Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Abant kelleşiyor, yetkililer uyuyor!

Abant kelleşiyor, yetkililer uyuyor!
    28 Ağustos 2006
    Abant kelleşiyor, yetkililer uyuyor!

    bolununsesi Gazetesi olarak kentimizin adını dünyaya duyuran Abant üzerindeki hassasiyetimiz devam ediyor. Her geçen gün yeşilin azaldığını gözlemlediğimiz Abant'ta, 2000 yılından bu yana her hangi bir fidanlama çalışmasının yapılmadığı belirtildi. Abant Master Planı'nı by-pass ederek, yapılması ön görülen Kongre Merkezi için yeşili katletmeye hazırlanan Çevre ve Orman Bakanlığı, Abant'ın yeşilini geri getirmek için ne zaman çalışma yapmayı düşünüyor? Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, fidanlama çalışması yapmak için kamuoyu baskısının oluşmasını mı bekliyor?

    bolununsesi Gazetesi olarak kentimizin değeri Abant Tabiat Milli Parkı'nı gelecek nesillere güzel bir şekilde teslim edebilmek için gösterdiğimiz hassasiyet devam ediyor. Abant Master Planı çerçevesinde çeşitli çalışmaların yapıldığı ve AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ?Abant'ı Türkiye'nin Davos'u yapacağız' sözleri üzerine yapılmak istenen çalışmalar, hazırlanan projeler çerçevesinde devam ediyor.

    bolununsesi Gazetesi olarak bir süre önce yaptığımız yayınlarla, Abant Gölü'nde endemik özelliğe sahip Abant Alası'nın neslinin tehlikeye girdiğini belirtmiş, Abant Alası'nın gelecek nesillere aktarılması için geç kalınmadan tedbir alınmasını istemiştik. Yaptığımız haberler sonrası harekete geçen Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Abant Gölü'ne Abant Ala yavrularını bırakmıştı. Bu uygulama, göl içinde bulunan kadife balıklarının temizlenmeden yapıldığı için başarılı olamayacağa benziyor.

    Yeşil katledilecek;

    Abant'ı bir süre önce ziyaret eden Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Yalınkılıç,  "Abant Tabiat Parkı Uzun Vadeli Planı'nda tadilat gerekebilir. Çünkü plan, göl çevresinde her türlü yapılaşmayı yasaklıyor. Kongre Merkezi'nin yapılması planlanan alanda az da olsa kesimler yapılacak" diye konuşmuştu. Bahse konu alanda yapılacak tadilat için kentimize gelmesi beklenen teknik personelin ise, nasıl bir rapor hazırladığı hakkında kamuoyuna bilgi verilmiyor. Ancak, Ankara'dan gelen bilgiler arasında Master Plan'da yapılması planlanan tadilat çalışmalarının başlatıldığı yönünde.

    Yeşili katledecekler fidanlama yapmamış;

    Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından, Abant Master Planı'nda yapılacak tadilat sonrası bazı ağaçların kesilebileceği belirtilmişti. Bu açıklama, acaba Abant'a fidanlama çalışmaları yapılıyor mu sorularını akıllara getirmişti. bolununsesi Gazetesi olarak daha önce Abant'ta fidanlama çalışması yapılıp-yapılmadığı yönünde sorduğumuz sorular, konunun muhatapları tarafından cevaplanmamıştı. Bunun üzerine Bolu Valiliği'ne yapmış olduğumuz  müracaat sonrası aldığımız bilgiler ise her ne hikmetse bizi şaşırtmadı. Gazetemize verilen bilgilerde 2000 yılı da dahil aradan geçen 6 yılda Abant Tabiat Milli Parkı'nda her hangi bir fidanlama çalışması yapılmadığı belirtiliyordu. Mevcut ağaçları kesmek için, bir sürü prosedürü aşmayı hatta Abant'ın kanunu olan Master Planı'nda tadilat yapmak için çalışma yürüten yetkililer, fidanlama yapmayı akıllarına bile getirememişlerdi.

    Abant Bolunundur, sahip çıkmalıyız;

    Gazetemize verilen bilgiler, Bolu'nun kendi değerlerine sahip çıkması gerektiğini bir kez daha gösterdi. Valisinden bürokratına, Genel Müdürü'nden bakanına tüm isimler gelip geçici. Bu noktada görev, kentimizin hakkını savunması gereken seçilmişlere ve onların çalışmalarını takip etmesi gereken Bolu halkına düşüyor. Biz değerimize sahip çıkmazsak, emir eri olarak görevlendirilen, deri koltuklarına yapışanların değerlerimizi korumalarını beklememeliyiz!

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Bilgi insanı şüpheden, iyilik acı çekmekten, kararlı olmak korkudan kurtarır.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak