Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Üniversite Neden Bu Halde -2

Üniversite Neden Bu Halde -2
    5 Şubat 2024

    Üniversite Neden Bu Halde -2 Neden ütopik üniversitemiz akranlarının ...

         Üniversite Neden Bu Halde -2       

          Neden ütopik üniversitemiz akranlarının bu kadar önünde(!),

           Nasıl kendisinden önce kurulan üniversitelerle yarışır hale gel(eme)di?

           Eskilere dayanan talihsizlikler hiç peşini bırakmadı böylece yüksek lise olarak 35.000 öğrencisi oldu.

             Bu hikayenin bir taşını rahmetli Nihat Bilgen, 1999 depreminde gelecek yardımları, bizim binalarımız sağlam diyerek geri çevirmesiyle döşenmeye başladı.

            Sakarya ve Kocaeli Üniversiteleri hiç kampüsleri yokken kampüse kavuşurken, burası olduğu yerde saydı 4 sene.

           Rahmetli rektörlüğü bırakırken üniversiteye kazamdırdığım iki eser diye sadece Atatürk ve İzzet Baysal heykellerini söyledi. Oda birşey di ama üniversiteyi, üniversite yapacak temel unsurlardan değil di tabiki.

            Bir eserini de ben ekleyim kampüsten gölköy barajına doğru döşenen kaldırım. sonra ki 4 yıl, Yaşar Akbıyık dönemi daha uzun bir hikaye, sonraya bırakalım...

            imza : Kakademik

    • Ali ÖZÇELİKLİ7 Şubat 2024 . 16:47

      Ali Özdemir, öncelikle benim Bolu küçük bir yer herkes birbirini tanıyor sözünden tehdit anlamı çıkartmışsanız ki kesinlikle öyle bir ima da dahi bulunmadım yanlış anlamışsınız. Bizim sizden duymak istediklerimiz yazılan yorumlara yapıcı cevap vermeniz, ... hususlar ... nedenlerden dolayı eksiktir... olması gerekir vs gibi, ama sen en ufak bir eleştiride hemen rektör, cahil falan yazıyorsunuz, buna da okuyucu ters yorum yapıyor ortalık geriliyor. Ayrıca demek ki bu gazetenin okur-yorum yapan kapasitesi demek ki bu, yapacak bir şey yok, ben şahsen hiç bir zaman şöyle tahsilliyim, şu kadar kitap yazdım, şöyle kültürlüyüm, Türkçeyi şöyle iyi kullanırım gibi bir iddiam olmadı-olamaz. Yada yazılara/yorumlara bakıp çok kötü bulduğunuza hatta yorum yapmak bile istemediklerinize de yorum yapmazsanız bu tür nahoş yazışmalarla karşılaşmazsınız. Ama benim bildiğim burası gerçekten çok üst seviyede insanların da benim gibi az okumuş, az kültürlü insanların da bulunduğu bir yer ve bu nedenle zaten Bolu'nun en çok takip edilen internet haber sitesi. Herkes fikirlerini özgürce yazdığı/dile getirdiği için. Sizin uygun görmediğiniz/yetersiz gördüğünüz yazılarda bulunacaktır, kusura bakmayın. Burası Bolunun halk meydanı.
    • Ali Özdemir 7 Şubat 2024 . 16:28

      "Üniversite Neden Bu Halde -2" adlı zırva-kısa yazıda 34 yazım kusuru var. 3-4 kere okudum. Hiçbir şey anlamadım. Bunu yazan kişinin ruhsal kontrolden geçmesini öneririm. Böyle yazı olamaz. Bunu diplomalı biri yazamaz. RECEP İVEDİK seviyesinde bir canlı zırvalamış. GAZETE bunlara yer vermemeli. ŞOK gazetesi bile bunu bazmaz. TAKVİM hiç basmaz. POSTA asla değer vermez. UGANDA bile buna güler. Yazık. CAHİLLER köşe yazarı olmuş. PES. Böylesine düşük yazılar bu mecrada yer alamamalı.
    • Ali Özdemir 7 Şubat 2024 . 16:24

      ÇOK BİLEN ÜSTÜN ZEKALAR İÇİN BİRKAÇ İZAHAT... 1. Kimseye yazı yazma demiyorum. Cahilce yazma diyorum. 2. Cahile cahil denir. 3. Üniversite hakkında akıl satan KAKADEMİK (KAKA-DEMİK) adlı yazar asla gerçekleri yazamaz. O konulara aklı da ermez. Yazdıklarına YAZI da denemez. Bunlar sadece zaman kaybı. Üniversite öyle eleştirilmez. Bundan netice alınamaz. Bolu'nun Sesi gazetesi bu tür zırvalara yer açmamalı. Gazete TAKVİM / ŞOK / TAN düzeyine iniyor. Cahillere cevap yazmaktan usandım. Tehdit edenlere de pabuç bırakmam. Bu ülkede herkes öyle tehdit savuramaz. Herkes haddini bilecek. Ben öğretmenim. Haftanın yarısı Bolu'da İhsaniye Mahallesinde ikamet ediyorum. Yarısında da Ankara'da bulunuyorum. Telefonum, adresim açık. Tehdit edenler karşıma çıkabilir. Cesareti varsa tabi... BENİM TEK DERDİM VAR: Bu gazete cahillerden kurtulmalı. Bolu'da 200 kadar köşe yazarı, 200 kadar GASSSTECİ var. Bunların yüzde 90'ı inanın bir dilekçe bile yazacak kapasiteye sahip değil. Cahillik her yeri sardı. Kendimi üstün gördüğüm de yok. Ben gazeteci değilim. Öğretmenim. Tek hobim var: Yazmak, okumak. BİLGİSİZ insanlardan nefret ederim. ÜNİVERSİTEYİ eleştirmek böyle olmaz. Akıl ile yazı yazmak gerek. Üniversite maalesef lise gibidir. ZERRE farkı yoktur. 2000 akademisyen 30 yılda kaç kitap yayınladı bir sorun. DURUM faciadır.
    • Ali ÖZÇELİKLİ7 Şubat 2024 . 15:58

      Ali Özdemir, sizle tamamen ayrı dünyaların insanlarıyız, benim ne demek istediğimi anlamak istemiyorsunuz diyeceğim, eğitim seviyeniz çoğu kişiden üst seviyede mutlaka anlıyorsunuz ama neden hep böyle kaçamak başka yere çekerek cevap veremiyorsunuz bende bunu anlamıyorum. Tarihimizde siz de çok iyi bilirsiniz ki pek çok ünlü kişiler takma isim kullanarak yazı, şiir vs yazmışlardır, burada yazanların büyük bir çoğunluğu da takma isim kullanıyor, siz buna karşısınız, gerçek ismi ile yazanları araştırıyorsunuz sahte diyorsunuz, ne yapalım yorum yaparken nüfus kaydı ile belki ileride bu da size yetmez diyerek sabıka kaydı alarak mı buradan yorum yapalım. burada yorum yapanları küçümsüyorsunuz, türlü iftiralar atıyorsunuz, tamam siz üstün bir insansınız bunu artık bende kabul ettim, şahsen beni küçümsediğiniz zaman bir süre şey yazıp da kendinizi yormayın, Ali Özçelikli sana cevap vermiyorum deyip geçin, yorumlara cevap verebilecek kapasite de olduğunuzu düşünüyorsanız (gerçek anlamda, şu şu nedenlerden dolayı böyle olmalı vs) ki ben sizde bu kapasiteyi göremiyorum (yine bir sürü kitap falan yazmışsınız bunlar ayrı bir kabiliyet bunu ayrı tutuyorum) yorum yapın, lütfen bakın size kibarca konuşuyorum lütfen tanıyıp bilmediğiniz (ki bu kişilerin çoğu sizin yedi sülalenizi bile tanıyor Bolu küçük bir yer) kişilere yönelik "korkak, trol, rektör, zeka yoksunu..." gibi hakaretlerde bulunmayın. Zaten bir akıllı sen varsın diğerleri cahil! tabi kime ve neye göre!
    • Ali Özdemir 7 Şubat 2024 . 15:26

      "Ali ÖZÇELİKLİ" Bazı insanlara 1000 sayfa açıklama yazsanız da idrak edemez. Cehalet her yanı sardı. TÜRKÇE yazmayı bilmeyenler topluma akıl verir oldu. Derdini ifade edemeyenler analizci oldu. Herkes anladığı konuda yazıp konuşmalı. CAHİLLİK her yeri sardı. Bu şahsın ne dediği asla anlaşılmıyor. "Ali ÖZÇELİKLİ" tamamen uydurma bir isim. Böyle bir insan yok. Olsa idi bu dünyada bir izi olurdu. Unvanı, diploması, üyeliği olurdu. SAP İLE SAMANI ayıramayanlar üniversiteyi eleştirdiğini sanıyor. CAHİLLER iyi siyasetçi olur. Rektör olur. VAKIF da kurabilirler. Her türlü makama yakışırlar. BUNLAR diplomasızları pek severler.
    • Ali ÖZÇELİKLİ7 Şubat 2024 . 10:20

      Ali Özdemir yine her zamanki gibi döktürmüş, ben okuyuculara sadece bir husus diyeceğim, sonra isteyen yorum yapsınlar. Yazarımız kendi görüşlerine göre gözbebeğimiz Üniversitemiz ile ilgili yorumda bulunmuş, bu yazıya katkı sağlayan yorumcular olarak ilk yorumu yapan Ali Özdemir'in yorumunu bir okuyun, sonra "Yazara katkı" isimli kişinin yorumunu okuyun, bir tanesi kendisini üstün ırk gibi gören ve ADINI AÇIKÇA YAZAN, bir tanesi de bana göre gerçekten yazıya katkı sağlayan ama KORKAK OLDUĞU İÇİN ADINI YAZAMAYAN REKTÖR ADAYI, takdiri kamuoyuna bırakıyorum. Bir de merak ettiğim ve özellikle editöre sormak istiyorum ki, burada yorum yapabilmek için Ali Özdemir'e göre öncelikle isim yazmak, sonra da yine Ali Özdemir'in dediği gibi "...Ali Özçelikli adını internette arattım. Bir eseri yok..." şeklindeki beyanına göre bir eserimizin olması mı gerekiyor, eserimizin olmaması yorum yapmamızı engelliyor mu!
    • Ali Özdemir 7 Şubat 2024 . 07:45

      Kakademik... Bu tür insanlar Türkçe bilmez. İfade edemez. İmla kurallarında uzaktırlar. Cahillik bunların ana yeteneğidir. Her şeyi bilirler. Üniversite ile ilgili somut, nesnel verileri iletmezler. Soyut laf cambazları bunları bilgi sanır. Bunlardan iyi dekan, rektör olur. Bu ülke ekonomik sıkıntı içindedir. Sebebi bunlardır. Akılları yoktur ama akıl satarlar. Ali Özçelikli adını internette arattım. Bir eseri yok. Bu isim sahte. Korkak insanlar sadece efelik taslar. Mafya bunlardan neşet eder. Akıl yoksa fikir olmaz. Üniversite tenkit edilir ama cahilce olmaz bu. Dikkate alan olmaz.
    • Ali ÖZÇELİKLİ6 Şubat 2024 . 16:59

      Ali Özdemir isimli şahısa; bu yazı herhalde bir kaç bölümden oluşacak, neden hemen zıplıyorsun, bir beklesene bakalım yazarımız neler diyecek; diğer arkadaşlara yine saydırmışsın (köşe yazısı dışında iftiradan başka bir maharetin yok zaten) ben mertim bak adımı yazdım, hadi buyur bakalım, neden hemen zıpladın yazı dizisinin sonunu beklemeden. Bak ben korkmuyorum, cevap versene! yada çok biliyorsan sen yazsana Üniversitemizde neler olduğunu, madem Üniversitemizde olan her şeyi biliyorsun, sen yaz madem çok biliyorsun ya!
    • Ali Özdemir 6 Şubat 2024 . 12:33

      "Ali Özdemir'e" ADINI YAZMAKTAN KORKAN BİR TÜR laf atmış. Bunları dikkate almaya değmez. Bundan iyi rektör olur. SIFIR makalesi olan türden. ATIF ALMAYAN türden.... NE YAZACAĞIMA bu zat karar veremez. İŞİNE BAK. "bin kitap yazan adam" adlı sahte kahraman da sıvamış. Adını yaz önce MERT adam. Önce adını yazmayı öğren. Sonra yazı yaz. YAZIK BU ÜLKEYE. KORKAK bunlar. TROL BUNLAR.
    • Yazara katkı6 Şubat 2024 . 09:48

      Deprem sonrası kampüse sanırım Zonguldak Orman Müdürlüğünce ahşap prefabrikler yapılacaktı. Rahmetli Nihat Bilgen istemedi, dönemin Rektör Yard. Naif Türetken'in ısrarları ile haberin resminde de görülen 100 kadar prefabrik inşa edildi ve bunlar asistan, hoca bir çok kişiye yıllarca lojmanlık yaptı. Sonrasında Naif Hoca'da dayanamayıp istifa etti zaten.
    • bin kitap yazan adam6 Şubat 2024 . 09:36

      Ya Ali, sen bin tane kitap yazdın, bu yorumu yaparken ki kadar düşünüp yazmışsındır sanırım. Adam ne demiş ki seni böyle bir hakaret etmeye sevk etti?
    • Ali Özdemir'e6 Şubat 2024 . 08:36

      Bekle kardeşim. Adam yazı dizisi yapıyor. Her şeye zıplama. Çok biliyorsan sen yaz. Kubur gibi ağzın var maşallah. Zehir saçıyorsun resmen.
    • Ali Özdemir6 Şubat 2024 . 07:50

      Bu saçma, zeka yoksunu, amaçsız yazıyı yazan zatı nefretle kınıyorum. Yüzyılın cahili ilan ediyorum. Abesle iştigal. Yozluk. Çürüme. Çukurlaşma. Tamamen Ağrı, Van, Bitlis, Bingöl, Diyarbakır kökenli, HAKYOLCU, NAKŞİBENDİ TARİKATİNİN müritlerinin otağı haline getirilen, bilimden, üretimden, liyakatten, tutumluluktan, araştırmadan uzak yapı böyle mi afişe edilir? Cehalet bu kadar zirve yapmamalı. Yazıdan zırcahillik fışkırıyor... İzzet Baysal bu yapıyı görse pişman olur. Kitap yayını nedir? Patent sayısı nedir? Uydurma olmayan makale sayısı nedir? Makam arabaları ne markadır? Hangi kadroya kimin akrabası alınıyor? Neden Hakyol camiası her yere yerleştiriliyor? İsraf neden var? Diye soran yok... Üzücü...

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Bir milleti hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatan da, köleliğe, yoksulluğa düşüren de eğitimdir.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak