Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

İnternet in dayanılmaz gücü.

Cumhur Bandakçıoğlu

    13 Aralık 2004

    İletişim dünyasının en önemli faktörü olan internet erişimi ile dünyamız gitgide küçülmekte. 90 lı yılların son döneminde hayıtımıza giren bu teknoloji artık hayatımızın her basamağında bize bir çok kolaylığı sağlamaktadır. Bolu dan kilometrelerce uzakta yaşayan hemşehrilerimiz başta Bolununsesi olmak üzere internet üzerinde yayınlan gazetelerin web sayfaları aracılığı ile Bolu da olup bitenleri günü gününe hatta dakikası dakikasına alıyor.Yine bu yayın organları Bolunun tanıtımın en üst düzeyde gerçekleştiriyor.Karşılığı madden ölçülemeyecek bir hizmeti Boluluların ve Boluyla ilgili haber ve bilgi almak isteyenlerin hizmetine sunmaktadırlar.

    Malumunuz üzere bölgesel yada yerel gazetecilik Bolu gibi küçük şehirlerde idealizmle karşılığı olmadan yürümektedir. İnanıyorum ki bu sektörün emekçileri bu sektöre verdikleri mesaiyi başka bir iş alanında gösterseler çok daha büyük kazançlar elde edecektir. Bolunun tanıtımına bu derece katkı sağlayan yerel basın toplumun her kesimi tarafından desteklenmelidir.Çünkü yapılan hizmet bir yerde amme hizmetidir.Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi ve Bolu Kalkınma ve Tanıtım Vakfı gibi makam ve kurumların Bolunun tanıtımına katkıda bulunan özellikle internet üzerinden yayın yapan yerel basına maddi olarak destek vermesi gerektiğine inanıyorum.Bu düşüncelerim paylaştığım Bolununsesi imtiyaz sahibi Sn.Kamuran Alagözoğlu ise ne desteği, bak sana bir şey gösteriyim diyerek önüme bir ilan iade faturası çıkarıyor.Tabi bizim düşüncelerimizle taban tabana zıt bir durum.Bu durum bana düşüncelerimin sadece bir fantezi olabileceğini de göstermiş oluyor ve beni üzüyor.

    Yazılarımız girişimcilere ilham olmaya devam ediyor.

    ?Acaba bizde gıda sektörüne geçişimi yapsak? başlık yazımın arkasından Yerel medyanın önde gelen isimlerinden bir abimiz de gıda söktürüne adım atarak Türk- İtalyan mutfağının sunulacağı bir işletme açmış. Bolu lezzetlerinin ön planda olduğu bir mutfak açsaydı bence çok daha hoş olurdu. Yinede kendisine bu sektörde başarılar diliyorum.

    Sağlık sektörüyle ilgili de özel yatırım haberleri kulağımıza gelemeye başladı.Tabi bunlar henüz fısıltı edasında olduğu için isim vermiyorum.Ama siyasi rüzgarın estiği yönden olduğunu söyleyebilirim.Umarız Memleketimize hayırlı olur. Türkiye de her dönemde dönemin siyasi yapısına uygun olan sağda da solda bir takım müteşebbisler ortaya çıkmıştır. Bundan sonrada çıkacaktır. Bu dönemsel zenginliklerin bir kısmı uzun ömürlü olmakla birlikte,büyük bir kısmı ise tamamen siyasi gücün etkisiyle doğduğu için belli bir süre sonra yok olup gitmektedir.Ülkemiz belki 10 yıl, belki 20 yıl belki daha da uzun yıllar sonra bu handikap dan, insanları olgunlaştıkça, daha demokrat daha, eğitimli oldukça kurtulacaktır.İşin derinine indiğimizde de sebep olarak alt yapı eksikliğinin, görgüsüzlüğün ve geçmiş den gelen maddi imkansızlıklarla fakirliğin vermiş olduğu dışa vurumların olduğunu görürüz.Gelecekte jenerasyonlar değiştikçe bu olumsuzluklalar ortadan kalkacak siyasi güçler her vatandaşa eşit uzaklıkta eşit şartlarla yaklaşacaktır.

    Ulusal basında geçtiğimiz hafta iki haberle yer aldık. Mescit otobüslerimiz ve Yatanka-Tutanka ! Birinci haberle ilgili olarak Belediyeden daha ciddi yatırtmalarla medyada yer almasını ve gündeme gelmesini diliyoruz. İkinci haberle de ulu şefin ava çıktığını öğrenmiş bulunuyoruz ama ne avladığı konusunda en ufak bir habere rastlamıyoruz. Daha ciddi habercilik istiyoruz.

    Medyanın rezillikleri tam gaz devam ediyor.Çok yakında yeni bir yarışmamız daha oluyormuş TÜRKİYE NİN LEYDİ si. Pes artık ya bari Türkiye nin Sultanı olsaydı.

    Nerde yaşıyoruz kardeşim Birleşik Krallığın İskoçyasında mı Gallerindemi .Bakalım daha neler göreceğiz.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak