Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Proje yapacak çiftçilere müjde

Proje yapacak çiftçilere müjde
    19 Aralık 2014
    Proje yapacak çiftçilere müjde

         2014 yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (Ekonomik Yatırımlar) ile ilgili açıklama yapan Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Taş, çiftçilere müjdeli haberi verdi. Son başvuru tarihi 24 Aralık olan projenin, 24 Ocak'a uzatılması yönünde çalışma yapıldığını bildirdi.

          Bolulu çiftçilere, Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Taş'tan güzel haber var. 1 Milyon TL'lik hibe desteğiyle çiftçilerin yüzünü güldüren 2014 yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı başvurularının 24 Aralık'tan 24 Ocak'a uzatılması bekleniyor. Yoğun bir talep olduğunu belirten İl Müdürü İsmail Taş, yaptığı açıklamada şunları belirtti: "Bu yıl Nisan ayında Abant'ta "Ortak Akıl" toplantısı yapılmıştı. Bu toplantıya Sayın Bakanımız da teşrif etmişlerdi. Oradaki genel kanaat, IPARD (Tarım ve Kırsal Kalkınma, hayvancılık Avrupa Birliği Hibe destekleri) projelerinde Bolu'yu 42 ilin içine alınmasıydı. Şayet alınamazsa oradaki desteklerden faydalanmasının sağlanması konuşulmuştu."

          Brüksel'den Engel Geldi

         "Resmi olarak bu durumu ilettiğimizde bakanlığımız bunu almak istediğini söyledi yalnız bu tür şeyler Brüksel'den de onay olması gerektiği için oradan onay almadı. Ama bakanlık bu konuyu çok önemsedi ve kendi genel bütçesinden bu bütçeyi ayarladı. Çok ciddi bir bütçe. Malumunuz Bolu'da kümes sayısı oldukça fazladır. Bu yıl kümeslere yüzde 50 hibe desteği geldi. Bu limit de oldukça yüksek. 1 Milyon TL'ye kadar limiti var. Ekonomik yatırımlarla Bolu'da desteklenen işletme sayısı 38 idi. Bu yıl ise şu an itibariyle 90 başvuru bulunmaktadır."

         1 Yılda 90 Kişi Başvurdu

          "8 yılda 38 bir yılda ise 90'dan fazla başvuru yapılıyor. Henüz projenin başvuru süresi de bitmedi. 24 Aralık'ta bitiyordu. Bunun bir ay daha uzatılması için çalışma yapıldı. Şu an için resmi yazı gelmedi ama 24 Ocak'a uzatıldığı zaman bu sayı 90'ı da aşacaktır. Aynı zamanda Ankara ile görüşmelerimizde bu desteklerde bütçelerden dolayı reddedilen hiç kimse olmamış. Bu seneki bütçe geçen seneye göre 3 katı daha fazla arttı. Ondan dolayı çiftçilerimizi, sivil toplum örgütlerimizi arıyoruz. Çiftçilerimiz başvurularda erken davransınlar ve çekinmesinler. Genelde 3-5 kişiye verilecek diyorlar. Ama öyle bir şey yok. Bütçemiz 3 katı arttırıldı. Bolu'ya da bakanlığımız tarafından çok sıcak bakılıyor. İlk uygulama olduğu için biz çok ümit varız.

    • Harbici19 Aralık 2014 . 17:57

      İşte size hiç sonucunu düşünmeden yapılan bir husus. Hibe yardımını duyan sonucun ne olacağını  bile düşünmeden balıklama bu işe dalacak. Mevcut kümes sahiplerine bir sorun bakalım  senede kaç devre kümese hayvan koyuyorlar. Bu kapaziteleri teşviklerle artırdığınızda sened 4 devre tavuk çıkaran öpsün başına koysun. Kazancıda masraflarına denk gelir. Sizden ricam odurki Kamuran bey bu yazımı saklayın fazla deyil 2 sene sonra satılık kümes, kümesciler iflasın eşiğinde haberlerini yazarken bu yazıyı hatırlatırsınız. Saygılarımla. Ha bu teşfik kimemi yarar söyleyeyim. Enteğrelere yarar adamların seçme haklarını artırır.
    • Hey bolu halkı19 Aralık 2014 . 15:44

      Benim çiftçim yabancı gelmedi bu yalan bana hangi çiftçi varki 500.000 TL cebinden harcıyacak 500.000 devletten hibe alacak siz vatandaşla dalgamı geçiyorsunuz yoksa o çiftçiler için değil zengin babaları için hayırlı olsun ..........

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Büyük İnsanlar, bütün acılara şikâyetsiz katlanırlar.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak