Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

"Her! -şey! -Bolu! -spor! -için!"

Kamuran Alagözoğlu

    22 Nisan 2010

     

         Askerde yürüyüş yaparken her sol adımda bir heceleyerek söylerdik; "Her- şey-vatan-için" diye. Şimdi Bolu Belediye Başkanı ile Boluspor Kulübü Başkanı da aynı uygun adımda yürüyüş kararı sayıyorlar. Hem öyle bir elele ve omuz omuza vermişler ki adeta ayrılmaz ikili olmuşlar da düet yapıyorlar. Adımlarını da çok iyi uydurmuşlar maşallah!

       

       Onlar yüksek sesle ve büyük bir uyum içinde(!); "Her-şey-Bolu-spor-için(!)" diye bağrışarak yola devam etsinler, biz yine; "Her şey vatan için" demeyi son nefesimize kadar sürdüreceğiz Allah'ın izniyle...

     

        Son zamanlarda Allah'ın adıyla aldatanlar ne kadar çoğalsa da, hukuk ve adalet kavramlarına gölge düşürülmeye çalışılsa da, ben yine hukuki adalete ve ilâhi adalete sonuna kadar sımsıkı bağlıyım ve sonuna kadar da inanmaya devam edeceğim.  

         İlâhi adalete inanmayanlar, hukuki adaleti de kendi iktidarlarında sanıyorlar ama yanılıyorlar. "Allah'ın sopası yok" demiş atalarımız. Tokadı yiyince belki biraz akılları başlarına geliyordur umarım.      

       

        İslam inanışımıza göre Yüce Allah daima sevdiği kulların yanındadır. Onların işlerinin rast gitmesini sağlar. Allah'ın sevdiği kullarının arasında yer almak için, kesinlikle doğru ve dürüst insan olmak, çalışkan olmak gibi kavramlar önde gelir. Başkalarının ekmeği ile oynayan, kul hakkı yiyen, insanlara acımasızca zulmedenlerin, tek kelime ile tarif etmek gerekirse, firavunlaşanların Allah'ın sevgili kulları olması mümkün müdür? 

     

         Bilgiçlik taslamayı ve kendimi övmeyi pek sevmem ama; zaman zaman Boluspor üzerine sohbet ettiğimiz ve bu sohbetlerde bizi dinleyen çeşitli insanların da bildiği gibi, Yarenler Taraftar Grubu Başkanı Sinan Akyol başta olmak üzere, sezon başından beri yüksek sesle iddia ediyorum. Ve bu iddiamı yinelemekte fayda görüyorum:

         Necip Çarıkçı son iki seneden beri adeta uçmuştur.

         Hem öyle uçmuştur ki, değil ayakları yerden kesilmek, gökyüzünde uçakların irtifa alanlarında dolaşmaya başlamıştır.  

         Halk arasında bu duruma "Ne oldum delisi olmuş" derler. 

     

        Çarıkçı'nın son zamanlarda adeta; "Bolu'da ben ne dersem o olur" edasıyla dolaşmaya başladığını hep beraber görmüyor muyduk? Ve bu yüzden de ayaklarının dolaştığına son gözaltı olayında hep beraber şahit olmadık mı?

    "Ne yaptıysam Boluspor için yaptım" diyerek, yine Boluspor'a sığınan Necip Çarıkçı'nın, Boluspor'u bırakacakmış falan lafları bence maval okumaktır, safsatadır. Bu konuda daha önce de yazmıştım yine altını çizerek yazıyorum;

        Ne Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz belediye başkanlığını bırakıp milletvekilliğine falan aday olur, ne de Necip Çarıkçı Boluspor başkanlığını bırakır.

         Bu meşakkatli güzellikleri(!) kimse bırakmaz. Hele ki onlar? Haksız mıyım?

     

        Ama şu gerçeği de hiç unutmamak gerekir;

    İnsanların ekmeği ile oynayan, insanların ahını alan kişilerin hayatta başarılı olma şansları yoktur.

        Ben buna inanır, bunu söylerim. İnandığım doğrultuda da "Necip Çarıkçı'nın başında olduğu sürece Boluspor'un başarılı olmasının mümkün olmadığını", taa sezon başından beri söyledim durdum. Yine söylemeye devam ederim.

       

        Bütün bunlara rağmen, yine de ne kadar gönül güzelliği varsa sizin olsun...    

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Bir milleti hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatan da, köleliğe, yoksulluğa düşüren de eğitimdir.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak