanıyorum ), CHP İl yönetimindeki üyelerin iç çekişmesi başlıca faktörler olarak vatandaşın dilinde dolaşıyor.

    Yine geçtiğimiz hafta içinde istifa eden CHP Merkez İlçe Başkanı Sn. Sinan Ayhan'ın açıklamaları ise üstünde durulması gereken ve masaya yatırılması gereken kronik CHP hastalıklarıdır. Sinan Ayhan'ın sözlerini bir kez daha hatırlayalım;

    "Bu seçimde partimizin bu orana çıkmasında katkısı olan partililerimiz kadar, bu çalışmalara olumsuz etki eden, çalışmaları sekteye uğratan, karşıt partilerle bile işbirliğine girmekten kaçınmayan, hatta seçim başarısını (!) oynayarak kutlayan, üye ve delegelerimiz de maalesef partimiz bünyesinde mevcuttur. Seçim sonrası tüm partililerimize üzüntü veren bu sonuca sevinen üyelerimiz de partimizin içinde bulunmaktadır"

    Bu yönde düşünen bir çok kişiyle Bolu'da görüştüm. İl teşkilatının en üst kademelerinde görev yapmış CHP'lilerin kişisel çıkarları ve hasetleri yüzünden seçimlerde oy bile kullanmadıkları tespit edilmiş. 12 Eylül sonrası yozlaşan, ayrışan sistem Sosyal Demokratları da vurmuş ve bugünkü tablo ortaya çıkmıştır.

    CHP içindeki bu sığ düşüncelerin, bu pervanelerin onurlu bir davranışta bulunup CHP adresini bir an önce terk etmeleri ve kompleks tedavisi görmelerinde fayda vardır. Bu hasta beyinlerin sergiledikleri orta oyunu umarız artık son bulur ve CHP Bolu sahnesinde bir daha tekrarlanmaz.

    ZOR, AMA İMKANSIZ DEĞİL!

    Şampiyonluk parolasıyla lige başlayan takımımız çok basitçe kaybettiği maçlarla kümede kalma mücadelesi vermektedir. Gruptaki ilk 4 takım haricindeki diğer takımlar arasında kıyasıya küme düşmeme mücadelesi yaşanmaktır. Boluspor kazanması gereken bir çok maçı kaybettiği için bu sıkıntıların tam ortasında yer almakta, bir de buna maddi sıkıntılar eklenince durum daha da vahimleşmiştir. Eksiklerinin yanı sıra iddia ediyorum ki grup birincisi Pendikspor'la arasındaki puan farkı kadar futbol kalitesi açısından bir fark yoktur. Eline geçen fırsatları değerlendiremeyen takımımız sıkıntılı bir dönemdedir. Daha önce dediğim gibi normal şartlarda kümede kalacağına inandığım Boluspor, 4-5 takviyeyle önümüzdeki yıl şampiyonluğa ulaşacaktır. Maddi sıkıntılarını çözüp, daha rahat bir bütçeye sahip olunması gerekmektedir.

    Belediye Başkanımız Sn. Alaaddin Yılmaz Başkanlığa talip olmadığını Belediye Başkanlarının, Kulüp Başkanı olmasının şart olmadığını, bu işin bir bilgi birikim işi olduğunu söylemiş. (Tamamen katılıyorum ve benim anladığıma göre bu söyleminde; Sn. Ali Şen'in ve Sn. Celal Doğan'ın kötü versiyonlarının Boluspor'a bir fayda getiremeyeceğini belirtmiştir.) Elinden gelen desteği dışardan vereceğini ilave etmiştir.

    bolununsesi İnternet mesajı bölümüne Boluspor ile ilgili bir çok mesaj geliyor. Bir çoğuna bende katılıyor ve aynı görüşleri paylaşıyorum ve onlara sesleniyorum; Bir zamanlar BOLUSPOR kolej takımı havasıyla, mütevazı yapısıyla Türk Futbolunun en önde gelen temsilcileri arasında yer alıyor, küçük şehrin büyük takımı olarak anılıyordu. İşte o dönemlerde Boluspor'a yönetici olmak camianın içinde yer almak büyük bir saygınlık ve reklam aracıydı. Kişisel reklamını yapmak isteyenler, kamuoyu oluşturmak isteyenler, Boluspor ekmeğinden faydalanmak isteyenler, kulübe kapağı atmak için araya aracılar sokuyordu. Artık o devrin çok uzağındayız. Maalesef reklam konusu ön plana çıktığı dönemlerde Boluspor ruhunu yavaş, yavaş kaybetmeye başlamıştı. Bu hovarda sistem Boluspor'u o günlerden aldı, buraya getirdi. Boluspor da yöneticiliğin hiçbir cazibesi kalmadı.

    Boluspor'un kurtuluşu Bolulu sporseverlerin takıma maddi ve manevi sahip çıkmasıyla yani BOLU şehrinin sahip çıkmasıyla gerçekleşebilir.

    Zenginlerimiz için BOLUSPOR hisseleri şu anda para etmemektedir bu sebeple takıma sahip çıkacaklarını zannetmiyorum.

    BU DEPREM DE ÇOK ZOR

    Geçtiğimiz hafta Bolu'yu yoklayan depremden dolayı halkımıza çok geçmiş olsun diliyorum. Umarım son olur.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    İyi dostu olanın aynaya gereksinimi yoktur.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak