Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Mitingler gösterge ise; seçimi Mehtap kazanır

Kamuran Alagözoğlu

    13 Mart 2014

           Geçtiğimiz hafta Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Arınç'ın mitingi ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mitinglerinde toplanan kalabalıkları karşılaştırdığımda, Bolu Belediye Başkanlığı seçimini Mehtap Özcan Mısırlıoğlu'nun kazanmasına kesin gözüyle bakıyorum.
           Mitinglerdeki kalabalık seni yanıltmasın da diyebilirsiniz.
           Herkesin görüşüne saygı duyarım ama ben yine de her iki mitingdeki gözlemlerimi, mitinglerdeki dolu olan alanların enini boyunu ölçümleyerek yaptığım matematiksel hesapların sonucunu paylaşmak istiyorum.  
           7 Mart'ta Bülent Arınç'ın konuşma yaptığı alan, İzzet Baysal Caddesi'nin eninin yaklaşık 27 metreye düştüğü dar bir alanda yapılmıştı. İnsan yoğunluğunun çok olduğu, çakılı insan kalabalığı diyebileceğimiz alanın derinliği ise en çok 40 metre idi. Kalabalığın bulunduğu alanı eni ve boyu il çarparsak ortaya çıkan sonuç 1080 m2'dir. İnsan yoğunluğunun bulunduğu bu bölgede metrekareye ortalama 3 insan düşebileceği formülü ile hareket ederek, bu rakamı 3'le çarptığımızda ortaya çıkan sonuç 3240'tır. Hatırlanacağı gibi BolununSesi Gazetesi olarak o günkü haberimizde biraz da abartarak; "Bülent Arınç'ı 3500 kişi izledi" diye başlık atmıştık.
          Bugünkü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mitingi Belediye Meydanı'nda yapıldı. İnsan yoğunluğunun başladığı İdris Restoran ile Orta Hamam arasındaki mesafe 55 metredir. İsteyen herkes bu ölçümlemeleri yapabilir. Miting sırasında insan yoğunluğunun bulunduğu alanın derinliği de yaklaşık 50 metredir. İnsan yoğunluğunun bulunduğu alanın enini boyu ile çarptığımızda 2750 M2'dir. Bunu da yine 3'le çarptığımızda ortaya 8250 kişi çıkar. Fotoğrafta da görüldüğü gibi bankalar önü, Belediye önü ve Büyük Camii önündeki kalabalıklar bu hesabıma dahil değildir.
           Yine kalabalıkları içerden gözlemlediğimi, Bülent Arınç için Gerede başta olmak üzere çevre ilçe ve beldelerden getirilen insanların daha yoğun olduğunu ve de o gün için havanın oldukça sıcak olduğunu söyleyebilirim.
           Bu günkü CHP'nin mitinginde ise dağlara yağan karın soğuğuyla birlikte büyük bir dezavantaj oluştuğunu, buna rağmen Ak Parti'nin mitinginin aksine katılımın ilçelerden değil, daha çok Bolu merkezden olduğunu gördüğümü belirtmek isterim.
           Bu gözlemlerimin ışığında Mehtap Özcan Mısırlıoğlu'nun seçimi kazanma ihtimalinin çok yüksek olduğunu düşünüyorum.
          Saygılarımla...
                                                               

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Büyük İnsanlar, bütün acılara şikâyetsiz katlanırlar.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak