Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Gazlı içecek satmayan lokantacı

Gazlı içecek satmayan lokantacı
    14 Mart 2020

    Gazlı içecek satmayan lokantacı Bazı insanlar rol modelidir. Örnektir. Liderdir.

    Gazlı içecek satmayan lokantacı

    Bazı insanlar rol modelidir. Örnektir. Liderdir. Öncüdür. Farklıdır. Bu kişilerin ne iş yaptığının çok da önemi yoktur.

    Kendisini 25 yıldır tanırım. Aramızda ticari bir ilişki, ortaklık söz konusu değildir. 90’lı yıllarda çalıştığım lisenin kantinini 1-2 yıl işletmişti. O zamandan beri selamlaşırız.

    Mesleğini aşırı bir titizlik içinde yapar. Hayata sıfırdan başlayanlardandır. Son 5 yıldır biraz patronluğa doğru geçiş yapsa da elini mutfaktan hiç çekmiş değildir.

    Onu yılda 2-3 defa görebiliyorum. Ne zaman bir yazı yazsam, kitap çıkarsam hemen iletişime geçer ve fikrini söyler.

    Dün akşam da mesaj atarak Corona salgını ile ilgili düşüncemi sordu. Telefon ederek bir kaç konuyu aktardım. Ancak riskli cümleleri yüzyüze söylemek istediğimi iletip işyerine gittim.

    Son derece nezih tesisisinde otururken dış görünüşlerinden çok muhafazakar olduğunu tahmin ettiğim bir aile geldi. Bir köşeye oturdular. Çocukları hiperaktif yapıdaydı (sanırım aşırı şekerli şeyler yediği için). Hemen siparişlerini verdiler. Ek olarak da gazlı içecek (C...) talep ettiler. 

    Servis elemanı aynen şunu söyledi: “Biz kanseri tetikleyen gazlı içecekleri satmıyoruz. Sadece ayran ve su verebiliriz.” Aşırı muhafazakar ailenin bazı fertleri “Allah Allah, her yerde satılan şeyler burada niye yok vb.” diye söylendiler. Ardından ayran ile yemekleri acele acele yutup ayrıldılar.

    Sürekli okuyan, analiz programlarını izleyen Ergün Met farklı, rol modeli bir lokantacıdır. Sıradan, pasaklı esnaflara hiç benzemez. İşyeri sanat müzesi gibidir.

    Bolu ilinde yaşayan bu insanı tanıyın istedim.

    Ali Özdemir

    Eğitimci-Yazar-Yayıncı

    www.aliozdemir.net

    0505 220 83 85

    14.03.2020

    • COLA15 Mart 2020 . 22:52

      Murat bey o dönercide asitli içecek olmamasının sebebi dönerin fazla yağlı olmasından dolayı cola içtiğinizde damağınızda yağ donuyormuş bunu bolu dışında bir lokantacıdan duydum ne derece doğru bilemem ben o döneri yazın istanbulda yedim beğenmedim o yüzdende boluda yemedim isteyen colayla bi denesin..
    • Alialtiner15 Mart 2020 . 16:23

      Gazli icecek satilmasin yerine taze sikilmis meyve vesebze sulari sunulsun altarnatiftir
    • Murat PEÇENEK15 Mart 2020 . 10:17

      Ergün beyi tebrik ediyorum.İnsan sağlığına verdiği değer için.Bu örnekten bir tane de Bolumuzda yeni açılan bir dönerci dükkanında da,benzer uygulama bulunmakta..
    • Turist15 Mart 2020 . 00:51

      bu güzelim lokonta neredeymiş acaba

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Milli egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar, mahvolur. Milletlerin esirliği üzerine kurulmuş müesseseler her tarafta yıkılmaya mahkumdurlar.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak