Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Davete icabet gerek

Muharrem Demirel

    27 Eylül 2009

    m.demirel1071@hotmail.com

     

    Bizim ne padişah gibi fermanımız var, nede Lokman Hekim gibi dermanımız...
    Yalnızca, aktan karadan alana, sazdan sözden anlayana mesajımız var o kadar.

     

    İmparator oleeeeey... İmparator oley!

    Coşkun Hoca'yı Maraton (YARENLER) davet etti Hoca da "Davete icabet gerek" sözünden yola çıkarak, seyircinin ayağına gitti ve selamladı.

    Dönüşünde kapalı çağırdı; Hocamız ona da icabet etti. (BENCE hocamızdaki kondisyon eksikliği gözlerden kaçmadı, maratona gidişi iyi idi, ancak geri dönüşlerde zorlandı. Kale arkasına da gitseydi maçı tamamlayamazdı.)

    Bunlar bir yerlere mesaj, iyi analiz edilmeli stratejiler ona göre belirlenmeli.

    Hafta boyunca basın ile ilgili bir takım olaylar gelişti. Yöneten tarafında olanlar, "Basın sigortası olmayanlar basın tribününe giremez" mesajı verdi.

    "Adın ne?

    Mülayim Ağa!

    Sert olsan ne yazar" demiş atalarımız.

    Bizim adımız da Muharrem Hoca, tavır koysak ne, koymasak ne?

    Muharrem DEMİREL Hoca da, diğerleri gibi bu mesaja kayıtsız kalmadı ve girmedi.

    Oraya girseydik boyumuz uzamayacaktı, giremedik diye kısalmadı da...

    Bu nedenlerden dolayı düşüncelerimizde özel nefretimiz olmadı, olmazda. Ancak ALİ'ye ayrı VELİ'ye ayrı davranılmamalı. Bu yandan gelen mesajda iyi algılanmalı. DOĞRU'ya herkes saygı duymalı.

    Her neyse maça gelecek olursak;

    Sol bekte oynayacak olan Adem DURSUN'un stoperde, stoper diye alınan Cemil'in yedekte kaldığı bir onbirle çıktık sahaya.

    Adem DURSUN'un oynayacağı yerde de İbrahim YAVUZ oynuyordu.

    İbrahim'i nereye koysan maşallah "oynamam" demiyor ve oynadığı yerin hakkını da veriyor. Bir ara hakemlik bile yapmaya kalktı. Fakat Coşkun Hocamız "yoo o kadarda değil" diyerek oyundan aldı ve hakemlik yapmasına izin vermedi.

    Şampiyonluğa oynadıklarını iddia eden Adanaspor'u gördükten sonra, Başkanımız Sayın Necip ÇARIKCI ya, "% 99 değil, %100 şampiyonuz" diyen Sayın Coşkun DEMİRBAKAN Hocamıza ve Değerli Boluspor camiasına ben ŞAMPİYONLUK hayırlı uğurlu olsun diyorum.

    Eğer şampiyonluğa oynayan Adanaspor buysa, Bank Asya 1. ligine yazık.

    Eğer Bank Asya 1. ligi buysa, Türk futboluna yazık.

    Taraftara, yöneticilere yazık,

    Harcanan paralara çalınan umutlara yazık!

    Bana koskoca 90+5 dakika sonunda Adanaspor'dan "şu futbolcu iyiydi" diyebileceğiniz bir isim söyleyebilir misiniz?

    Adanaspor'un flaş transferi olan ve geçtiğimiz sezon bizim KAHRAMAN(!) diye aldığımız sonra anlaşmadığımız İLYAS da dâhil!

    Bence yok!

    Maçı Sayın Necip ÇARIKCI'nın Değerli Müdürü, Sayın Ahmet YAMAN'la beraber seyrettik.

    Bizim futbolcular rakip oyuncuların sağından atıp solundan geçiyorlar, el enseyle durduruluyorlar, sarı kart görüyorlar Ahmet'e dedim ki;

    -Kardeşim FM, Adanasporlu futbolcular çok ağır, bizimkiler çabuk ve ayağa oynuyorlar. Futbolcularımız bunların üzerlerine giderlerse bunlardan çok futbolcu atılır.

    İlerleyen dakikalarda bu iddiamız gerçekleşti.

    Boluspor Adanaspor karşısında iyi mi oynadı?

    Eğer şampiyonluk iddiasında olan Adanaspor buysa iyi oynadı. İstekliydi, mücadele gücü 60. 70. dakikalara kadar yüksekti. Pozisyonlar aradı ve buldu da. Ağır futbolculardan kurulu Adanaspor sabaha kadar oynasa idi, oyunun ilk bölümlerinde bir, son bölümlerinde üç futbolcusu atılmayıp, sahaya 11 kişi değil 14 kişi çıkmış olsalardı Boluspor'u yine yenemezlerdi.

    Böylesine ağır, böylesine koşmayan, böylesine ne adam markajı, ne de alan markajı yapamayan bir Adanaspor'un, Boluspor'dan puan alması mucize olurdu.

    Hiçbir Adanasporlu idareci, hoca, futbolcu, ya da taraftar bu mağlubiyetin faturasını atılan dört futbolcuya bağlamasın. Böyle bir Adanaspor'un Boluspor'u yenmesi hayal olurdu.

    Adanaspor karşısında Boluspor iyiydi. Ancak Adanaspor bu maçta kötü değil, çok kötüydü.

    Bizim iyi oluşumuz Adanaspor'un kötü oluşundan mı, yoksa Adanaspor'un kötü oluşu, bizim çok iyi olmamızdan mı bunu zaman gösterecek.

    Yanlış anlaşılmasın, amaç Boluspor'un başarısını gölgelemek değil, Adanaspor'un kötü oluşunu vurgulamak.

    Oynadığımız oyunu girdiğimiz pozisyonları ve attığımız goller göz ardı edilemez bir gerçek. Ancak her haftanın başka bir başlangıç olacağı, diğer haftalarda rakiplerimizin Adana gibi koşmayan rakipler olmayacağı da başka bir gerçek.

    Öyle ya da böyle ister Boluspor çok iyi olmuş olsun, ister Adanaspor çok kötü olmuş olsun. Bu maç Boluspor'un en rahat maçlarından biri oldu. Belki de son iki sezondur seyircinin tribünde tabir-i caizse göbeğini kaşıya kaşıya seyrettiği maçlardan biri idi. Kaybetme korkusunun yaşanmadığı bir müsabaka idi.

    Sonuç; Bu ligde Boluspor'un bir tek rakibi var o da kendisi. Rakiplerimizden önce nefislerimizi yenmeliyiz. Sahanın içindekiler ve dışındakiler olarak, antrenmanlarımızı nefis terbiyesi üzerine yapmalıyız.

    Gerisi kolay gibi...

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Öğretmenler! Cumhuriyet sizden, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak