Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Mudurnu'da tarla günü kutlandı

Mudurnu'da tarla günü kutlandı
    11 Ağustos 2009
    Mudurnu'da tarla günü kutlandıMudurnu'da tarla günü kutlandı

        Mudurnu İlçesinde Tarım Müdürlüğü tarafından tarla günü düzenlendi.
        Mudurnu Kaymakamı Alp Arslan ve Bolu İl Tarım Müdürü Mehmet Altun ve çok sayıda vatandaş ve çiftçinin katıldığı Tarla Günü Bolu'nun Mudurnu ilçesi Samsaçavuş köyünde yapıldı.
    Samsaçavuş Köy Muhtarı Mehmet Alıç'a ait domates ekili tarlada gerçekleştirilen etkinlikte Bolu İl Tarım Müdürü Mehmet Altun, "Mudurnu ilçesinin Tarım Bakanlığının en son yaptığı 30 havza çalışması içersinde Söğüt havzasında bulunuyor. Mudurnu ve Göynük ilçelerimiz Mikro Klima bir iklime sahip ve burada çiftçilerimiz sebze üretebilmekte, Tarım Teşkilatı özellikle sebze üretimi ile ilgili daha fazla verim alma ile ilgili bir dizi çalışmayı 5 yıldan bu yana yapmaktadır. Bu çalışmaya çok ciddi anlamda destek veren Mudurnu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfının heyeti ve idarecileri ve değerli üreticiler bu Projenin ortak faydalarını oluşturuyor. Bu Projenin sonucunda mutlu olan tablo ise 2004'te 23 çiftçi ve 59 dekar ile başlayan bu projede şu an da yaklaşık 150 çiftçi ve 500 dekarlık bir üretime ulaştı. Bu proje on kat büyümüş üretici bazında ise yaklaşık yedi kat artmış durumdadır. Mudurnu Bölgesinde verim açısından da çok önemli sonuçlar elde edilmiş durumda, daha önce Dekarda 3 ton verim elde ederken şu an verim 9-10 tona çıkmış durumda. Bu çok ciddi bir rakam, bu şu demek, Demek ki teknik kadro çiftçi ile iyi iletişim kurabilmiş durumda, çiftçimiz özellikle teknoloji ve bilimden iyi istifade etmiş görünüyor" dedi.
       Mudurnu Kaymakamı Alp Arslan ise bu çalışmalardan dolayı çiftçileri tebrik etti. Arslan, domates üretiminin çok önemli bir gelir kaynağı olduğunu ifade ederek, "İnşallah bu senede verimli bir dönem geçirirsiniz" diye konuştu. Kaymakam Arslan, bu çalışmaların daha da gelişeceğini belirterek üniversitemizin organik tarım bölümü var hocalarımızda bölge insanımıza eğitim desteği verecekler" dedi.
    Samsaçavuş Köyü'nde düzenlenen tarla günü toplantısının sonunda tarlada yetişen karpuz ve domatesler misafirlere ikram edildi.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    İşinin esiri olan insan, başkasının esiri olmaz

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak