Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Cennetlik bir Eş !

Kamuran Alagözoğlu

    10 Temmuz 2014
     Evrensel evlilik yemini; "Hastalıkta ve sağlıkta, iyi günde ve kötü günde, yoksullukta ve bollukta, ölüm bizi ayırana kadar..." cümlesi ile başlar.
    "Bu yemini tam anlamıyla yerine getirebilen kaç çift vardır" diye sorarsanız, işte size en güzel örnek Hans Jürgen Heyne ve bugün toprağa verdiği sevgili eşi Muazzez Hanım.

    4 yıldır yatalak olan eşinin başından bir an bile ayrılmadı
    İşi gereği 1950'li yıllarda Bolu'ya gelen ve Muazzez Hanım ile tanışarak evlenen Hans Jürgen Heyne'nin yarım asırdır evli olduğu eşi, son 4 yıldır yatağa bağımlı bir Alzheimer hastasıydı. Hans Bey Almanya'da ölen kardeşi ve bazı yakınlarının cenazesine dahi gitmeden, dört yıldan bu yana eşinin başından sadece kısa süreliğine, ihtiyaçları karşılamak için ayrılıyordu. Evinden çıktığı o kısa anlarda bile dostlarıyla kısa süre selamlaşır, ayak üstü sohbetleri biraz uzadığında ise; "Kusura bakmayın, evde bebeğim beni bekliyor" diyerek müsaade isteyerek acele bir şekilde evine dönerdi.
    Eşine olan sevgi ve sadakat dolu tutkusunu gören dostları, kendisini çok büyük bir takdirle anarken; "Hangimiz Hans Bey'in eşine gösterdiği bu sevgiyi, özveriyi gösterebiliriz? 4 yıldan beri Alzheimer hastası olduğu için kendisini tanımayan ve yatalak olan eşine bir bebek gibi bakıyor, yemeğini yediriyor, altını alıyor. Hans Bey'in bu davranışı tüm insanlara örnek olmalı" diyerek, kendisinden övgü ile söz ediyorlardı.

    Hans Bey bugün bebeğini toprağa verdi
    Hans Bey'in 'bebeğim' diye sevdiği ve son dört yılda gözü gibi baktığı yarım asırlık eşi Muazzez Hanım hayata gözlerini yumdu. Bugün Kültür Mahallesi Camii'ndeki bütün dostlarının katıldığı ikindi ve cenaze namazından sonra Şehitler Mezarlığı'nda toprağa verildi. Taziyeleri kabul eden Hans Jürgen Heyne, bebeğini kaybetmişçesine üzgündü bugün.
    Cennete gidilecekse şayet; "Lütfen siz önden buyurun" diyoruz Hans Bey'e...

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Biz dünya medeniyeti ailesi içinde bulunuyoruz. Medeniyetin bütün icaplarını tatbik edeceğiz.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak