Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Siz Hangi Diziyi...

Salvador Dali

    29 Nisan 2016

         Siz Hangi Diziyi…   

         Küçük, büyük herkesin bir TV dizisi var. Soluksuz seyredip duruyoruz. Diyeceksiniz ki 'bir bu eğlencemiz var, bırak da seyredelim”. Haksız olduğunuzu da söyleyemem doğrusu. Ama...
    * * * * *
           TV dizilerinin bir facia olduğunu söylememe gerek yok, bile bile lades yapıp bu dizilerin kurbanı oluyoruz. Tüm olumsuzluklar bu dizilerde. Tüm ülke hipnotize olmuş gibi dizi ve survivor seyrediyoruz. Dizilerin süreleri artık sinema filmlerinin sürelerini de geçmiş durumda; 2,5 saatten az dizi yok. Saat 20:00'da bir başlıyorsunuz seyretmeye dalıp gidiyorsunuz. Bir diğer facia da evlendirme programları. Şu an bu programlar izlenme reytingleri bakımından dizileri de sollamış durumda.
    * * * * *
          Reklam gelirlerini artırmak için dizileri akşam öyle saatlere koyuyorlar ki, dizi bitiyor doğru yatmaya. Her gün dizi seyrettiğinizi varsayarsak, günde en az 3-4 saatiniz heba oluyor. Haftada ise yaklaşık 24 saat, yani bir haftalık yaşamımızdan 1 günümüzü sadece dizi seyrederek yok ediyoruz. Bir haftayı 7 gün değil de 6 gün yaşıyoruz. Ne için?
    * * * * *
          Ne yapabiliriz?
    * * * * *
          Toplum olarak kültürlü, bilgili ve saygın kişilik seviyesine bu dizilerle ulaşamayacağımız çok açık. Bir diğer gerçek ise  diziler yaşamımızda alkol ve sigara gibi öylesine alışkanlık yapmış ki, çıkarıp atmak gerçekten çok zor.
    Devlet nasıl sigaradan, uyuşturucudan kurtulmak isteyenlere destek sağlıyorsa, toplum yapısını bozan, topluma hiç bir olumlu katkı yapmayan bu dizilerden de halkını korumak zorunda.
    * * * * *
           Acil olarak yapılması gereken ilk şey dizileri çocukların seyredemeyeceği geç saatlerde, örneğin saat 22:00'den sonra,  yayımlanması sağlanarak çocuklar korunmalı. Evlendirme programlarını ise kesinlikle ortadan kaldırmak şart.
    Sonrasında ise toplumda bilim ve teknoloji merakını uyandıracak TV programları yapmak şart. Batı ülkeleri bunu başarıyla gerçekleştiriyor. Onlar, anlattığım türde çöplük nitelikli hiç bir işe yaramayan ve topluma katkı sağlamayan dizi ve programları çok geç saatlerde veya paralı kanallara koyuyorlar. İlla seyretmek isteyen parasını verip izliyor. Şifresiz ücretsiz kanallarda ise halkta gerçekten merak uyandıran, bilgilendiren, sorgulayan ve düşündüren programlar yer alıyor.
    * * * * *
          Toplum zaten kültürel yozlaşmaya doğru yol almış ilerliyor. Geç olmadan dur deyin bari...

                                                          

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

     

    Yazarın diğer yazıları

    GÜNÜN SÖZÜ

    Cehaletle deha arasındaki gerçek fark nedir biliyor musunuz? Dehanın sınırları var cehaletinse hiçbir sınırı yoktur.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak