Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

İzzet Baysal Ulu Bir Çınardır…

İzzet Baysal Ulu Bir Çınardır…
    5 Mart 2019

    3 yıl boyunca aldığım burs benim hayatımı değiştirdi. İzzet Baysal'ın bursu olmasaydı belki okulu bırakacaktım.   

    İzzet Baysal Ulu Bir Çınardır…

    1986 yılının Eylül ayında, üniversite 2. sınıfa geçtiğimde İzzet Baysal Vakfı’na içinde bulunduğum koşulları anlatan bir mektup yolladım. 

    2-3 hafta sonra cevap geldi. İstanbul Karaköy’de bulunan Vakıf merkezine gittim. Sayın İzzet Baysal bizzat ilgilendi. Her ay 20.000 TL burs vereceğini taahhüt etti. (Bu para şimdinin 300-400 TL'sine tekabül etmektedir.) O zamanın şartlarında çok iyi bir meblağ idi. Bununla günlük yemek, yol, kırtasiye, kitap giyim ihtiyaçlarımı karşılayabiliyordum.

    3 yıl boyunca aldığım burs benim hayatımı değiştirdi. Eğer bu katkı olmasaydı belki okulu bırakacaktım.   


    1989 yılının Temmuz ayında üniversiteyi bitirdim. Teşekkür etmek için İzzet Baba’nın yanına gittim. Bana mealen şunları söyledi: “Evladım, sana bursu karşılıksız verdim. İleride memlekete faydalı işler yapmanı istiyorum. Çalışkan ol. Bu ülkenin kalkınması için çalış.” Bu nasihati 30 yıldır hiç aklımdan çıkmadı.   


    İzzet Baba’nın sözlerini kendime prensip olarak benimsedim. Bu ülke için faydalı olup olmadığımı www.google.com sitesine adımı yazarak öğrenebilirsiniz.


    İzzet Baysal’ın ne kadar büyük, yüce bir insan olduğunu yaşım ilerledikçe daha iyi anlıyorum. Bolu’nun Kıbrıscık ilçesinin gariban Bölücekkaya Köyünden, kara lastikle yola çıktım. Allah bana bu günleri de gösterdi.

      

    İzzet Baysal’ı rahmetle anıyorum.

    Ali Özdemir

    Eğitimci-Yazar

    www.aliozdemir.net

    05.03.2019

    Zonguldak

    • Ali Özdemir7 Mart 2019 . 08:21

      Sayın Ziya rumuzlu kişi, Yorumunuzu doğru bulmadım. Bir belgeniz var ise ilgili birimlere iletiniz. Sanal isimle karalama etik değil. Benim yazımın konusu üniversite değil. Yazıyı okuyun. Sonra buna göre analiz yapınız. Sürekli aynı tür yorumlar artık tavsadı... Benim konum olmayan şeyleri bana sormayınız. Not: Türkçesi bozuk yorumları siteye koymak doğru değil. Bu site çar çur fikirleri kabul etmemeli.
    • Ziya6 Mart 2019 . 08:42

      Ali bey, Cennet mekan İzzet baba şunları söylemişti "Bolu'lular bu vakıf sizindir, vakfa ve eserlerine sahip çıkın" Bu sözle ile ilgili ne yaptınız ve ne yaptık? Üniversitesine sahip çıkamadık, gelen rektörler, Profesörler, işe göre değil, adama göre iş mantığıyla çocuklarını eşlerini,hısım ve akrabalarını doldurdular. Boludan tık var mı? Mütevelli heyeti takip ettimi? Üniversitede ki vakıf işlerine bakan şahsın akrabaları Üniversiteye nasıl yer

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Geçmişten çok geleceği düşünmeliyiz, çünkü bundan sonra orada yaşayacağız.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak