Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Misyoner Foreman'a AKP'li müteahhit

Misyoner Foreman'a AKP'li müteahhit
    6 Haziran 2005

    bolununsesi Gazetesi olarak geçtiğimiz hafta, Bolu'da aylardır yapıldığı belirtilen misyonerlik faaliyetlerinin kim ve ne şekilde yapıldığını, hatta misyonerlik faaliyetlerinin hangi kılıf altında nerede yapılacağını Bolu kamuoyuna duyurmuştuk.

    Haberimiz Bolu kamuoyunda geniş yankı bulurken, misyoner Brad Albert Foreman'ın aldığı arsaya ?Tatil Köyü' adı altında yaptıracağı tesisleri de Bolu Belediye Meclis Üyesi AKP'li Nadir Gürkan Yetkin'e yaptırdığını öğrendik.

    Ayrıca geçtiğimiz hafta merkezi Amerika'da bulunan New Hope(Yeni Umutlar) Kilisesi'nin internet sayfasında Foreman'la alakalı yer alan kısmını basmıştık. Ancak haberimizin ardından turizm maskesi düşen Foreman, sitede yer alan sayfayı kaldırttı.

    Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Uzun, "Bolu Yaka Musluklar Köyü, yanmaya başladı. Bu yangın ateşi bir bakacağız ki, 3-5 yıl sonra Belediye Meydanı'na kadar gelecek. Herkes, evinin önünde bir kilisenin çan sesleriyle uyanacak, bu gerçektir hayal değildir" diye konuştu.

    bolununsesi Gazetesi'nin yaklaşık 4 aylık araştırmaları sonrası ortaya koyduğu ilimizdeki ?Misyonerlik' faaliyetleriyle ilgili özel haberimiz, Bolu kamuoyundan hak ettiği takdiri aldı.

    Geçtiğimiz haftaki sayımızda, bir süredir ilimizde yaşayan Amerikan vatandaşı Brad Albert Foreman ve Eşi Ruth Doreen Foreman çiftinin sahibi olduğu turizm şirketinin, Yaka Musluklar Köyü Çukurtarla Mevkii'nde satın aldığı 37 bin m2 arazide turizm tatil köyü kılıfı ile merkezi Amerika'da bulunan New Hope (Yeni Umutlar) Kilisesi'ne bağlı olarak Bolu'da da bir misyonerlik merkezi yapmayı planladıklarını Bolu kamuoyuna duyurmuştuk.

    Binaları kim yapacak;

    Konuyla ilgili yaptığımız araştırmalarda ise, Foreman çifti tarafından satın alınan 37 bin m2'lik arazi üzerine, Tatil Köyü adı altında misyonerlik faaliyetleri için kurulacak binaları, 28 Mart seçimleri sonrası AKP'den Bolu Belediye Meclisi Üyesi seçilen Nadir Gürkan Yetki'nin yapacağı ortaya çıktı.

    Proje danışmanı Yetkin;

    Yapılacak çalışmayla ilgili bilgisine başvurduğumuz Nadir Gürkan Yetkin, Tatil Köyü Projesi'nde, proje danışmanlığı yaptığını kabul ederek, yapılan çalışmanın turizm tatil köyü olduğunu belirtti.

    Mevzi İmar Projesi Ateş'ten;

    Turizm Tatil Köyü adı altında yapılmak istenen çalışmayla ilgili araştırmalara devam ettiğimizde ise, başka bir AKP'li daha karşımıza çıktı. 28 Mart Yerel seçimlerinde AKP listesinden İl Genel Meclisi Üyesi seçilen Reşat Ateş'in de, arsa üzerine yapılacak çalışmanın Mevzi İmar Projesi'ni yaptığını öğrendik.

    Uzun'dan bolununsesi'ne teşekkür;

    İlimizde gerçekleştirilen misyonerlik faaliyetlerini ilk defa kamuoyunun bilgisine sunan Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Uzun, belgeleriyle ortaya koyduğumuz misyonerlik faaliyetleriyle ilgili Bolu halkını bilgilendirdiğimiz için bolununsesi Gazetesi'ne teşekkür etti. Uzun, "bolununsesi Gazetesi sahibine, Yazı İşleri Müdürü'ne misyonerlik haberini belgeleriyle ortaya koydukları için teşekkür ediyorum. Haberin bize göre iki derece de önemi var. Birincisi; geçen yıl AKP'nin AB Uyum Yasaları doğrultusunda yapmış olduğu Yabancılara Toprak Satışı. Bolu'nun ne aşamaya geldiğini, 37 dönüm arazinin satıldığını belgeleriyle beraber ortaya çıkardığınız için teşekkür ediyorum.

    İkincisi de; bu habere rağmen hâlâ Bolu'da yaşayan, AKP'ye oy vermiş fakat içinde bir pişmanlık olan halkın, bu gerçekleri göremeyişi de ikinci bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor" ifadelerini kullandı. Uzun yaptığı açıklamalarda;

    Anıtpark'a çelenk koyarlar;

    Şimdi tüm Türkiye'de yabancıların 4,5 milyon m2'ye yakın toprak satın aldığı bir gerçek. Bundan Bolu'da tabi ki nasibini aldı. Foreman çiftinin de internet sitesinde belirttiği, önce dua, sonra para ve sonrada aileleri istiyorlar buraya. % 3-5 arasında bir Hıristiyan nüfusu yakaladıkları zaman, yarın bir gün Foreman çiftinin bağlı olduğu kilise, Anıtpark'ta düzenlenen resmi törenlerde belki de çelenk koyacak. Gidişat bu yönde. 

    Görev AKP'li yöneticilerin;

    Şimdi bu tür gerçeklerde AKP'lilere ve AKP yöneticilerine daha büyük görev düşüyor. Eğer şöyle derlerse ki ?Bizim Başbakanımız bunlara toprak satışına müsaade etmiştir. Bizde inşaat yapmalarına müsaade ederiz' bir şey diyemeyiz. Ama yok memleketi, Bolu'yu bu noktada seviyorlarsa, Bolu'nun ileride çan sesleriyle sabahları uyanmasını istemiyorlarsa, AKP'nin içindeki idareciler, söz sahibi yetkililerin mesleklerini bu yönde kullanmamaları bizim arzularımızdır. Tabi buna ticaret olarak da bakabilirler. Yani efendim memlekette iş kalmadı, inşaat sektörü bitti, ne yapalım bulduğumuz inşaatlara yardımcı oluyoruz derlerse bir şey diyemeyiz.

    Bolu Yaka Musluklardan yanmaya başladı

    Halk olarak yapacağımız çok şey var. Başta Bolu milletvekillerine gidip siz ne yapıyorsunuz, Bolu'da böyle bir kilise yapılmasına nasıl müsaade ediyorsunuz diye yakalarına yapışıp, onlara sıkı sıkıya tembihlememiz lazım, Meclis'te bu kanunu geri çekin diye. Bolu Yaka Musluklar Köyü tarafından yanmaya başladı. Bu yangın ateşi bir bakacağız ki, 3-5 yıl sonra Belediye Meydanı'na kadar gelecek. Herkes evinin önünde bir kilisenin çan sesleriyle uyanacak, bu gerçektir hayal değil. Çünkü Büyük Ortadoğu Planı bunu emrediyor.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Bir milleti hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatan da, köleliğe, yoksulluğa düşüren de eğitimdir.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak