Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

BTSO'nun Erdoğan'dan talepleri

    16 Mayıs 2005

    Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabahattin Yamaner, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ilimize gerçekleştirdiği ziyaret sırasında görüşmelerde bulunarak bir takım isteklerde bulundu.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme şansını yakalayan BTSO Başkanı Sabahattin Yamaner, Bolu'nun önünü açmak için bir takım isteklerde bulundu. Başbakan Erdoğan'a bir dosya sunan Yamaner, "1999 yılından önce ülkemizin kendi yağı ile kavrulan, devletine ve yasalarına son derece bağlı, tahakkuk ve tahsilat oranları yüksek, gelirleri ve giderlerini karşılayıp merkeze gelir fazlalığı gönderebilen, kayıt dışı ekonomisi olmayan, enerji kayıp ve kaçak oranı düşük, Türkiye'nin ender illerinden birisi olan Bolu, bu tarihten sonra arka arkaya maruz kaldığı muhtelif afetler sonucu büyük bir çöküntü içine girmiştir. 1999 yılında, önce 17 Ağustos daha sonra da 12 Kasım depremlerinde sosyal ve ekonomik yünden büyük bir darbe alan ilimiz, bunları aşma çabası gösterirken 2001 yılında yaşanan ve tüm ülkemizi etkisi altına alan ekonomik krizden de olumsuz etkilenmiştir. İlimizin ekonomik çöküntüsüne neden olacak, 1999 depreminden sonra hiç yatırımcı gelmeyen ilimize, gelecek yeni yatırımların önünü de tamamen kapatacak 5084 sayılı Teşvik Yasası, bizi yeni arayışlara sevk etti" dedi.

    Yamaner tarafından Erdoğan'a verilen dosyada, "74 hektarlık ilave Organize Sanayi Bölgemizin kamulaştırılabilmesi için gerekli olan 10 milyon YTL'lik kaynağın aktarılması, deprem sonrası Düzce ilçemizin il yapılarak ayrılması ve teşvik kapsamı içinde yer alması, Türkiye'de örneği görülmeyen bir uygulamayı gündeme getirmiştir. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın geçmiş tarihlerde ortaya koyduğu, hazineye hiçbir yük getirmeyen deprem bölgelerindeki illere yönelik teşvik sisteminin yürürlüğe konularak, ilimizin mağduriyetinin ve sanayi tesislerimizin çevre illere kaymasının önlenmesini istiyoruz" ifadelerine yer verildi.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Geçmişten çok geleceği düşünmeliyiz, çünkü bundan sonra orada yaşayacağız.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak