Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Sanıklara ceza yağdı 

Sanıklara ceza yağdı 
    23 Eylül 2020

    Sanıklara ceza yağdı Seben'e bağlı Çeltikdere Köyü'nde, iki aile ...

          Sanıklara ceza yağdı        

          Seben'e bağlı Çeltikdere Köyü'nde, iki aile arasında çıkan ve 4 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin 7 sanığın yargılandığı davada, baba ve 2 oğluna 76 yıl 6 ay ile 85 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezası verildi.

          Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Zeki, Mustafa ve Onur Büyüktopaç, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, tutuksuz sanıklar Hasan ve Hatice Büyüktopaç ile müşteki sanık durumunda olan tutuksuz Metin ve Soner Büyüktopaç ile taraf avukatları salonda hazır bulundu.

         Savcı 5 ayrı suçtan ceza almalarını istedi

         Duruşmada, cumhuriyet savcısı esasa ilişkin mütalaasını tekrar ederek, sanıkların "silahla kemik kırığı oluşacak şekilde kasten yaralama", kasten öldürme", "birlikte eylem ve fikir birliği içinde öldürmeye teşebbüs", "silahla tehdit" ve "korku, kaygı ve panik oluşturucak şekilde silahla ateş etme, ruhsatsız silahlarla mermileri satın alma veya taşıma, bulundurma" suçlarından cezalandırılmalarını talep etti.

         Daha sonra söz verilen tarafların avukatları, mütalaaya karşı savunmalarını yaptı.

         Beraatlerini istediler

          Mütalaaya karşı savunma yapan Hatice ve Hasan Büyüktopaç, suçsuz olduklarını belirterek beraatlarına karar verilmesini istedi.

         “Biz sadece seslere doğru gittik”

          Tutuklu sanık Onur Büyüktopaç ise olayın bu şekilde sonuçlanmasını istemediğini belirterek, "Eğer bu sonucun olmasını isteseydim o an çalıştığım yerde bulunan kazma ve kürekle olay yerine gidebilirdim. Biz sadece seslere doğru gittik. Aldığım keser darbesi nedeniyle olay yerine babamın dahi geldiğini hatırlamıyorum. Beratımı ve tahliyeyim talep ederim" şeklinde konuştu.

         “Pişmanım diyerek beraatini istedi”

          Tutuklu sanık Mustafa Büyüktopaç da kardeşinin ifadelerine katıldığını söyleyerek, pişman olduğunu ve hem tahliyesini hem de beraatını talep ettiğini kaydetti.

          “Ben silah kullanmasam benim çocuklarım ölecekti”

           Tutuklu sanık Zeki Büyüktopaç da, mahkemenin kararına saygı duyduğunu dile getirerek, "Çocuklarımı o şekilde görünce hem çocuklarımı, hem de beni öldürecekleri korkusuyla üzerimde taşıdığım silahı çıkartarak önce havaya ateş ettim. Sonra da hedef gözetmeden ateş ettim. O esnada Soner ve Metin'i de öldürebilirdim. Ama öldürmedim. Ben çok üzgün ve pişmanın. Böyle olmasını istemezdim. Ben silah kullanmasam benim çocuklarım ölecekti" diye konuştu.

          Müşteki sanık olan Soner ve Metin Büyüktopaç da kendilerine yöneltilen suçlamalardan beraatlarını talep ederek, diğer sanıkların cezalandırılmasını istedi.

          Mahkeme ayrı ayrı ceza yağdırdı 

          Sanıkların son sözlerini söylemesinin ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Zeki Büyüktopaç ile çocukları Mustafa ve Onur Büyüktopaç'a, Ayhan, Emine, Taşkın ve Zekiye Büyüktopaç'a karşı haksız tahrik altında öldürme suçundan 4'er kez 16'şar yıl, Mehmet Büyüktopaç'a karşı öldürmeye teşebbüs suçundan ise 9'ar yıl yıl hapis cezası verdi.

          Yaralama suçundan ise 10'ar yıl 6'şar ay

           Mahkeme heyeti, Zeki ve Mustafa Büyüktopaç'a, Soner Büyüktopaç'ı yaralama suçundan ise 10'ar yıl 6'şar ay hapis cezası verirken, Zeki Büyüktopaç'a ayrıca ruhsatsız silah taşıma suçundan 2 yıl hapis ve 1200 lira adli para cezası verilmesine hükmederek, Metin Büyüktopaç'a karşı işledikleri iddia edilen yaralama suçundan beraatlarına karar verdi.

          Onur Büyüktopaç'a silahla gerçekleştirdiği tehdit eyleminden 3 yıl ve havaya ateş etme suçundan ise 6 ay hapis cezası verilmesi kararlaştırıldı. Mahkeme heyeti Hasan Büyüktopaç'ın Ayhan, Emine, Taşkın ve Zekiye Büyüktopaç'ı öldürme suçundan beraatına hükmederken, Mehmet Büyüktopaç'a karşı işlediği yaralama suçundan ise 9 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını kararlaştırdı.

          Metin Büyüktopaç'ın ise kasten yaralama suçundan 1 yıl 9 ay 2 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına karar veren mahkeme heyeti, hükmün açıklanmasını geriye bıraktı.

         Hatice Büyüktopaç beraat etti

          Soner Büyüktopaç, Zeki Büyüktopaç'a karşı işlediği iddia edilen kasten yaralama suçundan beraat ederken, Hatice Büyüktopaç da hakkındaki tüm suçlamalardan beraat etti.

     

    • Nesrin5 Aralık 2020 . 19:53

      Öldürülenler hakkında size kısas farzedildi. Hür hüre köle köleye kadın kadına karşılık olarak kısas edilir öldürülenin velisi tarafından katil eğer bağışlanmışsa o zaman örfe uyarak güzellikle diyet ödemek gerekir bu rabbiniz tarafından bir bağışlanma ve rahmettir ve bundan sonrada takva sahibi olmanız beklenir Kısas farzdır çünkü kısasda hayat vardır.
    • Yaver Güçlü26 Eylül 2020 . 01:08

      Ben adaletin tecelli etmediğine inanıyorum Toplumun güvenliğine zarar verdiğine inanıyorum bu kararın . Kardeşim Sn Hakim ve Heyet Ortada aynı aileden 4 ve sonra dan da 1 vatandaşımızı öldüren bir vatandaşımızı da sakat bırakan bu Sanıklara her bir ölüm için ayrı ayrı MÜEBBET cezası verimesi gerekmekte iken Neden Müebbet verilmedi de bilmem kaç yıl ceza verildi onun da yırısı İNFAZ indirimine gider bir süre sonra AF çıkar Yani adamlar içeriden elini kolunu
    • Nesrin. 23 Eylül 2020 . 10:48

      Allahım çok şükür adalet tecelli etti. Biz çok yandık artık sıra sizde eriye eriye ölümü beklemek olsun adı. Ölenlerinde umutları hayalleri vardı Taşkın evlenecek yuva kurup mutlu olacak dedesinin gırur kaynağı olacaktı Ablam Zekiye torunlarını bıyutüp rabbine şükredip herkese iyilik yaparak sevap defterini dolduracaktı Ayhan abim ise anası için hayır yapmaya herkesten dualar almaya devam edecek alemde ona bu saf diyecekti Mehmet babam hepsi için gururlanacak akl

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun, istiklâlden mahrum bir millet, medenî insanlık karşısında uşak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye lâyık sayılamaz.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak