Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Dört Dörtlük

    27 Eylül 2004
    Dört DörtlükDört Dörtlük

    Bozcaada Belediye Parkı'nda çay içip, gazete okurken kulağımıza dört- dörtlük kelimeleri çalınıyor. Ve kafayı kaldırdığımızda Bozcaada'nın akıllı delisi yüksek sesle "Ha... ha.. herkes kendini dört dörtlük sanıyor. Sanki inandım" diye söylenerek parkın içine dolanıyor. Bozcaadalılar bu söyleme ve söyleniş biçimine alışık oldukları için aldırmadan günlük hayatlarına devam ediyorlar. Yalnız, parkta oturan bizim gibi ada misafirleri birbirlerine bakıp bu tespiti gülüşerek ve gülümseyerek tepki verdiler.

    Normal kabul edilen iki insan, birbirlerinin eksik yanları olduğunu birbirlerine söylediklerinde hemen ortalık gerilir, tartışmalar başlar, restler çekilir. Fakat bu tanımlamayı Bozcaada delisi dalga geçerek ortaya söylediğinde hiç tartışma olmadı. Aksine herkes kendine düşeni anladı ve normal karşıladı. Bu yaşadığımızdan sonra; birbirimize eksikliğimizi söylemenin ve eleştirebilmenin normal karşılanması için deli mi olmamız lazım? diye soruyor insan kendine.

    Geçtiğimiz hafta yayınlanan bir yerel gazetede "Çöp de özelleşiyor" başlıklı yazıda, Bolu Belediye Başkanlığı Danışmanı sayın Orhan Bozgeyik'in çeşitli başlıklarda yapmış olduğu açıklamaları okuyunca Bozcaada delisinin tespitinin doğru olduğunu ve maalesef Bolu'da önümüzdeki dönemin çetin ve gergin geçeceği anlaşılıyor. Çünkü sayın Bozgeyik "Ben grevlere alışığım. Ne grevler gördüm ve hiç kimseye pabuç bırakmam" duruşu bize yeni gerginlik sinyalleri veriyor.

    Yine gazete haberleri otobüs özelleştirmesinde yaşanan gerginliklerle dolu. 14 otobüs ve hattının işletmesi (8'i il dışında) özel firmalara verilmiş. Bu arada 14 otobüs ve hattının özelleşmesi ile açığa düşen 20'ye aşkın belediye sürücüsü ne olacak? Onlarda mı özelleşecek? Yoksa işten mi çıkarılacak? Sayın Bozgeyik çöpünde özelleşeceğini denklare etmiş. Çok yakında Belediye'nin diğer birimleri de özelleşir. Bizde Belediye hizmetlerinden kurtuluruz.

    Bu durumda ilgililere, yetkililere tavsiyede bulunmadan geçemeyeceğiz.

    Hiç kimse dört- dörtlük değildir. (Referanslarınız kim olursa olsun) Ve kendimizi eksik kabul etmek iyi bir sermayedir. Eleştiriler; önyargılı- maksatlı kabul edilmezse, toplumu yani bizleri daha iyiye götürür. Aksine "Bana tecrübelerim yeter. Hiç kimseye pabuç bırakmam" duruşu önce Bolu'ya zarar vereceği için bundan bu duruşu gösteren de zarar görür.

    Eksik olduğumuzu kabul edersek; Bozcaada'nın deliside "Herkes kendini dört- dörtlük sanıyor" diyerek biz normallerle.... dalga geçemez belki.

    Daha endişesiz ve mutlu ve adaletli ve barış dolu günler bizlerle olsun.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Büyük İnsanlar, bütün acılara şikâyetsiz katlanırlar.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak