Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Vali; "Önce yaya" dedi

Vali; "Önce yaya" dedi
    19 Aralık 2014
    Vali; "Önce yaya" dedi

           Bolu'da yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında trafikte taşıt önceliğinin yaşam kalitesini düşürdüğü gerçeğinde başlatılan "Önce Yaya" başlığıyla yola çıkan "Trafikte Yaya Güvenliği ve Önceliği" projesi Bolu'da olumlu sonuçlar vermeye başladı.
          Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, yayaların yaya geçidini kullanmasını ve sürücülerin yaya geçidinde yayalara yol vermesini amaçladıklarını belirterek, "Bolu'ya yakışan bu medeni uygulamayı ilimize yerleştiriyoruz" ifadesini kullandı.
    Projede  amaçlanan farkındalığın oluşmaya başladığını dile getiren Zahteroğulları, "Biz medeni bir ülkeyiz. Bolu medeni bir şehir ve hep bunu dile getiriyoruz. Medeni ülke olmanın, medeni şehir olmanın, medeni insan olmanın gereklerini de yerine getirmemiz lazım. Biz ilimizde Bolu sınırları içerisinde bu uygulamayı gerçekleştirmek istiyoruz" diye konuştu.
          Zahteroğullarının, amaçlarının öncelikle yayaların yaya geçidinden geçmesini, sürücülerin de yaya geçidinde yayalara yol vermesini sağlamak olduğunu belirterek, "Bununla ilgili broşürler dağıtıldı, afişler asıldı, eğitim çalışmaları yapılıyor. Emniyet Teşkilatımız, Belediyemiz, Şoförler Odamız herkes bu projenin ortağı. Bolu'ya yakışan bu medeni uygulamayı ilimize yerleştireceğiz. Bu anlamda inşallah başka şehirlere de örnek oluruz" şeklinde konuştu.
          Önce Yaya projesine destek olan Vali Zahteroğulları da makam aracının yaya geçitlerinde yayalara yol vereceğini, belirterek, "İlk olarak kamuda kullanılan araçların bu projeye uymasını sağlayacağız. Bunu da bir nebze başardık. Artık yayalarımız yaya geçidinden geçerken kendilerine araçlar tarafından hoşgörü ile yol veriliyor" dedi.
     

    • nur22 Aralık 2014 . 08:45

      bİR DE araçlara saygılı yayalar olsa yol veriyorsunuz yolu çaprazlama uzatarak birde yavaş yavaş geçiyorlar bunu gençler yapıyor.Avrupa ülkelerinde yayalar 9-10 kişi olmadan geçiş hakkı istemiyor bizim polislerin bazıları bir kişi için tüm trafiği durduruyor böyle yayaya saygı olmaz kaldırım dururken yoldan yürüyüp istifini bozmayan yayalara da ceza kesilsin.Bazı yayalar sürücüleri sinir etmek için hareketler yapıyor sanki.
    • rıfkı 20 Aralık 2014 . 19:54

      Birde sağa sola dönüşlerde sinyal versek.!
    • ersin20 Aralık 2014 . 09:45

      yayaya saygı gösterilirde bi yere kadar.ilimizin güzel ve özel insanları yürürken kaldırımı kullanmıyo ki yaya geçidini kullansın.medeniyeti sadece araç kullananlarda aramamak lazım.
    • tarafsız 19 Aralık 2014 . 21:53

      yayaya insana saygı medeniyetin göstergesi.medeni insanlar daima karsısındakine saygılı olurlar.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Dünyanın her tarafından öğretmenler insan topluluğunun en fedakâr ve muhterem unsurlarıdır

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak