BolununSesi; Halkın Gazetesi

24. MAHALLE

Yaşar Eyüpoğlu

    1 Mayıs 2004

    Ülkeler ve şehirler gibi beldelerin de yaşamlarında iyi, kötü dönemleri oluyor.
    Büyük ATATÜRK'ün kurduğu TÜRKİYE CUMHURİYETİ, başındaki yöneticilerin niyet ve yetenekleri ile orantılı nice parlak dönemler yaşadığı gibi, durakladığı hatta geriye gittiği zamanları da gördü.
    Bolumuzda il idarecilerinin beceri veya beceriksizlikleri sonucu zaman zaman gülen yüzlerin veya asılan suratların şehri oldu.

    Yazımıza konu olan belde ise DAĞKENT. Hani şu şehrin batısında, İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ'nin karşısında, bölünmüş yol ile Otoban arasında kalan 1300 kişinin arsa veya ev sahibi olduğu, sorunları çözülmüş DAĞKENT MAHALLESİ'nden söz ediyorum.

    'Nereden icap etti derseniz', biraz gecikmeli de olsa Belediye Hudutları içerisine alındığı haberi karşısında duyduğum memnuniyetler derim.
    Bu kadar laf ettiğim ve daha da söyleyeceklerim olduğuna göre, DAĞKENT'te arsam, evim olduğunu sanmayın. Ne benim, ne de oğlumun bu güzel yerden nasibi şimdiye dek açılmadı. Bundan sonrasını ise bilemem.
    Belediye hizmetlerinin DAĞKENT'e gitmeye başlamasından mutluluk duyanların başında iki ismin altını çizmek isterim.

    İlki, DAĞKENT'İn kurucu BABASI, valilerin valisi sayın Celal KAYA CAN'dır. Bin dokuz yetmişli yılların son yarısında, kısa süreli valiliği döneminde şehrimizin çehresini değiştirmişti. Özel İdare'nin hazır parası ile değil yaratıcı zekası ile yaptıkları hala Boluluların hizmetindedir. Laf üretmek yerine iş başarmayı prensip edinen bu devlet adamı gittiği her ili ihya etmişti. Şehrimizde yaptıklarını saymaya kalksam, yarısını unuturum diye korkuyorum. DAĞKENT MAHALLESİ eserlerinden bir tanesidir. Ana girişten başlayıp yukarıya doğru çıkan yola, 30 sene sonra ismi verildiğinde "Ne lüzumu vardı" diyerek alçak gönüllüğünü gösteren sevgili Valimize ve DAĞKENT'in oluşmasında emeği geçen o dönemin bürokratlarına BOLU adına teşekkür ediyorum.
    Kendisi bu yazıya konu olduğu için üzülebilir ama, ikinci DAĞKENT sevdalısı olarak sevgili kardeşim BELGİN ÖZER ve ekibinden bahsetmemek nankörlük olur, diyorum.

    DAĞKENT tarihinde de kuruluş aşamasından sonra duraklama ve gerileme devirleri görülür. Yönetimde tutarsızlıkların, çirkin siyasetin, hesapsız ve kayıtsız harcamaların, birilerine haksız kazançların sağlandığı, DAĞKENT itibarının dibe vurduğu senelerde kendisine inanmış arkadaşlar ile yönetime el koyması, bu güzel beldenin kurtuluş miadı olmuştur.

    İktidarları döneminde DAĞKENT'i tarla konumundan, parsellerin anında bulunabildiği, yolların açıldığı, suların aktığı, etrafı çevrilmiş, boş alanları ağaçlandırılmış, telefonu, karakolu, okulları hizmete sunulmuş, yapılanma oranı süratle arttırılmış, yerlerde sürünen arsa fiyatları gerçek değerlerine kavuşturulmuş, BOLU'muzun 24. Mahallesi konumunda bir cazibe merkezi haline getirdiler.

    DAĞKENT KOOPERATİFİ son başkan BELGİN ÖZER ve Yönetim Kurulu üyeleri DAĞKENT'in mahalle olmasına elbette herkesten çok sevineceklerdir.
    DAĞKENT oturanlarına ve arsa sahiplerine hizmet için kurulan "DAĞKENT GÜZELLEŞTİRME VE DAYANIŞMA DERNEĞİ"nin kıymetli yöneticilerinin bu başarıdaki hisselerini de kayda geçmek isterim.

    DAĞKENT MAHALLESİ, oturanlara, oturacaklara, emeği geçenlere ve Bolumuza hayırlı olsun.

    Şehrimizde böyle güzellikler de hep yapılagelsin.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Geçmişten çok geleceği düşünmeliyiz, çünkü bundan sonra orada yaşayacağız.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak