Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

O bildiriye AİBÜ'den 4 imza

O bildiriye AİBÜ'den 4 imza
    12 Ocak 2016
    O bildiriye AİBÜ'den 4 imza

            Türkiye'de 89 farklı üniversiteden 1127 akademisyen güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK'ya Diyarbakır'ın Sur ilçesi başta olmak üzere yönelik birçok bölgede düzenlediği operasyonlara tepki gösterdiler. Bu toprakların ekmeğini suyunu içip para kazanan 1127 akademisyenin içinden 4 tanesi Abant İzzet Baysal Ünivrsitesi'nde görevli Prof. Dr. Barış Kılıçbay, emekli Prof. Dr. Mustafa Sercan, Doç. Dr. Selime Güzelsarı ve Dr. Ülkü Güney olduğu ortaya çıktı.

           "Bu suça ortak olmayacağız" diyerek bir araya gelen 89 farklı üniversiteden 1127 akademisyenin imzaladığı metin Türkçe ve Kürtçe olarak okundu. İmza veren akademisyenler arasından AİBÜ'den Prof. Dr. Barış Kılıçbay, emekli Prof. Dr. Mustafa Sercan, Doç. Dr. Selime Güzelsarı ve Dr. Ülkü Güney yer alıyor. 

    Türkiye, 1 Kasım seçimlerinin ardından siyaset rahatlar diye beklenirken PKK ve onun uzantısı HDP tarafından gerginliğe doğru hızla itilmek isteniyor. Terör örgütü yandaşları kazdıkları hendekler, kurdukları barikatlarla art arda özyönetim ilanları yapıyor, Türkiye'nin bir bölümünü silah zoruyla kendi yönetimleri altına almak istiyor. Güvenlik güçleri silahlı eylemlere karşılık veriyor, bölgede PKK'nın kontrolü eline almasına izin vermiyor. Terörle mücadele kapsamında yapılan operasyonlar, PKK militanı gibi hareket eden akademisyenler, gazeteciler ve bazı siyasetçilerle 'katliam' olarak nitelendiriliyor.

           AKADEMİSYENLER BİLDİRİ İMZALADI, DEVLETİ KATLİAMLA SUÇLADI

           Özel ve devlet üniversitelerinde bulunan 1100 akademisyenin imzaladığı bildiride, "Devletin başta Kürt halkı olmak üzere tüm bölge halklarına karşı gerçekleştirdiği katliam ve uyguladığı bilinçli sürgün politikasından derhal vazgeçmesi gerekiyor" gibi ifadeler yer aldı.

          SİYASİ İRADESİNİN TALEPLERİ KARŞILANSIN

          İşte bildirideki bazı bölümler:

          "Müzakere koşullarının hazırlanmasını ve kalıcı bir barış için çözüm yollarının kurulmasını, hükümetin Kürt siyasi iradesinin taleplerini içeren bir yol haritasını oluşturmasını talep ediyoruz. Müzakere görüşmelerinde toplumun geniş kesimlerinden bağımsız gözlemcilerin bulunmasını talep ediyor ve bu gözlemciler arasında gönüllü olarak yer almak istediğimizi beyan ediyoruz. Siyasi iktidarın muhalefeti bastırmaya yönelik tüm yaptırımlarına karşı çıkıyoruz.

           Devletin vatandaşlarına uyguladığı şiddete hemen şimdi son vermesini talep ediyor, bu ülkenin akademisyen ve araştırmacıları olarak sessiz kalıp bu katliamın suç ortağı olmayacağımızı beyan ediyor, bu talebimiz yerine gelene kadar siyasi partiler, meclis ve uluslararası kamuoyu nezdinde temaslarımızı durmaksızın sürdüreceğimizi taahhüt ediyoruz."

    • mustafa kayıtsız kalmaz13 Ocak 2016 . 15:24

      tuna sert; Devletin değil Ülkenin ekmeğini yiyorsun. Bu ülkede yaşamak için göç eden milyonlarca mülteci var. Ha beğenmiyorsan bizde sizin kafanızdakilerle aynı ülkede yaşamaktan pek hoşnut değiliz. ama bu ülkeyi çok seviyoruz. para yok, refah yok, güvenlik yok, sağlık yok demişsin anlaşılıyorki şükürsüz bir insanın tekisin. sevmiyorsan gidersin başka bir ülkeye.
    • tuna sert13 Ocak 2016 . 13:20

      EKMEK VERMEK HA..
      Bedava maaş mı veriyor? hayır, çalışıyorum ve kendi paramı kazanıyorum.Sağlık hizmeti mi veriyor? hayır, çatır çatır parasını ödüyorum. güvenliğimi mi sağlıyor? hayır, kendimi kesinlikle güvende hissetmiyorum.Dönüp bakıyorum; para yok, refah yok, güvenlik yok, sağlık yok. bu denklemde devlet bana parasız tek bir şey vermezken, benim paramın neredeyse yarısını iç ediyor. sakın devlet benim ekmeğimi yiyor olmasın? ilaveten ayrıca kimse devletin ekmeğini yemez herkes bir lokma ekmek yiyebilmek için eşek gibi çalışır ve çalıştığının karşılığının ancak bir kısmını alabilir ve yaşamaya çalışır.Devlein ekmeği lafı gibi akılsız sözlerin hepsi biliniz ki ideolojik niteliktedir.Maksadı  insanı aciz hissettirmektir bu tür sözlerin.
    • mustafa kayıtsız kalmaz13 Ocak 2016 . 08:54

      rumuzunda hayır olmayan comolokka, orada sivil halk falan katledilmiyor teröristler öldürülüyor çarpıtma. Bu ülkenin ekmeğini yiyen nimetlerinden yararlanan ama hainlik eden vatanı korumak için görevli askere-polise kurşun sıkan her kefere ölmeye mahkumdur. İslamiyette de vardır. Buradan Şehitlerimize Allahtan Rahmet diliyorum görevli Asker ve Polislerimizinde Rabbim yar ve yardımcısı olsun
    • Comolokko13 Ocak 2016 . 01:40

      Ne yobazlaşmışsınız yaaa ayıp ayıp. Orada sivil halk, anneler, çocuklar katlediliyor hiç mi vicdan yok. Nerede sizin müslümanlığınız birinin canını almak hani yalnızca Allah'a mahsustu ??  
    • Cafer Karaman13 Ocak 2016 . 00:31

      Bu ülkede herkesin özgürce görüş ve düşüncesini bildirme hakkı vardır. Akademisyenler de görüşlerini ortaya koymuşlar. Başta devletin yöneticileri olmak üzere herkesin buna saygı duyması gerekir.
    • sinan elit12 Ocak 2016 . 20:48

      İdam şart !!!!
    • Gökhan Gündüz AKATUĞ12 Ocak 2016 . 15:14

      Farklı fikirlerde olanları anlamaya çalışsam bile bunun platformunun '' Mastürbasyon Entellektülellik'' değil Diyalog ile çözülmesi düşüncesindeyim.
      Seçimlerden sonra halkın ÖZGÜR iradesine ve seçim sonuçlarına uymak YURTSEVERLİK gereğidir.
      Üniversite içinde kümelenmiş Pkk sempazitanları ve sözde Akademisyenler kıçlarının altındaki sıcak minderden ibarettir. Her rektörlük seçimlerinde bu ve buna benzer Akademisyen görüntülü sözde aydınlar acaba Güneydoğuya gidip oara halkının hiç fikrini sormuşlarmı?
      Bu Kadim Ülke Selahaddin Eyyubi'den Abdulhamit Han'a uzanan köklü bir KARDEŞLİKTİR.
      Bahtiyar Kandemir isimli arkadaşa katılmakla birlikte ONURLU bir şekilde ismiyele yorum yaptığı içinde teşekkür ediyorum.
      Bu Ülke bu Ülke halkına yeter...
    • Kazım baş12 Ocak 2016 . 12:49

      Bu arada temizlik yapılmaya niyet var ise 17/25 aralık hırsızları içinde bir temizlik yapılsa iyi olur.
    • bahtiyar kandemir12 Ocak 2016 . 12:41

      İngiliz devlet adamının biri " Biz kendi hainlerimizi öldürür, başka ülkelerin hainlerini besleriz. Bu yüzden güçlü devlet olarak kalabiliyoruz!" demişti. Bir muhalefet liderimiz teröristleri kaastederek "Arkadaşlar hendek kazmış(!)" derse, PKK'nın resmi avukatlığını yapan birisi muhalefet partisinin genel başkan yardımcısı olursa daha çooook bu ucube akademisyenlerin hainliklerini duyarız ve okuruz.
    • ESNAF 12 Ocak 2016 . 12:33

      Bunların kanında var ihanet,  Bolunun ekmeğini yiyen suyunu içen Doğulular bi tane lanetliyor mu bakın bunlara tepki göstermeyen hatta destek verenleri bu halk biliyor.Oranın halkı destek vermese bu kadar rahat edemezler.  
    • BOLU 1412 Ocak 2016 . 10:21

      Bunların maaşını kesip.Vatandaşlıktan çıkarılacak Ülke Temizlenecek. kandile gönderilecek.
    • Boluluyum12 Ocak 2016 . 09:54

      BolUlu Çok dğru söylemiş. Katılıyorum.
    • Okur12 Ocak 2016 . 08:28

      Paralele yapılan operasyonlar bunlara da yapılsın ve memurluktan atılsınlar."Elin oğlu okur atomu böler, bizimkiler okur milleti böler" sözünü bunlar için söylemiş Necip Fazıl
    • Bol Ulu12 Ocak 2016 . 08:23

        Daha çook İşimiz  var desenize, temizlik  uzun sürecek  vesselam !

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak