Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Niksar'ın Fidanları!

Cumhur Bandakçıoğlu

    6 Nisan 2012

         Yerel gazetelerde yazmanın ve okunurluk düzeyini yüksek tutabilmenin birinci koşulu yerel konuları işlemekten geçiyor. Bolu'yu daha çok uzaklardan gözlemleyerek paylaşımlarımı bu satırlara aktarırken seçtiğim konularda Bolu öğesini muhakkak yer vermeye çalışıyorum. Ender de olsa bazı yazılarımda yerel gündemlerin dışına çıktığımda olmaktadır.
          Bu hafta konumuz ve konuklarımız Bolu'nun uzaklarından Tokat ilimiz Niksar İlçesi,  Yolkonak Kasabası'ndan. Mart ayı başında yaptığımız Polonya – Poznan seyahatimiz sırasında, Poznan Eski Pazar Meydanı'nda bulunan tarihi binaları ve meydanı seyrederken boyunlarında asılı Türk Bayraklı yaka kartlarıyla dikkatimizi çeken bir grupla karşılaşmıştık.
          Karşılıklı tanışmanın ve kısa sohbetin ardından, Birbirinden güzel ve yakışıklı bu kardeşlerimizin hazırladıkları bir projenin kabul edilmesiyle Ulusal Ajansın da sponsorluğuyla Poznan'a geldiklerini öğrendik. Yaşadıkları bölgenin belkide bu kadar uzağına ilk defa gelen ve ilk yurtdışı deneyimlerini yaşayan bu kardeşlerimiz ve hocalarımızla karşılaşmak son derece mutlu etti bizleri.  Heyecanlandık. Ne güzel bir duygudur boynunda Türk Bayraklı yaka kartlarıyla yabancı bir diyarda dolaşmak. Niksar'ın Fidanları Pozna'nın soğuk ve kasvetli havasında içimizi ısıttı. Kan kanı nasılda çekiyordu bunu bir kez daha yaşadık. Karşılıklı tebessümlerle meydana sıcak bir hava kattık.    
          Günün hatırasına çektiğimiz foto, ekibin liderlerinden Elif Eylem Güleç Hoca'dan geçtiğimiz hafta içinde geldi. Elif Hoca resimle birlikte bir ricasını da dile getiriyordu. Niksar Yolkonak Kasabası 75. Yıl ilköğretim okulu 23 Nisan hazırlıkları içinde olduklarını belirterek 10-15 kişilik bir ekip için Halk Oyunu veya Koro kıyafetine ihtiyaçları olduklarını belirtiyordu. 23 Nisan tarihinin çok yakın olduğunu ama yinede elimden geleni yapacağımı söyledim.  Sizlerle de bu durumu paylaşıyorum. Tokat ilimiz Niksar İlçesi,  Yolkonak Kasabası 75.Yıl İlköğretim Okulu'na bu konuda yardım edebilecek ve faydası dokunabilecek dostlar benimle veya Elif hocayla kontağa geçebilirler.
          Umarım, Niksar'ın Fidanlarına bu mütevazı köşemizin de bir katkısı olur.  Ben bu güzel kardeşlerimize ve onların kıymetli hocalarımıza bir kez daha başarılar diliyorum yolları her daim açık olsun.

       Resim: Niksar'ın Fidanları, Abdullah ve Eşref Yiğıtbaşı ( ISPARTA Diriteks)  Serhat ALAK ( Uşak) la birlikteyiz.
    YOLKONAK 75.YIL İLKÖĞRETİM OKULU
    YEŞİLYURT MAHALLESİ YOLKONAK KASABASI
     NİKSAR/TOKAT
     OKUL TELEFON: 0356 533 73 41

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Milli egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar, mahvolur. Milletlerin esirliği üzerine kurulmuş müesseseler her tarafta yıkılmaya mahkumdurlar.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak