Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

SUKUT-U HAYAL

Murat Gücüm

    22 Mart 2004

    Geçtiğimiz haftaki yazımızda iki konuya değinmiştik...Amerika gençliği ile ülkemiz gençliğinin siyasete -politikaya yaklaşımındaki benzerlik ve güçlü olunmalı veya güçlüye itaat edilmeli anlayışını yerel seçimlere de bulaştırmanın yanlışlığını vurgulamıştık. Yaşadığımız hafta ulusal basında yukarıda ki her iki konuya örnek oluşturan haberler okuduk.Yalnız güçlü olmak, gücün kendinde olduğuna inanmak şımarmayı da doğal olarak beraberinde taşır. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan her ne kadar başka gerekçelerle izah etmeye çalışsa da, birçok bölgede; işçileri, memurları, esnafı, köylüleri ve gençleri azarlaması gücün kendinde olduğuna (!) olduğundan fazla inanmaktan geliyor herhalde. Nitekim 19 Mart 2004 tarihli Hürriyet Gazetesi'nde ki yerel seçimler ve Bolu konulu yazının manşeti aynen şöyle atılmış. "MİLLETVEKİLLERİ OLSA DA OLU OLMASA DA OLU" Sayın Vekiller ve yöneticiler! Bu manşetin sorumluları tabi ki sizsiniz. Eğer 2003 yılının Aralık ayında ORÜS ile ilgili elliyi aşkın D.K.Ö. söylemlerine lüzumsuz gerekçelerle karşı çıkmayıp bu örgütlerin yanında olsaydınız, daha açıkçası ORÜS'ün AİBÜ'nin elinden alınmasına dur deseydiniz bu manşet öyle olmazdı sanırım. Bu arada tanıyanlar bilir, ısrarcıyımdır. ORÜS ile ilgili halen yapılabileceklerin olduğuna inanıyor, ORÜS'ü hak ettiği yere AİBÜ'ne verilmelidir diyorum. "Sadece güce itaat etmek adaleti gözden çıkarmak demektir. Bunu unutmamak gerekir" "Dalgaların gücü yüksekliğinde değil, sürekliliğindedir"

    ***

    Sevgili Okurlar!

    23 Şubat 2004 tarihli "Arasta içi" başlıklı yazımız da; Yukarı Çarşı alışveriş merkezine dikkat çekmek ve yerel yönetim adaylarının burası ile ilgili projeleri olması gerektiğini anlatmaya çalışmıştık. Dün gece Köroğlu Televizyonu'nda ki Nabız Programı'nda Belediye Başkan adaylarımız bırakın arasta içi ile ilgili projelerinden bahsetmeyi, Bolu'nun dört bir tarafına yeni iş merkezleri yapıyorlar hem de binlerce araç alan iş merkezleri yapıp otopark sorununu da çözüyorlar...Evet. Şimdi Yukarı Çarşı esnafı soruyor. Yüzlerce yıl önce projelendirilip işletmeye açılan arasta içinin verimsiz ticari döngüsünü verimli hale getirmeden hiç değilse bunun projesini ortaya koymadan yeni iş merkezleri yapmak fazla hayalcilik değil midir?

    Evet hayal etmek, öngörülü olmak bir meziyettir. Ama burnunuzun ucundaki sorunları görmemezlikten gelirseniz ve sadece güce itaat ederseniz, "SUKUT-U HAYAL HEP SİZİNLE OLUR"

    Sağlıcakla kalın...

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Düşman isterseniz dostlarınızı geçmeye çalışınız. Dost isterseniz , bırakın , dostlarınız sizi geçsin.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak