Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Şampiyonluğun öyküsü

    23 Mayıs 2005

    İlk maçta şampiyonluk sinyali

    Lige Mecidiyeköy maçıyla başlayan Boluspor, Mecidiyeköy'ün sentetik zeminli sahasında fırtına gibi eserek güçlü rakibini sahadan sildi. Deplasmanda bu maçı 3-1 kazanan Boluspor, daha ilk maçta şampiyonluğun sinyalini vermişti.

    Başkan Necip Çarıkçı ve ekibi şampiyonluk kelimesini kullanmamaya özen gösterirken, daha çok tesisleşme ve yeniden yapılanmaya önem vereceklerini ifade ediyordu.

    Deplasmanda vuruyor, sahamızda duruyoruz

    İkinci maçı kendi evinde Alibeyköyspor'a karşı oynayan Boluspor bu maçta 1-1 berabere kaldı. Ardından Gölcükspor deplasmanından 5-0 gibi net bir galibiyetle dönüp, kendi sahamızda Gebzespor'la oynadığımız ikinci maçta da berabere kaldı. Böylece ilk 4 maçta deplasmandan 6 puan getirirken, kendi sahasında 2 puan alabildi.

    Şeytanın bacağını kırıyoruz

    Beşinci haftadaki üçüncü deplasman maçı olan Gaziosmanpaşa'dan da 1-0'lık galibiyetle ve 3 puanla dönen Boluspor, altıncı hafta kendi sahamızda oynayacağımız Kastamonu maçı öncesi Başkan Necip Çarıkçı, "Kastamonu maçında şeytanın bacağını kırıp, sahamızdaki ilk galibiyetimizi almak istiyoruz" diyor. Ve bu maçta gerçekten şeytanın bacağı kırılıyor. Maçı 2-1 kazanıyoruz.

    Liderliği kaptırıyoruz

    Kendi sahasında şeytanın bacağını kırarak, ilk galibiyetle tanışan Boluspor, hemen sonraki 7'inci haftada çıktığı Beykoz deplasmanında 1-0 yenilerek, hem ilk mağlubiyetini alıyor, hem de liderliği Kasımpaşa'ya kaptırıyor.

    Ancak yenilmesine rağmen, bu maça kadar oynanan maçlar içerisinde, Boluspor en iyi futbolunu oynamasına rağmen yeniliyor. Ve Başkan Necip Çarıkçı, "Böyle kaybetmeye gönlüm razı gelmiyor" diyerek üzüntüsünü bildirirken, mağlubiyete rağmen takımı primle ödüllendiriyor.

    8'inci haftada Boluspor'la eşit puana sahip olan Beylerbeyi ile sahamızda oynuyoruz. 3-2 kazandığımız bu maçın sonunda Teknik Direktör Selahattin Konrad, "Genç bir takımız. Paniklediğimiz anlarda takıma liderlik yapacak futbolcumuz yok" diyerek takımın zamanla oturacağını ifade ediyor.

    Bilecik'te tökezliyoruz

    9'uncu hafta Bilecik deplasmanına galibiyet için giden Boluspor, milletvekillerimiz ve Belediye Başkanımızın da geldiği bu maçta çok kötü bir futbol oynayıp bu maçtan 3-2 mağlup ayrıldı. Bu kötü futbola ve yenilgiye rağmen Başkan Çarıkçı, "Takımıma güveniyorum. Bu güne kadar taraftarlarımıza şampiyonluk sözü vermedim. Ama hedefimiz yine de şampiyonluk olacaktır" diyor.

    10'uncu haftada Bakırköy'ü ağırlayan Boluspor bu maçı 4-2 kazanıyor.

    11'inci haftada Zeytinburnu deplasmanından 1-1'lik beraberlik ve ardından 12'inci haftada kendi sahamızda ligin zayıf ekiplerinden Yeniköyspor'u ölüp ölüp dirildikten sonra uzatma dakikalarında attığımız golle 1-0 yeniyoruz.

    Yine deplasmanlarda vuruyor, sahamızda duruyoruz!

    13'üncü haftada Bandırma deplasmanında tek golle 3 puanı alıyoruz. Ardından 14'üncü haftada yine tek golle M. Kemalpaşa deplasmanından 3 puanla dönüyoruz.

    İlk yarının son haftasında bizden 6 puan ileride olan lider Kasımpaşa'yı ağırlıyoruz. Ligdeki esas rakibimiz olan Kasımpaşa'yı mutlaka yenmemiz gerekiyor. Ama bunu yapamıyoruz. Maç 0-0 berabere sonuçlanıyor.

    Kamp dönemi ve ara transferler

    Ligin başında Başkan Necip Çarıkçı şampiyonluk sözü vermediyse de, takımın şampiyonluk havasına girmesiyle ara transferde takımı daha da güçlendirme ve eksiklikleri giderme zorunluluğu doğuyor. Çarıkçı, "Maçları rahat izlemek istiyorum" diyerek, ara transferde istediğimiz futbolcuları alabilirsek takımımızın hedefi şampiyonluktur" diyor.

    Ve Gölcükspor'dan İlhan, Bakırköyspor'dan kaleci Abdurrahman, Üsküdar Anadolu'dan Soner, Telekom'dan Hacı ve M. Akif'i kadroya dahil ediyor.

    Boluspor Antalya'da 12 gün süren kamp süresince yaptığı hazırlık maçlarında da ikinci yarı için taraftarlarına daha çok ümit vermeye başladı. Yapılan bu ara transferlerden, İlhan ve Hacı kadroya girerek orta sahaya güç verdiler.

    İkinci yarıya şovla başladık

    16'ıncı haftada Mecidiyeköy'ü konuk eden Boluspor, yeni transferlerden özellikle İlhan ve Hacı'nın olumlu futbolları ile göze çarptığı bu maçı mükemmel bir futbolla 3-0 kazandı.

    17'inci hafta Alibeyköy maçı bir sonraki tarihe ertelendi.

    18'inci hafta sahamızda Gölcük'ü 2-0 yenerken, aynı hafta Kasımpaşa kendi sahasında Kastamonuspor'a yenilerek ligdeki ilk mağlubiyetini alıyor.

    Boluspor vurdukça, Kasımpaşa tekliyor

    İlk yenilgisinden sonra tökezlemeye başlayan Kasımpaşa, ilerleyen haftalarda art arda puan kaybetmeye devam ediyor. Boluspor ise galibiyetler serisini devam ettirerek puan farkını kapatmaya başlıyor. Boluspor, 19'uncu haftada Gebze deplasmanından 3 puanla dönüyor. Kasımpaşa ise berabere kalınca 2 puan daha yaklaşıyoruz ve aradaki puan farkı 4'e iniyor.

    20'inci haftada Gaziosmanpaşa'yı sahamızda 1-0 yeniyoruz.

    Kastamonu aman dinlemiyor

    Erteleme maçının önce oynandığı 21'inci hafta Alibeyköyspor ile oynuyoruz. Alibeyköy'ün balçık zemininde olağanüstü mücadele veren ekimiz ancak berabere kalıyor. Üç gün sonra Kastamonu deplasmanına çıkıyoruz. Yine milletvekillerimiz ve Belediye Başkanımızın da bulunduğu Kastamonu deplasmanından üç alıp bir an evvel Kasımpaşa'yı yakalama arzusu ile çıktığımız bu maçtan ummadığımız bir sonuç alıyoruz ve 2-1 yeniliyoruz. Bu hafta ile birlikte takımımızda gözle görülür bir düşüş başlıyor. Aynı hafta Kasımpaşa'nın da mağlup olması ile aramızdaki puan farkı 3'e iniyor.

    22'inci haftada sahamızda oynadığımız maçta son dakikada gelen galibiyet golüyle Beykoz'u 3-2 mağlup ediyoruz.

    Boluspor'un ruhsuz futbol oynadığı haftalar

    23'üncü haftada Beylerbeyi deplasmanında berabere kalıyoruz. Aynı hafta Kasımpaşa'da yeniliyor. Futbolcuların Boluspor'dan beklenen futbolu oynamadıklarını ve Kasımpaşa ile puanlarımızın eşitlenmesi fırsatını teptiklerini ifade eden taraftarlar maçtan sonra veryansın ediyorlar.

    24'üncü haftada sahamızda Bilecikspor ile berabere kalıyoruz. Kasımpaşa ise galip gelerek aradaki puan farkını 4'e çıkarıyor.

    Boluspor tekrar dirilişe geçiyor

    Takımın düşüşü gören ilgililer hem beyinsel, hem de fiziksel olarak futbolcuları güçlendirmek için, Dündar Gıda'dan yardım istiyorlar. Şevki Dündar, futbolcuların güçlenmesine fayda sağlayacak özel karışımları hazırlayıp sunuyor.

    25'inci haftada Boluspor Bakırköy deplasmanından 1-0 galip gelerek 3 puan getirirken, aynı hafta Kasımpaşa berabere kalıyor ve aramızdaki puan farkı 2'ye iniyor.

    26'ncı haftada Zeytinburnuspor'u konuk ediyoruz. 26'ncı dakikada attığımız tek golle maçı galip bitiriyoruz ama, son dakikalarda kalemizi adeta ilahlar koruyor. Hatta Lütfü Hoca bile kendine pay çıkartıyor.

    Ve liderlik koltuğuna oturuyoruz

    Liderlik koltuğuna oturduğumuz 27'inci haftada Yeniköyspor'u deplasmanda 3-0 mağlup ederken, Kasımpaşa'da Bilecik deplasmanında yeniliyor. Ve göğsümüzü gere gere "Şampiyonluk Boluspor'a yakışır" başlığı atıyoruz.

    Son üç haftaya girildiğinde, küme düşmemek için şiddetle puana ihtiyacı olan Badırmaspor ve M. Kemalpaşa ile evimizde son maçı da esas rakibimiz Kasımpaşa ile deplasmanda oynayacağız.

    Kasımpaşa'ya 3 puan önde gidiyoruz

    Üst üste sahamızda oynadığımız Bandırma maçını 1-0, ve M. Kemalpaşa maçını da 3-0 kazanıyoruz. Son haftaya girilirken Kasımpaşa bir beraberlik daha alınca aramızdaki puan farkı 3'e çıkıyor. Bu durumda Kasımpaşa deplasmanından alacağımız beraberlik bile bizi şampiyon yapmaya yetiyor.

    Kasımpaşa deplasmanına giderken, istim üzerinde olan Boluspor'dan değil beraberlik, farklı bir galibiyet bekleniyor. Milletvekillerimiz ve Belediye Başkanımız tam kadro bu maça geliyorlar. Ancak Kasımpaşa bu maçta Boluspor'u yenmek adına saha avantajını tümüyle lehine kullanmak için gereken her şeyi yapmış. 2-1 yeniliyoruz ve 64 olan eşit puanlarımızla geçtiğimiz yıllarda uygulamaya konulan yeni averaj sistemine göre Kasımpaşa şampiyon oluyor.

    Şampiyonluğumuz kaldı play-off'a

    Son bir şansımız daha var. 3. ligde 4 grubun ikincileri çekilen kura ile eşleşecek ve tarafsız sahada oynanacak olan tek maçta galip gelen iki takım bir üst lige yükselecek.

    Denizli'de yapılacak olan play- off maçlarında Ankara'nın takımı olan Egospor ile eşleşiyoruz ve ilk maç bizim. Taraftarlarımız 5 bin kişiyle Denizli'ye adeta çıkarma yapıyorlar. Hatta bizden sonra maçı olan Giresunspor'un 2 bin kadar seyircisi de bizi destekliyor. Fakat bir hafta öncesi Kasımpaşa'da demoralize olmuş Boluspor, yeniliyor. Son dakikalara girilirken rakip iyice kapanıyor. Boluspor'un sergilediği kötü futbolla gol gelmeyeceğine kanaat getiren taraftarlarımız maçın bitimini bile beklemeden kendi futbolcularımıza yönelik aleyhte tezahürata başlıyorlar.

    Baştan beri bizi destekleyen Giresun seyircisi toplu olarak Boluspor'a destek veren tezahürata başlayınca, taraftarlarımız da onlara ayak uyduruyor. 85'inci dakikada yakaladığımız penaltı golü ile beraberliği sağlıyor, ardından 90+2'nci dakikada da galibiyeti yakalayarak maçı bitiriyor ve şampiyon oluyoruz.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Büyük İnsanlar, bütün acılara şikâyetsiz katlanırlar.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak