Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Kadın Konuk Evi boşaltıldı !

Kadın Konuk Evi boşaltıldı !
    13 Ağustos 2013
    Kadın Konuk Evi boşaltıldı !

           Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Bolu Kadın Konukevi'nin açık adresi ve telefonlarının yayınlandığı ihale ilanı olayını büyüttükçe büyütmeye devam ederek adeta pire için yorgan yaktı ve kadın konuk evini tamamen boşalttırdı.  Vali konuyla ilgili yaptığı son açıklamada; Kadın Konukevi'nin başka yere taşınacağını ve bakanlıktan gelen üç görevlinin soruşturmayı yürüttüklerini söyledi. 
          

           Bolu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Kadın Konukevi'nin adres ve telefon numaralarının ihale ilanında yayımlanmasının ardından, önce Vali İbrahim Özçimen, daha sonra da Kadın ve Aile'den Sorumlu Bakan Fatma Şahin adeta pireyi deve yapmayı başardılar. Olayı büyüttükçe büyüterek basit bir meseleyi yaygın basının ağzına sakız ettiler. 
        

          Kadınların can güvenliği kalmadığı gerekçesiyle...
          Bolu'da bir kadın konuk evi olduğunu bilmeyen kalmadığı gerekçesiyle önce Sosyal İl Müdürü'ne görevinden el çektirildi daha sonra kadınların can güvenliğinin tehlikeye girdiği düşüncesiyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Necdet Baytok'a talimat veren Vali Özçimen, acil olarak Kadın Konukevi'ndeki kadınların tahliyesinin yapılmasını istedi. Vali'nin talimatından sonra arayışa geçen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, ilk incelemelerin ardından kadınların kalacağı yeni adresleri belirledi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın görevlendirdiği üç görevli, soruşturmayı yürütmek üzere Bolu'ya geldi.
         

           "Müdür vekilini görevinden uzaklaştırdım"      
           Yaşanan gelişmelerden sonra açıklama yapan Bolu Valisi İbrahim Özçimen, "Gece saatlerinde Kadın Konukevi'nin müdür vekilini görevden uzaklaştırdım. Kimseyi mağdur etmeyiz. Onların hepsine yetecek sevgimiz ve şefkatimiz var. Koruma altında olan kadınlarımızın zarar görmemesi için her türlü tedbiri aldık. Onları kendimizden ayrı tutmuyoruz. Gereken kısa sürede yapılacaktır" diye konuştu.
          Kadınların mevcut koruma evinden çıkarılması için çalışmaların başladığını ve bazı kadınların yanında çocuklarının da olduğunu söyleyen Vali Özçimen, sözlerini şöyle tamamladı: "Yanlarında çocukları var. Küçük çocukları annelerinin yanından ayırmak istemiyoruz. İfşa edilen adresteki kadınlarımızın bulunduğu yerle ilgili sözleşmemiz vardı. Bunların çözümüyle uğraşıyoruz. Ayrıca, onların kalacağı yerleri belirledik ve tespit edilen adreslere yerleştireceğiz. Gerekli talimatları verdim" dedi. 

    • ahmet surgun15 Ağustos 2013 . 11:13

      ne piresi ne devesi kardesim kadinin cani gidince bu pireydi kocasi ustune silahla yagdirincada buda deveydi mi diycektiniz?
      ayip etmissiniz....onlar ANA BACI ES CAN....
      sizing sakiz dediginiz cana mal olabilir...o sitenin sahiplerine de yasal ceza verilsin...kimse ozel numaralari oyle ordan burden bulamasin bu nedir ya
    • BOLULU13 Ağustos 2013 . 22:05

      O ihlaeyi basın ilan kurumuna gönderen en yetkili imza kim ise o kişinin görevinden istafe etmesi gereklidir.  Eğer bir kişi cezalandırılacak ise o kişi o ilanı basın ilan kurumuna gönderen en yetkili kişi olmalıdır. Etik bunu gerektirir.  BKNZ rize üniversitesi 10 gün öncesi. Ben şunu görevden aldım demekle bu iş olmaz.
    • rgu13 Ağustos 2013 . 17:24

      Neden sadece Müdür Muavini görevden alınıyor? Müdür de bu olaydan sorumlu değil mi, ihale sadece müdür muavini tarafından mı yapılıyor?

      Oh ne ala, muavini görevden al, şoför aynen devam.

      Zaten küçücük kamu kurumunda sorumlu müdür olmalı, ona hesap sorulmalı.
    • kadın13 Ağustos 2013 . 16:10

      pireyi deve yapmak nedemek sayın basın,oradaki kadınlar keyfiyetinden mi kalıyorlar acaba öncelikle bu konuda bilgin yoksa bu yazıyı bırak bilgisi olan yazsın hergün bir sürü kadın eşi tarafından öldürülüyo bari işin gereği bunu takip et..Sayın valimin bu konudaki hassasiyeti için öncelikle  bir kadın olarak çok teşekkür ederim can güvenliği gidecek yeri ol olmayan buraya sığınan kadınlara sahip çıkıp onları anladığı için. Editörden: Pireyi deve yapmak; küçük, basit bir olayı büyütüp mesele yapmak, aşırı abartmaktır. Köşe yazımı dikkatle okursanız, kadın konuk evini maalesef sayın valimiz ve sayın bakanımız ulusal basında yaygara kopararak deşifre etmişlerdir. Merak etmeyin, İhale ilanındaki adresi hiç ama hiç kimse görmezdi. Ama maalesef bu olay büyütülde de büyütüldü.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Kuvvete dayanmayan adalet âciz, adalete dayanmayan kuvvet zalimdir.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak