BolununSesi, sadece Bolu'dan haberler verir

Bolu'da Yolsuzluk Gölgesi: Belgeler Konuşuyor, Adalet Sessiz Kalıyor

Bolu'da Yolsuzluk Gölgesi: Belgeler Konuşuyor, Adalet Sessiz Kalıyor
    14 Şubat 2026

    Bolu'da Yolsuzluk Gölgesi: Belgeler Konuşuyor, Adalet Sessiz Kalıyor Sevgili ...

       Bolu'da Yolsuzluk Gölgesi: Belgeler Konuşuyor, Adalet Sessiz Kalıyor
         Sevgili okurlar,
         Türkiye'nin her köşesinde olduğu gibi, Bolu'da da kamu kaynaklarının nasıl yönetildiği, siyasetin nasıl işlediği sık sık tartışma konusu oluyor. Ancak bazı olaylar var ki, sadece tartışma değil, somut belgelerle yüzleşmeyi gerektiriyor. Elimde duran e-Arşiv fatura, 16 Haziran 2022 tarihli ve Bolu Halk Ekmek Unlu Mamuller Gıda Tarım Taşımacılık Organizasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi adına kesilmiş. Üzerinde tek bir kalem var: "Fırın kontrol ünitesi" – 1 adet, 39.000 TL + %18 KDV ile toplam 46.020 TL ödenecek tutar.
           Bu fatura, dönemin Halk Ekmek Müdürü Tahsin Mert Karagöz'ün yetkisi altında kesilmiş gibi görünüyor. Ancak hikaye burada bitmiyor. Faturayı kesen firma yetkilisi, böyle bir satışın hiç yapılmadığını açıkça kabul etmiş. Sadece fatura düzenlendiğini, ödeme yapıldıktan sonra KDV hariç kalan kısmın elden iade edildiğini belirtmiş. Yani klasik bir "sahte fatura" ve "ihaleye fesat karıştırma" mekanizması: Kamu parası ödeniyor, mal gelmiyor, para geri dönüyor – cebe iniyor.
           Tahsin Mert Karagöz'ün Bolu'daki kariyeri de bu iddiaların bağlamını güçlendiriyor. 2019'da Tanju Özcan'ın belediye başkanlığı döneminde önce "genel koordinatör" gibi fiili bir makama getirilmiş, sonra Bolu Bel A.Ş.'ye, ardından Halk Ekmek Müdürlüğü'ne atanmış. Aynı dönemde makam aracı olarak kullanılan Passat, şu anki CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Çetin Uç'un abisinin şirketinden kiralanmış – ve bu durum kamuoyunda kabul edilmiş bir gerçek.
            Bu usulsüzlük iddiası, 2023 yılında Ticaret Bakanlığı müfettişlerine bizzat iletilmiş. Müfettişler incelemiş, ifade alınmış, deliller sunulmuş. Aradan geçen 3 yıla yakın sürede ne bir soruşturma ilerlemesi, ne bir kovuşturma, ne de herhangi bir yaptırım... Hiçbir işlem yapılmamış. Sessizlik, adeta bir koruma kalkanı gibi duruyor.
           Şimdi asıl soru şu: Neden hala bir adım atılmıyor?
           Bugün CHP Bolu İl Başkanı olan Tahsin Mert Karagöz ve Merkez İlçe Başkanı Çetin Uç gibi isimler, partinin en üst kademelerinde görev yapıyor. Yerel siyasette bu tür iddialar artık "rutin" hale gelmiş gibi. Sahte fatura, elden para iadesi, yakın akraba şirketlerinden araç kiralama... Bunlar tek tek incelendiğinde, kamu kaynaklarının şahsi menfaat için kullanıldığına işaret ediyor. Ama daha vahimi, bu olayların yıllardır aydınlatılmaması, bir "gizli el"in devrede olduğunu düşündürüyor.
            Bu gizli el kim? Siyasi bağlantılar mı, yargıdaki yavaşlık mı, yoksa "dokunulmazlık" algısı mı? Bolu halkı, kendi vergileriyle dönen bu dolapların hesabını sormayı hak ediyor. CHP gibi muhalefet partisinin il başkanı sıfatıyla kamuoyuna hesap veren bir isim, kendi geçmişindeki bu karanlık gölgeleri açıklamak zorunda. Eğer iddialar asılsızsa, neden dava açılmıyor? Neden müfettiş raporu kamuoyuyla paylaşılmıyor?
            Bolu'da siyaset, artık şeffaflık ve hesap verebilirlik sınavından geçiyor. Halk Ekmek gibi halkın ekmeğiyle oynanan oyunlara göz yummak, sadece bir usulsüzlük değil, aynı zamanda halka ihanet anlamına geliyor. Adaletin gecikmesi, adaletsizliktir. Bu fatura, bu sessizlik ve bu koruma zinciri kırılmadan, Bolu'da temiz siyasetten söz etmek zor.
    Okurlarımızdan ricam: Bu belgeyi ve iddiaları paylaşın, sorgulayın. Çünkü susmak, onaylamak demektir.
           Halkın ekmeğiyle oynayanlar, er ya da geç hesap verir. Yeter ki, o "gizli el" artık kalksın.

           İlkay BAYRAK

    • cemil14 Şubat 2026 . 17:59

      Boşuna feryatlar..Türkiye çapındaki CHP yöneticileri açıkça evet doğru çaldık dese bile oyları bir tane bile eksilmez.o nedenle rahatlar.Giresun Görele belediye başkanının taciz olayına bile alkış tutup,arkandayız diyen bir kitlesi var.
    • misafir14 Şubat 2026 . 17:39

      ciddi belgesi olanlar cimer yazarsa ,cimer ilgili bakanlığa gönderiyor
    • Şişek14 Şubat 2026 . 17:26

      Bolu'da bir sabah ansızın bir operasyon yapılırsa hiç şaşırmam. Sessizlik kimseyi yanıltmasın. Her şikayetten sonra ertesi sabah operasyon yapılmaz. Devlet önce araştırır, dinler, toplar, olgunlaştırır, güm diye iner adamın tepesine. Sonra kimse ağlamasın.
    • kemal14 Şubat 2026 . 17:21

      Tanju başkan Bolu bu akşam X hesabından bu yazılanlar yalan demeni bekliyor
    • TanTahÇe14 Şubat 2026 . 17:20

      Adamlar anında parlayıverdi yanlış anlaşılmasın insani yada görev aşkı olarak değil ticaret olarak
    • ADALAET14 Şubat 2026 . 17:15

      Basında çıkan iddialar ya savcılık tarafından soruşturulur ya da itham edilenler gider iftira diye savcılığa şikayette bulunur.Her ikiside olmuyorsa işte bu yazıda anlatılan tamda bu
    • Eski Bolu'lu14 Şubat 2026 . 16:53

      Vali gelir gelmez ziyaretine koştu. oturuşunu hatırlayın. tam bir fetö oturuşu. teslimkar, nazlı, süzülen gelin gibi. manası, ben size teslimim ne derseniz yaparım ama siz de benim işlere çomak sokmayın anlaşabiliriz demekti. fırıldaktan başka işi yok. Avdan'da chplilerin villalarının bahçelerini temizleyip kıyaklar geçer, halka gelince algı siyaseti evet haklı. çift kaşar. kaşar siyaseti. siyasette kalıcı olmak istiyoran duymazdan geleceksin, utanmayacaksın, alttan alıp gemini yürüteceksin diye öğütlerler. ama hangi siyasette? kirli siyasette. gelinen noktada işin karuzatı arz-ı endamını ifa elemiştir. 14 şubat öncei boluyu seviyoruz reklamı yapmış ama ortada yok. basit bir resim paylaşmış, sanırım 10 sene önceki hali. dikine kalkıp iniyor resmi. boluya aşık olmuş. eskiden böyle işlerle anılanlar emekli olup yeni gelene devrederdi ve unutulurdu. artık eskisi gibi değil. herkez biliyor. dokunulmaz da değil. dokunmayı bilmiyor bolu halkı. bu kadar korkak aslanı fare kovalar tabi.
    • Tavukçu 14 Şubat 2026 . 16:17

      Ufacık tavukçu dükkanı olan delikanlının son sürat yükselişi sinemalarda. Bolulular izlemeye devam.
    • Habib14 Şubat 2026 . 15:25

      Tahsin mert karagöz tanju belediye başkanı olmadan ne iş yapıyordu? Ne kadar vergi veriyordu. tanju belediye başkanı olduktan sonra bunun serveti ne kadar arttı? Yiyin efendiler yiyin aksırıncaya kadar tıksırıncaya kadar yiyin.benim gram hakkım varsa haram zıkkım olsun. Bizde enayi gibi katı atık bertaraf bedeli, daha önce ödediğimiz yol su kanalizasyon katkı payı yeniden ödeyelim.eskiden çok komik bir para olan su faturasını Bolu gibi bir yerde çok pahalı ödeyelim. tanjuyu ve çevresini zengin edelim. Tanju geleli belediyenin yaptığı bir proje yok.belediye resmen durdu.resmi şikayet dilekçesi sümen altı ediliyor.sebep şikayet edilen hakkına razı gelmeyen yer chp li . Bakalım cimere şikayet edince Tanju sizi kurtaracak mı? Kartalkaya da dayıoğlunu ve itfaiye erini kurtardı.sizide kurtarır.sosyal medyada iki açıklama yapar.kitlesini ve gençleri kandırır. Olmadı birisine dururken salça olur.gundemi değiştirir.ornek Ali Koç vs. Evine arsayı beleş alır evine bahçe yapar. Burada ve ulusal basında onca haber yorum yapılmasına rağmen cıkıp arsanın dekontu bu diye açıklama yapamaz.üzerine vazife olmayan herşeye atlayan tanju bu konuda sus pus.Yerine imar değişikliği yaparak camii yerini verir. Yazık Bolu'nun 10 yılına
    • Metin Çelik14 Şubat 2026 . 15:13

      Sn VALİ : Bolu valiliğine ve Kaymakamlıklar ve Belediyeler dahil valiliğe bağlı Tüm idarelere her gün Başvurular Yapılmakta. Mesela Son Bir kaç ay içerisinde İL ÖZEL İDARESİ , Tarım il müdürlüğü MERA Şube Müdürlüğü ile Valilik İL İDARE KURULU BAŞKANLIĞINA her gün. bir çok ve çok sayıda vatandaş dilekçe ile başvuruda bulunmakta. Özellikle Köylerde ÇEKME SINIRLARINA Yapılan Tecavüzler. KAÇAK YAPILAŞMA , ve benzeri Sorunlarla ilgili Yapılan Müracaatlar ile MERA ALANLARINA YAPILAN TECAVÜZLER KAÇAK YAPILAŞMA hakkında Kolluk Kuvvetleri Ya da muhtarlar ile diğer ilgililer Tarafından Yapılan ŞİKAYET BAŞVURULARI ile ilgili hiç bir işlem Yapılmıyor. İstediklerine PARA CEZASI , İstediklerine YIKIM Kararı Kararları tebliğ edilirken ÜLke Sathına Yayılmış ONBİNLERCE KAÇAK YAPILAN ve TECAVÜZLER hakkında İDARELERİN adamlarına göre davranması SUÇ TEŞKİL ETMEKTEDİR Cumhuriyet Savcıları Bu suçluları Tespit etmeli ve Yargılanmaları sağlanmalıdır. Sn Vali Başvurular İhbarlar Şikayetler Neden Sonuçsuz kalmakta SİZ NEDEN ONBİNLERCE YAYLAK evlerini ve KÖY İÇİ TECAVÜZLERİ Görmezden geliyorsunuz CUMHURİYETE Saldırılmasına Hukuk Sistemine deolayısı ile ANAYASAL Suç işlediğinizin FARKINDA değil misiniz Yoksa Nasıl olsa İKTİDAR Bizden Bize BİR ŞEY OLMAZ düşüncesinde HUKUK DEVLETİ NİTELİKLERİNE Mi Saldırılmasına Kayıtsız Kalıyorsunuz Saygılarımla
    • Metin Çelik14 Şubat 2026 . 15:05

      Sn Bayrak . ÇÜRÜMÜŞLÜĞÜN Kokuşmanın ve dolayısı ile YIKIMIN ayak sesleri bunlar. Ben bir çok defa Yazdım. Sn Belediye Başkanının KORUNDUĞUNU düşünüyorum dedim. Peki Koruma kim ve kimler tarafından yapılmakta . Elbette SİYASİ erg Peki. Suç işlemiş Ya da suça Bulaşmış hatta Şerik oluşturmuş kişiler nasıl oluyor da SORGULANMADAN Yargılanmadan hala kamu görevini Sürdürmeye devam ediyor Yani bu Bizim ülkemiz gibi ülkelerde Tipik davranış biçimleri haline geldi. MÜFETTİŞ Geliyor SUÇLUYU Korumak için Soruşturma Raporu düzenleyip gidiyor. Orada Savcı var. Hakim var. Peki Onlar Kendilerine Yapılan başvurulara ne diyor. TAKİPSİZLİK . Ya Kamu idareleri . Görmezden bilmezden duymazdan geliyor. ŞİMDİ Bakın Bolu ve Çevresi hatta Tüm Türkiye YAYLAK İŞGALİ ve KAÇAK YAPILAŞMA İSTİLASI altında. Kim bunların sorumlusu VALİ . Peki Yapılan Müracaatlara Ne cevap veriyor. Bir tane başvuruyu okuduğunu mu sanıyorsunuz Peki GÖREVİNİ İHMAL YA DA KÖTÜYE KULLANMA, GÖREVE MUHALEFET Hatta ANAYASAL DÜZENE SALDIRI olan bu Yaklaşım biçimi. Yani Sn vali ve benzerlerinin Alanen suç işleme hali Bu Ülkenin Malesef YARGI Bağımsızlığının Cumhuriyete ve Niteliklerine Yapılan bir başvuru olduğuna dikkat çekmek isterim. Bu adamlar Yazdıklarınız YARGILANMAZ Neden . Cünkü Onlara YOL VEREN bir KAMU İDARESİ Ülkede Hüküm sürmekte. SAVCI Görmezden gelirse VALİ Görevini Yapmazsa SONUÇ BU OLACAKTIR
    • Astala Vista14 Şubat 2026 . 14:50

      Küçük insanlar küçük rakamlarla satın alınır
    • sabır14 Şubat 2026 . 14:11

      Devletin değirmeni ağır döner SAĞLAM ÖĞÜTÜR. Bence bu ve bunun gibilere sora gelecek.İki kelimeyi bi araya getiremeyen kişileri başkan yardımcısı vb görevlere getirdi KENDİNİ BİTİRDİ. İlkay Bey'in serzenişlerinin ithamlarının%100 ü doğru ispatlı belgelidir.Onun bildiklerini devlet bilmezmi?

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    Erpiliç

    GÜNÜN SÖZÜ

    Biz dünya medeniyeti ailesi içinde bulunuyoruz. Medeniyetin bütün icaplarını tatbik edeceğiz.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak