Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Korona sayısı !

Korona sayısı !
    4 Ekim 2020

    Korona sayısı ! Korona ile doğru mücadele edilmediğini iddia ...

           Korona sayısı !

            Korona ile doğru mücadele edilmediğini iddia edenler, çözüm olarak yasakları önerenler, bilmelidir ki bugün içinde, gelecek içinde marifet Korona ile yasaksız mücadele başarı gösterebilmektir. 

        Korona ile yasakla mücadele yöntemi sunanların ülke ekonomisi, gençlerin geleceği, Korona’dan dolayı işsiz kalanların da en az korona kadar büyük bir sorunumuz olduğunu görmesi gerekir. 

       KORONA SAYISI 

       Sağlık Bakanı Fahrettin koca korona vakası ile ilgili her pozitif vaka korona değildir deyince karizmayı çizmiş oldu. 

       Böylece Sağlık bakanı da korona virüs iyi yönetememiş, şeffaf olamamış, bilim kurulunu da takmamış oldu. 

       Hele birde ben ulusal çıkarlarımızı koruyorum deyince bir kesim iyice zıvanadan çıktı. Sağlık bakanıyla alay etmeye başladı.  

       Hele Korona deyince akla ilk gelen ve çok doğru bulunan bilim kuruluna, bir kesimin çok büyük anlam yüklemesi, hatta bırakalım Korona’yı bilim kurulu yönetsin şeklindeki tavsiyeleri anlamakta güçlük çekiyorum.  

       Korona denilen salgının nesini Bilim kuruluna bırakacağız, gıda üretimini mi? Ekonomiyi mi? Hastanelerde yetmeyecek yatak ve solunum cihazını mı? Yoksa Korona’dan dolayı işsiz kalan milyonları mı?  

       Büyük bir yanılgı içindeyiz. Sanıyoruz ki adı bilim kurulu olunca elinde bir sihirli değnek var nereye dokunsa orayı iyileştirecek.  

       Oysa bu Pandemi dediğimiz tamamem dünyayı saran bir salgın hastalık. Dünyada hiçbir doktor, hiçbir hastane, hiçbir makina korona hastalığı ortaya çıktığında çözüm üretemedi. Geldiğimiz noktada tedavi eden ilaçlar deneme yanılma yöntemi ile ortaya çıktı.  

       Dünyanın korona hastalıgı ile ilgili en büyük paniği ya hastaneler yetmez, ya solunum cihazı yetmezse telaşıydı.  Nitekim gelişmiş ülkeler İtalya, İspanya, ABD Korona’nın ilk günlerinde sağlık sistemleri çöktü. Vatandaşını ölüme terk etmiş oldu. 

       Türkiye gelişmekte olan bir ülke olarak Korona virüs ile mücadelede başarılı olmuştur. Sağlık bakanın yönetim kabiliyeti hastaneleri tıkamamış, sağlık sistemini yeterli hale getirmiştir.  

       Çok övündüğümüz bilim kurulu sağlık bakanı tarafından ihtiyaç duyduğu bilimsel desteği almak için kurulmuştur.  

       Bilim kurulunun hiçbir sorumluluğu yokken, hiçbir icra yetkisi yokken, olmadık beklentilere girmek ne Korona’ya faydası olur, nede bilim kurulunun hizmetlerine faydası olur. 

       Gelinen noktada Korona virüs ile ilgili yasakların kaldırılması ile birlikte vaka sayısı artış göstermiş kamuoyunda da açıklanan vaka sayısının gerçeği yansıtmadığı algısı doğmuştur.  

       Sağlık bakanının kamuoyu beklentisi sonucunda yapmış olduğu açıklamada, aslında her vakayı Korona olarak kabul etmediği için sayıların az gösterildiğini itiraf etmiş oldu. 

       Burada Korona ile başarılı bir mücadele verilmiyor sonucu çıkarmak doğru bir yaklaşım değildir.  

       Sağlık Bakanlığı vaka sayısı artmasına rağmen korona mücadelesinde başarılıdır.  Bunun en büyük ölçüsü hastane doluluk oranın yüzde 65 Düzeyinde tutulabilmesidir.  

       Korona ile doğru mücadele edilmediğini iddia edenler, çözüm olarak yasakları önerenler, bilmelidir ki bugün içinde, gelecek içinde, marifet Korona ile yasaksız mücadele başarı gösterebilmektir 

       Korona ile yasakla mücadele yöntemi sunanların ülke ekonomisi, gençlerin geleceği, Korona’dan dolayı işsiz kalanların da en az korona kadar büyük bir sorunumuz olduğunu görmesi gerekir. 

    LATİF YILDIZ 

    03.10.2020 

     

     

    • Cemal4 Ekim 2020 . 13:03

      Hukumeti ve sağlık bakanını eleştirenler,alay edenler., dünya'da gelişmiş ülkeler de dahil pandemi'yi hangisi çok iyi yönetmiş,vatandaşını korona'dan korumuş, onu bir söylesinler..!.bütün ülkeler haklı olarak ekonomilerini kurtarma peşinde..Japonya yuzde 47 küçülmüş,Almanya 25 vs..
    • Gidişat4 Ekim 2020 . 10:40

      Bilim kurulu, zamanında akiller ismi verilen saçma zihniyetin tezahürüdür. Tek yetki tek zat ne derse odur. Ayrıca, aldığı maaş için her gün anlamsız sayıları vermek yorar bakanı, zor iş!.
    • İlhami4 Ekim 2020 . 09:53

      Hem nalına hem mıhına yasakçı kim acaba

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak