Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Tükenmişlik Sendromu ve Bolu!

Cumhur Bandakçıoğlu

Tükenmişlik Sendromu ve Bolu!
    22 Ağustos 2013

        Muhteşem Yüzyıl dizisinin oyuncularından Meryem Uzerli sayesinde gün ışığına çıkan psikolojik bir rahtsızlık olarak gündemde ki yerini aldı, Tükenmişlik Sendromu!
          Sürekli yorgunluk hissi, Kaybedilen enerjinin yerine aynı seviyede gelmemesi, sebebi olmayan huzursuzluk, baskılar karşısında duyguların hızlı değişimi, işten soğuma ve işe gitmeme isteği, takdir edilmediğini düşünmek, aşırı heyecan, huzursuzluk, gerginlik, aşırı öfke, tepkilerde abartı, iş ortamında üçüncü şahıslarla tartışma gibi davranış ve algıların yoğunlaşması 'Tükenmişlik Sendromun' belirtileri olarak gösteriliyor.
          Uzun süreli mesai yapmak, sorumluluğu ve yetki sınırı arasındaki dengesizlikler, profesyonel olmayan bir yönetim anlayışına sahip olmak, etkin bir denetim sisteminin ve geri bildirim eksikliği, maddi ve manevi rekabete dayalı ilişkiler, çalışanların karar verme ve yetki kullanım haklarının olmamsı, paylaşımın az olması ve yöneticilerin gerçekçi olmayan beklentileri de  'Tükenmişlik Sendromu' için katkı sağlayan öğeler olarak adlandırılıyor.
            'Tükenmişlik Sendromu'nun; hizmet sektöründe çalışanlarda, yönetici kadrolarında, takım liderlerinde, yaşamsal karar verme durumunda olanlarda, zaman baskısı altında yaşayanlarda, iş yetiştirme durumunda olan kişilerde sıklıkça ortaya çıktığı gözlenmekteymiş.
           Sendromun önemli sonuçları arasında; Çabuk sinirlenme, asabi olma, gerginlik, gibi kişiyi ve çevresini olumsuz etkileyen hallerin olduğu uzmanlar tarafından belirtiliyor.
            Bu tanımlamalar doğrultusunda Bolu'muza baktığımızda toplumun gözü önündeki bir çok kişi ve kuruluşun 'Tükenmişlik Sendromuyla' karşı karşıya olduğunu ve yaşadığını söyleyebiliriz. Belki bazıları benim genel düşünce tarzımla bu yazının adrese teslim bir yazı olduğunu ve bazı isimleri kast ettiğimi düşünebilirler ama, inandığım bir gerçek  var ki, Bolumuz'da  maddi ve manevi 'Tükenmişlik Sendromu' şehrin hemen hemen bütün oyuncularında  hat safhada olup, ciddi bir karmaşayı bizlere yaşatmaktadır.
           Ömer Hayyam  demiş ki Eğer her şeyini kaybetmişsen ve cebinde bir ekmek alacak kadar paran kalmışsa, git kendine bir demet menekşe al ve ruhunu besle.
                                                   

                                                                                            Cumhur Bandakçıoğlu

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak