Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Abant Alası sahipsiz mi!

    26 Haziran 2006

    Dünyada endemik tür olan Abant Alası'nın, Abant Alasını korumakla görevli yetkili ve ilgiler tarafından yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bırakıldığını geçtiğimiz hafta dile getirmiştik. Ancak her zaman olduğu gibi, insan hayatının bile fazla bir önem arzetmediği ülkemizde, endemik tür olan bir balığın da yetkililer tarafından önemseneceğini beklemek haksızlık olurdu. Ama Vali Ali Serindağ'dan umudumuzu kesmedik. Muhakkak, Abant Alası'nı böyle bir tehlikeyle karşı karşıya bırakan ilgili ve yetkililer hakkında gerekli yasal işlemi başlatacaktır!

    Abant Alası'yla ilgili olarak, geçmişte yaşanan vurdumduymazlık devam ediyor mu, yoksa ilgili ve yetkililer endemik bir tür olan Abant Alası'nın yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bırakanlar hakkında yasal işlem başlattılar mı?

    Yer yüzünde bir tek Abant Gölü bünyesinde yaşayan ve tadı nedeniyle her yıl binlerce insanın il dışından gelerek avlanmasına neden olan Abant Alası, bilgisizce yapılan çalışma sonrası yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.Olta balıkçılarının iddialarına göre, Milli Parklar Müdürlüğü'nde görevli personel, Abant Gölü'nde balık çeşitliliğini artırmak için, kadife tabir edilen balıkları göle bıraktı. Bu işlemin ardından, Abant Alası'nın sayısının artması için uygulanan 4 yıllık balık avlanma yasağı süresinde, göle bırakılan kadife balıkları Abant Alalarına ait balık yumurtalarıyla beslenirken, Abant Alasının sayısında artış sağlanmak için yapılan uygulama kadife balıklarının artmasına neden oldu.

    Peki bu sorumsuzca ve bilgisizce yapılan çalışmalar sonrası, Abant Alası'nın neslini tehlikeye atanlar kimler. Bu isimler belirlendi ise, yetkililer tarafından endemik bir türün yok olmasına zemin hazırlandığı için yasal işlem başlandı mı? Kamuoyu bu ve benzeri soruların cevaplarını Vali Ali Serindağ'dan bekliyor. Ama bugüne kadar ne Vali Ali Serindağ'dan, ne de Bolu Valiliği'nin basın ve kamuoyu ile itibatını sağlayan Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden her hangi bir açıklama yapılmadı.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Öğretmenler! Cumhuriyet sizden, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak